Έκλεισε η πόρτα της ΕΡΤ για τη Λίγκα, συμβιβασμός ή δικαστήρια με τη NOVA

Print Friendly, PDF & Email

Tέλος στις όποιες διαπραγματεύσεις έλαβαν χώρα το τελευταίο διάστημα προκειμένου η ΕΡΤ να αγοράσει έναντι περίπου 3 εκάτ. ευρώ 30 αγώνες της Super League έβαλε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

«Super League και NOVA πρέπει να βάλουν νερό στο κρασί τους και να βρεθεί η χρυσή τομή. Το ποδόσφαιρο και ο ελληνικός αθλητισμός, γενικότερα, δεν αντέχει άλλα εξώδικα», υποστήριξε. Ξεκαθάρισε ότι «ΕΡΤ και Cosmote είναι εκτός κουβέντας» και ευχήθηκε «να δούμε μια καλή διαιτησία που δεν θα επηρεάζει την εξέλιξη των αγώνων».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Soccerplus, το ενδιαφέρον της ΕΡΤ για το πακέτο που πρόσφερε η NOVA μέσω της Super Leαgue δεν ξεπερνούσε τα δύο εκατ. ευρώ ενώ το πακέτο των αγώνων που ζητούσε περιλάμβανε άνω των οκτώ αγώνων των τεσσάρων μεγάλων του πρωταθλήματος.

Η πρόταση αυτή δεν ικανοποιούσε το συνεταιρισμό και κάπου εκεί και με βάση τις δηλώσεις Βασιλειάδη μπαίνει τέλος.

Πλέον η Super League και η NOVA θα πρέπει να έρθουν σε συμφωνία χωρίς της βοήθεια “τρίτων”. Ωστόσο αυτή τη στιγμή οι σχέσεις των δύο πλευρών είναι ταραγμένες και όλοι προβλέπουν μεγαλύτερη κλιμάκωση με πιθανή έκδοση διαταγής πληρωμής από τη Λίγκα και άρνηση της NOVA να καταβάλει τις δόσεις, κάτι που θα οδηγήσει τις δύο πλευρές στα δικαστήρια.

Βασιλειάδης: Ελπίζω να δούμε κάτι διαφορετικό στο ποδόσφαιρο

Στην ίδια συνέντευξη ο υφυπουργός Αθλητισμού είπε: «Ελπίζω πως θα δούμε κάτι διαφορετικό σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.Με τις παρεμβάσεις που έγιναν, με τα ηχηρά μηνύματα που έστειλαν οι FIFA και UEFA που για πρώτη φορά μπήκαν στην ουσία των προβλημάτων του ελληνικού ποδοσφαίρου (σ.σ. διοίκηση, εκλογές ΕΠΟ, διαιτησία κτλ) πιστεύω θα δούμε κάτι καλύτερο, είμαστε μπροστά σε μία νέα μέρα», τόνισε ο κ. Βασιλειάδης και ξεκαθάρισε: «Δεν μπορούμε να πανηγυρίζουμε που μία ελληνική νομική οντότητα καταφέραμε επιτέλους να διέπεται από τον ελληνικό νόμο, ωστόσο αυτό ήταν το ζητούμενο εδώ και δεκαετίες. Το πώς θα λειτουργήσει η νέα διοίκηση, είναι επίσης ζητούμενο».

Ο Γιώργος Βασιλειάδης ολοκλήρωσε λέγοντας: «Με το άνοιγμα της Βουλής θα έχουμε τις πρώτες νομοθετικές παρεμβάσεις ως προς το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο. Θα αφορά επί της ουσίας το ‘ιδιώνυμο’, με κάποιες παραλλαγές που δεν διαφοροποιούν ιδιαίτερα τη σημερινή κατάσταση. Η μεγάλη αλλαγή έρχεται σε συνεργασία με την UEFA και το Συμβούλιο της Ευρώπης. Επεξεργαζόμαστε το νομικό χάρτη για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο θέμα της ασφάλειας των γηπέδων. Είναι, όμως, ένα θέμα που δεν λύνεται σε μία μέρα».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή