“Ο Παλάσκας παρέλαβε ως ολοκληρωμένο το αθλητικό κέντρο της ΕΠΣ Καρδίτσας”!

Print Friendly, PDF & Email

Eπιστολή προς τον υπηρεσιακό γενικό γραμματέα της ΕΠΟ, Αλ. Δέδε, με κοινοποίηση στην ΠΔΕ/ΕΠΟ, στο Υφυπουργό Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδη, Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Ι. Συναδινό, στην Αννα Καραμανλή, υπεύθυνη Αθλητισμού Ν. Δημοκρατίας, στον Σπύρο Λάππα, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Κασδίτσας και στον Κων. Τσιαρα, βουλευτή Ν.Δ Καρδίτσας με θέμα: “Αθλητικό Κέντρο” ΕΠΣ Καρδίτσας και τίτλο “ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΑ ΣΤΟ <<ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ>> ΕΠΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ”, έστειλε ο δημοτικό σύμβουλος Καρδίτσας και πρώην διαιτητής και παρατηρητής διαιτησίας Super League, Hλ. Χατζής, με αφορμή την απάντηση της ΕΠΟ προς τον Δήμο Καρδίτσας και για το “αθλητικό κέντρο” της ΕΠΣ Καρδίτσας.

Η επιστολή του κ. Χατζή αναφέρει τα εξής:

Αξιότιμε κύριε Δέδε,

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας, κοινοποίησε, όπως είχε υποχρέωση τόσο σε μένα, όσο και στους άλλους δημοτικούς συμβούλους, το υπ’ αριθ. 15476/2017/24/5/2017, έγγραφο της ΕΠΟ, το οποίο υπογράφεται από εσάς για την ΠΔΕ/ΕΠΟ.

Επειδή είμαι ο δημοτικός Σύμβουλος, που έκανε την καταγγελία, όπως μνημονεύεται στην επιστολή του Δημάρχου, θα ήθελα να σας καταστήσω γνωστά τα κάτωθι:

Δεν υπάρχει χρησιδάνειο μεταξύ της ΕΠΣ Καρδίτσας (εφεξής ΕΠΣΚ) και του Δήμου Καρδίτσας, παρά μόνο ένα ιδιωτικό συμφωνητικό που ουδέποτε πέρασε από την οικεία εφορία. Βέβαια αυτό λίγη σημασία έχει, αφού την διαφορά , ιδιωτικού συμφωνητικού και χρησιδανείου, θα τη λύσουν άλλοι.

Επί της παρ. 1 του εγγράφου σας, σας γνωρίζω τα εξής:

Α. Δεν υφίσταται γήπεδο με τις αναφερόμενες διαστάσεις στην παρ. 1 εδ. 1 της απάντησής σας. Η υποδομή που έγινε (αυτή που έγινε), για να κατασκευασθεί το γήπεδο, είναι πολύ μακρότερων διαστάσεων. Όπως δε προκύπτει από την παρ.2 η υφιστάμενη υποδομή είναι ελλιπής, προβληματική και φυσικά συνθετικός χλοοτάπητας δεν υπάρχει ούτε για δείγμα. Με λίγα λόγια δεν υφίσταται καν γήπεδο. Παρ.1.εδ.2. Υφίσταται ένα γήπεδο 5χ5, κακότεχνο όπως προκύπτει από την παρ.2 της έκθεσης του πολιτικού Μηχανικού κου Σταμενίτη Διονύση.

Β. Δεν είναι γνωστό πόσα χρήματα προϋπολογίστηκαν αλλά και ούτε πόσα ξοδεύτηκαν μέχρι στιγμής, για όλα όσα αναφέρονται στην παρ. 1εδ.3. Θα ήταν ευχής έργο εάν είχαν κατασκευασθεί τα μισά από όσα προβλέπονται, σύμφωνα με την περιγραφή σας.

Γ.Παρ1 εδ.4. Πράγματι υπάρχει μεταλλική εξέδρα με σταθερά πλαστικά καθίσματα. Και για αυτή την κατασκευή δεν είναι γνωστός ο προϋπολογισμός της και ούτε πόσα χρήματα στοίχισε. Το βασικότερο όμως είναι εάν αυτή η κερκίδα πληροί τους κανόνες ασφαλείας, αφού η μελέτη κατασκευής της δεν κατατέθηκε στην πολεοδομία. Παρ.1 εδ.5. Υπάρχουν τέσσερις μεταλλικοί ιστοί με έξι προβολείς ο καθένας. Όμως δεν μπορούν να ηλεκτροδοτηθούν αυτοί οι ιστοί λόγο έλλειψης παροχής ρεύματος. Και σε αυτή την περίπτωση εγείρονται λόγοι ασφαλείας για τον ίδιο λόγο που ανέφερα παραπάνω (Περίπτωση πτώσης του ιστού στο γήπεδο του ΟΦΗ).

Παρ.1εδ.6. Υπάρχει περίφραξη εξωτερική και εσωτερική. Όμως, όπως προκύπτει κόστισε, άκουσον – άκουσον, 106.560,00 ευρώ. Εκτός και αν είναι φτιαγμένη από χρυσό.Παρ.1.εδ.7. το τι έγινε και τι δεν έγινε για όλα όσα αναφέρονται ,φαίνεται τι έχει συμβεί στην παρ 2 του εγγράφου σας.

Δ.Παρ.1.εδ.8. Για τον εξοπλισμό του κεντρικού γηπέδου δεν γεννάτε λόγος. Αφού δεν υπάρχει γήπεδο δεν μπορεί να υπάρχει εξοπλισμός. Για το γήπεδο 5χ5 υπάρχουν μόνο οι εστίες.

Ε.Παρ.1εδ.9. Ουδέποτε κατατέθηκε μελέτη και ουδέποτε κατατέθηκαν οικοδομικές άδειες στην πολεοδομία Καρδίτσας. Αναρωτιέμαι αν είναι δυνατόν να μην υπάρχει μελέτη για ένα τέτοιο έργο. Στο δημ. Συμβούλιο όμως θα αποδειχθεί με ατράνταχτα στοιχεία ότι και μελέτη υπήρξε αλλά και οι λόγοι για τους οποίους εξαφανίσθηκε. Εάν υπήρξε τακτοποίηση εκ των υστέρων από το Δήμο, είναι θέμα που θ’ απασχολήσει τη Δικαιοσύνη.

Εφόσον η ΕΠΟ γνωρίζει τα χρήματα που δαπανήθηκαν για εργασίες στο χώρο που παραχωρήθηκε στην ΕΠΣΚ, θα ήθελα, στο πλαίσιο της διερεύνησης του θέματος που γίνεται από το Δήμο Καρδίτσας, να μας το γνωστοποιήσετε, διότι η διοίκηση της ΕΠΣΚ αρνείται να μας πληροφορήσει σχετικά, εντείνοντας τις υποψίες πολλών εξ ημών και για το οικονομικό σκέλος της υπόθεσης.

Κύριε Δέδε, πρέπει να γνωρίζετε ότι, όταν τον Απρίλιο του 2012 έκανε την καταμέτρηση των εργασιών ο κος Σταμενίτης Διονύσης (2-4-2012), στην ηγεσία της ΕΠΣΚ βρισκόταν ο κος Παλάσκας. Ο εν λόγω κύριος δεν προέβη σε οποιαδήποτε καταγγελία, παρότι αυτός πρώτος, το 2007, είχε προβεί σε καταγγελία για το παράνομο του αθλητικού κέντρου. Άραγε τι μεσολάβησε και σιώπησε; Προφανώς δεν είναι άμοιρος ευθυνών γιατί η απόκρυψη συνιστά συνενοχή.

O ίδιος ο κ. Παλάσκας ήταν στην ηγεσία της ΕΠΣΚ και στις 23-4-2014 οπότε υπογράφτηκε το ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ της ΕΠΟ και της ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑΣ. Επομένως γνώριζε για την ύπαρξη του. Αποδέχθηκε, με άλλα λόγια, ο κ. Παλάσκας να παραληφθεί από την ΕΠΣΚ ως ολοκληρωμένο ένα «αθλητικό κέντρο» προδήλως ανολοκλήρωτο και με εξόφθαλμες ελλείψεις σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό (ύποπτος χρόνος διορισμών).

Αλλά ακόμα και αν υποθέσουμε ότι δεν γνώριζε, γιατί αποδέχθηκε να γίνει μέρος αυτής της συμφωνίας; Διότι εξ’ όσων γνωρίζω δεν προέβη σε καμία ενέργεια καταγγελίας ή διαμαρτυρίας, για μια υπόθεση, που όπως έχει εξελιχθεί, θίγει με ευθύνη και της παρούσας διοίκησης της ΕΠΣΚ, τα συμφέροντα του καρδιτσιώτικου ποδοσφαίρου και των δημοτών Καρδίτσας εν γένει, στερώντας τους έναν χώρο που θα μπορούσε να τους έχει παραδοθεί.

Στην τελευταία παράγραφο της απάντησής σας επισημαίνετε ότι δεν υφίσταται κάποιος περαιτέρω προγραμματισμός από την ΕΠΟ για το κατ’ ευφημισμόν «αθλητικό κέντρο» της ΕΠΣΚ. Άλλωστε γιατί να υπάρξει, αφού για την ΕΠΟ έχει το «αθλητικό κέντρο» έχει ολοκληρωθεί, έχει παραδοθεί και βρίσκεται εν λειτουργία, όπως έχει αποδεχθεί, η ΕΠΣ Καρδίτσας δια του κ. Παλάσκα.

Κύριε Δέδε, πιστεύω ότι με όλα που σας ανέφερα, σας έκανα περισσότερο ενήμερο τόσο εσάς όσο και τα μέλη ΠΔΕ/ΕΠΟ. Η υπόθεση του «αθλητικού κέντρου» της ΕΠΣΚ συνιστά ένα μεγάλο σκάνδαλο, που δεν πρέπει να κουκουλωθεί και με το οποίο ήδη ασχολείται σε προκαταρκτικό στάδιο η ποινική δικαιοσύνη. Θα ήθελα και την δικιά σας βοήθεια που είμαι σίγουρος ότι θα την έχω.

Κλείνοντας θα ήθελα να σας ευχαριστήσω προσωπικά γιατί με την απάντησή σας προς το Δήμο Καρδίτσας φωτίσατε σημαντικές πτυχές αυτής της υπόθεσης, οι οποίες παρέμεναν κρυφές.

Με εκτίμηση
ΧΑΤΖΗΣ ΗΛΙΑΣ
ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΥΣΤΕΡ. Είμαι στη διάθεσή σας για περαιτέρω παροχή πληροφοριών και στοιχείων.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή