Στις 30/10 η έκτακτη ΓΣ για αλλαγή στάσης στη δίκη της “κάρτας υγείας”

Print Friendly, PDF & Email

Οπως αναμενόταν η ΕΠΟ θα ανακοινώσει την ερχόμενη Παρασκευή τη σύγκλιση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης στις 30 Οκτωβρίου με θέμα την παρουσία της ομοσπονδίας ως πολιτικής αγωγής στη δίκη της «κάρτας υγείας».

Βάσει καταστατικού, για να συγκληθεί έκτακτη ΓΣ, εφόσον δεν το αποφασίσει η Εκτελεστική Επιτροπή, θα πρέπει να το ζητήσουν τα 2/5 των μελών της συνέλευσης, που είναι συνολικά 71.

Ο αριθμός αυτός εδώ και αρκετές ημέρες έχει ξεπεραστεί. Σχετικά αιτήματα έχουν στείλει 29 Ενώσεις και εννέα ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας στις οποίες κατά πληροφορίες περιλαμβάνονται και μεγάλες ΠΑΕ.

Οι αιτούντες τη σύγκλιση έκτακτης ΓΣ θεωρούν ότι η απόφαση που έλαβε η ΠΔΕ πρέπει να αρθεί και η ΕΠΟ να αποσυρθεί από τη συγκεκριμένη δίκη που διεξάγεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Η κινητοποίηση των Ενώσεων και των ΠΑΕ έγινε από τους κατηγορούμενους, που ήταν μέλη των διοικητικών συμβουλίων της ΕΠΟ από το 2005 έως το 2016, όταν η έδρα απέρριψε το αίτημά τους να μην γίνει δεκτή η παράσταση πολιτική αγωγής της ΕΠΟ και αφού οι πιέσεις προς τον Ευ. Γραμμένο να άρει την απόφαση που είχε πάρει η ΠΔΕ δεν καρποφόρησαν.

Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν οι κατηγορούμενοι είναι απιστία σε βαθμό κακουργήματος επειδή ζημίωσαν την περιουσία της ομοσπονδίας κατά 13 εκατομμύρια ευρώ για την υπόθεση της «κάρτας υγείας».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή