Ο πρώτος μεγάλος πονοκέφαλος για τη διοίκηση Γραμμένου και οι δύο επιλογές

Print Friendly, PDF & Email

Σε πονοκέφαλο εξελίσσεται για τη νέα διοίκηση της ΕΠΟ, υπό τον Ευ. Γραμμένο, η υπόθεση της «κάρτας υγείας». Ως γνωστόν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη με κατηγορούμενους τους πρώην προέδρους Β. Γκαγκάτση, Πιλάβιο, Σαρρή, Γκιρτζίκη και άλλα 19 μέλη του ΔΣ από το 2005 έως το 2013.

Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν είναι απιστία σε βαθμό κακουργήματος επειδή ζημίωσαν την περιουσία της ομοσπονδίας κατά 13 εκατομμύρια ευρώ για την υπόθεση της «κάρτας υγείας».

Με άλλες λέξεις κατηγορούνται για την καταβολή χρημάτων από την ΕΠΟ, για ένα έργο όπως ήταν ο έλεγχος της υγείας των ποδοσφαιριστών, το οποίο παρότι δεν εφαρμόστηκε η ΕΠΟ συνέχισε να το χρηματοδοτεί από το 2005 έως το 2013, όταν καταγγέλθηκε από την ομοσπονδία η σύμβαση με την εταιρεία, αφού όμως είχε προηγηθεί έλεγχος του ΣΔΟΕ.

Η ΕΠΟ παρίσταται ως πολιτική αγωγή, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, στρεφόμενη εναντίον δέκα πρώην μελών του ΔΣ της ΕΠΟ, που κατηγορούνται και κατείχαν αξιώματα στο «προεδρείο» της ομοσπονδίας, όταν υπογράφτηκαν οι δύο συμβάσεις με την πάροχο εταιρεία.

Οι κατηγορούμενοι, τους οποίους αφορά η παράσταση πολιτικής αγωγής, πρώην πρόεδροι και μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ, με βαθιές ρίζες και διασυνδέσεις με όλες τις «καταστάσεις» κατάφεραν να κινητοποιήσουν ικανό αριθμό Ενώσεων και ΠΑΕ, οι οποίες ζήτησαν να γίνει έκτακτη ΓΣ θέλοντας, προφανώς να αλλάξει η απόφαση, κάτι το οποίο μπορεί να γίνει με σχετική πλειοψηφία (50%+1).

Η ηγεσία της ΕΠΟ και οι ΠΑΕ που τη στηρίζουν, αντέδρασαν αρχικά συναινετικά ως προς το αίτημα γα έκτακτη ΓΣ. Όχι μόνο δεν έφεραν εμπόδια αλλά έδειξαν θετική στάση με αποτέλεσμα να σταλούν 28 αιτήματα από Ενώσεις και εννέα από ΠΑΕ της Super League, ζητώντας τη σύγκλιση έκτακτης ΓΣ με θέμα την συνέχιση ή μη της παρουσίας της ΕΠΟ ως πολιτικής αγωγής στην εν λόγω δίκη.

Όμως, τώρα, που αρχίζει να φαίνεται ξεκάθαρα ότι η υλοποίηση μιας τέτοιας απόφασης, περί άρσης της εντολής για παράσταση πολιτικής αγωγής, στη δίκη που είναι σε εξέλιξη, σε συνδυασμό με πιθανή καταδικαστική απόφαση για τα πρώην μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ, ενδέχεται να καταστήσει κατηγορούμενα τα μέλη της παρούσας Εκτελεστικής Επιτροπής, έχουν αρχίσει να γίνονται σκέψεις για το πώς η απόφαση (άρσης της εντολής παράστασης πολιτικής αγωγής) θα αποτραπεί, είτε να ληφθεί, είτε να εκτελεστεί.

Τις τελευταίες ημέρες στην ΕΠΟ, και ενόψει τη έκτκτης ΓΣ που θα γίνει στις 30/10, το θέμα της «κάρτας υγείας» είναι στην κορυφή της ατζέντας. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ δεν θέλει να φορτωθεί την υλοποίηση απόφασης για να αρθεί η εντολή παράστασης πολιτικής αγωγής, γνωρίζοντας ότι ενδέχεται να κατηγορηθεί ο ίδιος για απιστία επειδή δεν προστάτευσε τα συμφέροντα της ομοσπονδίας.

Η μια σκέψη που υπάρχει είναι να μην περάσει, στη ψηφοφορία που θα γίνει, η πρόταση να πάψει η ΕΠΟ να παρίσταται ως πολιτική αγωγή. Όμως για να συμβεί αυτό θα πρέπει να υπάρξει στήριξη από την πλειοψηφία των ΕΠΣ που στήριξαν στις εκλογές την «παράταξη Γραμμένου» αλλά και από τους ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Η δεύτερη σκέψη είναι να μην υλοποιηθεί ως «μη νόμιμη» τυχόν απόφαση της ΓΣ που θα αναγκάζει την ΕΠΟ να αποχωρήσει από τη δίκη.

Τα επόμενα 24ώρα θα είναι κρίσιμα.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή