Αποφασίζεται η έκδοση διαπιστωτικής πράξης έκπτωσης του Κουπτσίδη

Print Friendly, PDF & Email

Η λήψη απόφασης περί της έκδοσης διαπιστωτικής πράξης έκπτωσης στο πρόσωπο του Δ. Κουπτσίδη, ο οποίος έχει παραπεμφθεί σε δίκη για κακούργημα και σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο δεν μπορεί να είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ομοσπονδίας, περιλαμβάνεται στα θέματα της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης της Ε.Ε. που θα γίνει στις 20/12.

Ο Κουπτσίδης μέλος της Ε.Ε. ΕΠΟ και πρόεδρος της ΕΠΣ Γρεβενών, κατόπιν απόφασης του Συμβουλίου Εφετών Δυτικής Μακεδονίας παραπέμφθηκε, με την ιδιότητα του πρώην νομάρχη και δημάρχου Γρεβενών, σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Δυτικής Μακεδονίας, σχετικά με υπόθεση αναθέσεων εικονικών έργων.

Στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου, ο γενικός γραμματέας αθλητισμού, Ι. Συναδινός απηύθυνε ερώτημα στην ΕΠΟ σχετικά με τα μέλη της που εμπίπτουν στα κωλύματα του νόμου, δείχνοντας ότι έχει διάθεση να προχωρήσει ο ίδιος σε διαπιστωτικές πράξεις, εφόσον υπάρχουν κωλύματα.

Η ΕΠΟ έλαβε το βούλευμα για τον Κουπτσίδη και αφού ο ίδιος φέρεται να αρνήθηκε να παραιτηθεί, αναμένεται μέσω της Ε.Ε. να προχωρήσει στη διαπιστωτική πράξη έκπτωσης.

Με βάση τον αθλητικό νόμο ο Κουπτσίδης θα πρέπει να αποχωρήσει και τη θέση του προέδρου της ΕΠΣ Γρεβενών κάτι που ισχύει και για τον Ι. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος θα πρέπει να αποχωρήσει από τη θέση του προέδρου της ΕΠΣ Εύβοιας, επειδή, επίσης, παραπέμπεται σε δίκη για κακούργημα για την υπόθεση της «συμμορίας» και της «αλλοίωσης αποτελεσμάτων» ποδοσφαίρου.

Τη θέση του Κουπτσίδη στην Ε.Ε. της ΕΠΟ θα πάρει ο πρώτος αναπληρωματικός των εκλογών που είναι ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης, Πανίδης.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή