«Πρέπει να ισχύσει το ασυμβίβαστο προέδρου Ένωσης-μέλους ΔΣ της ΕΠΟ»

Print Friendly, PDF & Email

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κωνσταντινέας σχολίασε τις προτάσεις των UEFA/FIFA για την επόμενη μέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά όσα είπε στο Metropolis 95.5:

Για το εκλογικό σύστημα στην ΕΠΟ: «Κατ’ αρχήν να διευκρινίσουμε πως πρόκειται για προτάσεις της FIFA. Δεν έχουν συζητηθεί, δεν υπάρχουν οριστικές αποφάσεις. Είτε ψηφίζουν 181, είτε 72 είναι το ίδιο πράγμα, αφού τα τρία μέλη από κάθε Ένωση είναι, συνήθως, συμπαγή στην ψηφοφορία. Το πιο σημαντικό κομμάτι είναι να ισχύσει το ασυμβίβαστο προέδρου Ένωσης και μέλους του δ.σ. της ΕΠΟ. Όλα αυτά πρέπει να συζητηθούν. Δεν έχουμε κληθεί ακόμη. Η FIFA μπορεί να καταθέσει τις προτάσεις της. Δεν διαφωνώ ότι κάνει ό,τι θέλει. Αν θέλουν κάποια πράγματα που δεν βρίσκουν σύμφωνους εμάς, θα δεχτούμε εμείς να επιχορηγήσουμε το ποδόσφαιρό τους; Εγώ προσωπικά δεν θα δεχθώ να δοθεί επιχορήγηση από τη γενική γραμματεία αθλητισμού στο ποδόσφαιρο. Το μόνο που θέλω είναι να κοπεί ο ομφάλιος λώρος μεταξύ Ενώσεων και ΕΠΟ. Ας ψηφίσουν και 20 χιλιάδες, αρκεί να υπάρχει ασυμβίβαστο».

Για την πρόταση δημιουργίας επιτροπής παρακολούθησης με εκπροσώπους των μεγάλων και της FIFA: «Μια ζωή αυτό που λέγαμε είναι να τα βρουν οι μεγάλοι. Πάνω σε αυτό το σκέλος, η FIFA τους βάζει να τα βρουν. Θα δεχθούν οι ομάδες; Αν είναι συμπαγείς στη βάση του καλού του αθλήματος θεωρώ πως δεν θα είχαν πρόβλημα. Προτιμώ αυτό παρά να βλέπω κάθε εβδομάδα μια ανακοίνωση να χτυπάει ο ένας τον άλλο για τα επιχειρηματικά του συμφέροντα».

Για τη συμμετοχή της Αστυνομίας και το ιδιώνυμο: «Υπάρχει σχέδιο να φύγει η αστυνομία έξω από τα γήπεδα. Να γίνει όπως στην Αγγλία, με σεκιούριτι μέσα στα γήπεδα που θα αναλάβουν αρμοδιότητες με την έγκριση του Υπουργείο. Όσον αφορά το ιδιώνυμο, πρότασή μου είναι να επανέλθει».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή