Έπεσε ψεκαστικό ελικόπτερο στον Σχοινιά, δύο νεκροί

Print Friendly, PDF & Email

Τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε περίπου στις 10 το πρωί, όταν ένα ψεκαστικό ελικόπτερο κατέπεσε στον υδροβιότοπο του Σχοινιά, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες.

Ο πρώτος από τους επιβαίνοντες που απεγκλώβισαν οι πολίτες, ένας 22χρονος φοιτητής είναι τραυματισμένος σοβαρά και οι άλλοι δύο επιβαίνοντες που απεγκλωβίστηκαν μέσα από τα συντρίμμια από τους πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο, δυστυχώς ανασύρθηκαν νεκροί κάτι που στη συνέχεια επιβεβαίωσε και πλήρωμα του ΕΚΑΒ.

Μάλιστα, ήταν πολύ δύσκολο να προσεγγίσει το σημείο το ασθενοφόρο γιατί παντού υπάρχουν διάσπαρτα καλώδια υψηλής τάσης και ζητήθηκε από την ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα.

Μία πιθανότητα είναι το ψεκαστικό ελικόπτερο κατά την χαμηλή του πτήση να έπεσε πάνω σε καλώδια και να ακολούθησε η συντριβή του, με τα τραγικά αυτά αποτελέσματα. Το ελικόπτερο είναι ιδιωτικής εταιρείας και είχε μισθωθεί από την Περιφέρεια για να πραγματοποιήσει αντικουνουπικούς ψεκασμούς στον βάλτο.

Μετά τον ψεκασμό φαίνεται πως έγινε άλλη μία πτήση αφού ζητήθηκε από τον 22χρονο φοιτητή που συμμετέχει σε 6μηνο πρόγραμμα της Περιφέρειας και από τον υπεύθυνο ασφαλείας του υδροβιότοπου να επιβιβαστούν στο ελικόπτερο για να δουν την όλη διαδικασία και από μέσα και κατά τη διάρκεια αυτής της πτήσης έγινε το μοιραίο, πιθανόν από πρόσκρουση του ελικοπτέρου στα καλώδια υψηλής τάσης, που είχε ως αποτέλεσμα την συντριβή του, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους ο χειριστής και ο υπεύθυνος ασφαλείας. Έρευνα για να φωτιστούν πλήρως οι συνθήκες του τραγικού δυστυχήματος διενεργεί η ΥΠΑ.

Πηγή: news247.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή