ΕΕΑ: Προθεσμία 20 ημερών στον ΟΣΦΠ για να βάλει κάμερες στ’ αποδυτήρια!

145
Print Friendly, PDF & Email

Προθεσμία 20 ημερών στην ΠΑΕ ΟΣΦΠ προκειμένου να συμμορφωθεί με το νόμο βάζοντας κάμερες στ’ αποδυτήρια του Καραϊσκάκη έδωσε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Σε αντίθετη περίπτωση ο ΟΣΦΠ κινδυνεύει να μην πάρει πιστοποιητικό συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα.

Η απόφαση της ΕΕΑ «τάσσει προθεσμία είκοσι (20) ημερών για άρση παράβασης σχετικής με τις διατάξεις του άρθρου 2 του Ν.4326/2015 και της υπ΄αριθμ. 229158/12878/1281/237 Κ.Υ.Α. των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών και του Υφυπουργού Πολιτισμού».

Η υπόθεση άρχισε έπειτα από την καταγγελία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού κάλεσε σε ακρόαση την ΠΑΕ Ολυμπιακός για παράβαση του αθλητικού νόμου του 2015, που αφορά στο ηλεκτρονικό εισιτήριο και τις κάμερες στα γήπεδα.

Η αφετηρία ήταν τα γεγονότα στο χώρο των αποδυτηρίων του Καραϊσκάκη μετά τη λήξη του πρώτου ημιτελικού κυπέλλου Ολυμπιακός – ΑΕΚ.

Όπως αποδείχθηκε στο χώρο των αποδυτηρίων παρά τα όσα αναφέρονται στην υπουργική απόφαση, δεν λειτουργούσαν κάμερες στις οποίες μπορούσε να έχει πρόσβαση η αστυνομία.

Για αυτό όταν ζητήθηκε το υλικό από τις κάμερες από τη διεύθυνση αθλητικής βίας, η αστυνομική διεύθυνση Πειραιά είπε ότι δεν διαθέτει υλικό από κάμερες στο χώρο των αποδυτηρίων του Καραϊσκάκη.

 

Όπως είχε αναφερθεί σε προγενέστερο ρεπορτάζ του Soccerplus, στο άρθρο 2 της υπουργικής απόφασης για τις κάμερες στα γήπεδα, που φέρει τον τίτλο «εποπτευόμενοι χώροι» αναφέρεται ότι «οι χώροι που εποπτεύονται είναι: ο αγωνιστικός χώρος, οι κερκίδες, οι διάδρομοι των αποδυτηρίων, ο αμέσως εξωτερικά περιβάλλων χώρος, οι βοηθητικές εγκαταστάσεις όπως βοηθητικά γήπεδα, χώροι αναψυχής κ.ά.), οι εγγύς της αθλητικής εγκατάστασης χώροι προσέγγισης των θεατών προς την αθλητική εγκατάσταση και οι χώροι στάθμευσης των αυτοκινήτων».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here