Το “πρώτο βιολί” της διαιτησίας, ο “βιολιστής Παλάσκας” και τα… αγκάθια

Print Friendly, PDF & Email

Στο αρχείο ως «προφανώς αβάσιμη στην ουσία της» τέθηκε από την Εισαγγελέα Καρδίτσας κα. Αικατερίνη Λύρα, με την υπ’ αριθμόν 22/2017 διάταξη, η έγκληση που κατέθεσε ο διαιτητής της ΕΠΣ Καρδίτσας, Ζαγορίτης, κατά του δημοτικού συμβούλου Καρδίτσας και πρώην διαιτητή και παρατηρητή διαιτησίας της Super League, Ηλ. Χατζή, των δημοσιογράφων Δ. Στάθη (για τον οποίον ο διαιτητής της ΕΠΣ Καρδίτσας ζήτησε να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου) και Αθ. Μπλούνα και των ιστοσελίδων Κarditsasky.gr και Soccerplus.gr.

Aφορμή για την έγκληση του διαιτητή της ΕΠΣ Καρδίτσας αποτέλεσε η ανακοίνωση του Χατζή τον Μάρτιο του 2016 και ειδικότερα το σημείο στο οποίο αναφέρονταν τα εξής: «Η άλλοτε κραταιά Καρδιτσιώτικη Διαιτησία καρκινοβατεί. Ο πρόεδρος της είναι ΥΠΟΔΙΚΟΣ. Το «πρώτο βιολί» του ΥΠΟΔΙΚΟΥ προέδρου της ΕΠΣ Καρδίτσας είναι ο διαιτητής που όταν μεσουρανούσε ο ΣΔΠ Καρδίτσας διαγράφτηκε. Ρωτήστε τον ίδιο γιατί. Είναι αυτός που παίζει με παντόφλες και λήγει τα παιχνίδια στο 65ο λεπτό. Προπονητές δεν μπορούν να συζητούν με ανθρώπους που δεν είναι αρεστοί στην ΥΠΟΔΙΚΗ ηγεσία της ΕΠΣΚ».

Στις παραπάνω αναφορές ο διαιτητής της ΕΠΣ Καρδίτσας –άγνωστο γιατί – αναγνωρίζει τον εαυτό του, όπως προκύπτει από το περιεχόμενο της έγκλησής του.

Δεν ήταν όμως μόνο οι αναφορές στο βιολί, τις παντόφλες και στην πρόωρη διακοπή αγώνων αυτές που ενόχλησαν τον Ζαγορίτη.

Ο διαιτητής ενοχλήθηκε διότι η ανακοίνωση του Χατζή είχε ως στόχο τον πρόεδρο της ΕΠΣ Καρδίτσας, Μ. Παλάσκα!

Γι’ αυτό μήνυσε τον συντάκτη της ανακοίνωσης, Χατζή, που τόλμησε να καταφερθεί κατά του Παλάσκα, τον Μπλούνα και το Soccerplus, επειδή διέπραξαν το “ποινικό αδίκημα” της δημοσίευσης της ανακοίνωσης (κάτι που δεν έπραξε για άλλα Μέσα και μάλιστα της Καρδίτσας, που επίσης δημοσίευσαν την ανακοίνωση του Χατζή) και τέλος τον Στάθη και την ιστοσελίδα Karditsasky για δημοσιεύματα «ανάλογου περιεχομένου».

«Είναι σαφές, υποστηρίζει ο διαιτητής της ΕΠΣ Καρδίτσας στην έγκλησή του, ότι ο μηνυόμενος (σ.σ. ο Χατζής) με το εν λόγω δημοσίευμα έχει ως στόχο τον Πρόεδρο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καρδίτσας και παράλληλα επιτίθεται στους άμεσους συνεργάτες του.

Είναι δε περισσότερο από σαφές ότι το εν λόγω δημοσίευμα φωτογραφίζει απόλυτα το πρόσωπό μου καθώς εγώ ο μηνυτής είμαι αυτός που είχα διαγραφεί από τον ΣΔΠ Καρδίτσας όταν πρόεδρος του Συνδέσμου ήταν ο μηνυόμενος, ενώ είναι σε όλους γνωστό ότι σήμερα είμαι «το πρώτο βιολί» της διαιτησίας του Προέδρου της ΕΠΣ Καρδίτσας κ. Μανώλη Παλάσκα».

Παραδέχεται, επομένως, ο εγκαλών ότι είναι το «“το πρώτο βιολί” της διαιτησίας του Προέδρου της ΕΠΣ Καρδίτσας κ. Μανώλη Παλάσκα».

Η διάταξη της Εισαγγελέως Καρδίτσας αποτελεί κόλαφο για το «πρώτο βιολί» της καρδιτσιώτικης διαιτησίας, αναφέροντας μεταξύ άλλων:

«Τόσο ο συντάκτης της επιστολής Ηλίας Χατζής όσο και ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας karditsasky.gr Δημήτριος Στάθης, λόγω δικαιολογημένου ενδιαφέροντος διατύπωσαν γενικά σκληρές και δυσμενείς αξιολογικές κρίσεις και χαρακτηρισμούς για το ποδόσφαιρο της Καρδίτσας, όμως δεν προέβαλαν πραγματικά περιστατικά δεκτικά εμπειρικής αποδείξεως, τα οποία να θεμελιώνουν ισχυρισμούς που συνιστούν αξιόποινες πράξεις (…) Στις επίμαχες αναρτήσεις (σ.σ. του Karditsasky και του Soccerplus ) δεν γίνεται καμία ονομαστική αναφορά στα πρόσωπα των εμπλακέντων προσώπων ούτε δε προκύπτει, έστω και εμμέσως, η ταυτότητά τους και δη του εγκαλούντος Ιωάννη Ζαγορίτη».

Ειλικρινά δεν γνωρίζουμε αν το «πρώτο βιολί» της διαιτησίας της ΕΠΣ Καρδίτσας εμφανίζεται στα γήπεδα που τον «ορίζει» ο «βιολιστής Παλάσκας» φορώντας παντόφλες, πάντως στην περίπτωση της εν λόγω έγκλησης το βέβαιο είναι ότι «πήγε ξυπόλητος στ’ αγκάθια». Ούτε καν φορώντας παντόφλες…

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή