«Αδιανόητο να μην γίνεται πρωτάθλημα στην Ελλάδα με 16 ομάδες»

Print Friendly, PDF & Email

Την αντίθεσή του στην πρόταση της NOVA για μείωση των ομάδων που θα συμμετέχουν στη Super League από 16 σε 14 εξέφρασε ο Αλέξης Κούγιας.

«Είναι αδιανόητο για την ΑΕΛ να μην γίνεται πρωτάθλημα στην Ελλάδα με 16 ομάδες και ο πρωταθλητής να μην είναι πρωταθλητής. Είναι αδιανόητο…

Υπήρξε απαίτηση της NOVA να μπαίνουν τα ντέρμπι διάσπαρτα ώστε να υπάρχει ενδιαφέρον. Όλα στο βωμό των τηλεοπτικών και του κέρδους. Η πρόταση της ΑΕΛ ήταν να είναι 16 οι ομάδες και όλα να είναι καθαρά όπως γινόταν παλιά, τότε που πήρε πρωτάθλημα η ΑΕΛ και ο ΠΑΟΚ. Τότε που ο κόσμος γέμιζε τα γήπεδα. Με οπαδούς και των δύο ομάδων και χωρίς επεισόδια.

Η πρότασή μας είναι να μην υπάρχουν play off και play out. Να ανεβαίνουν δύο ομάδες και δύο να πέφτουν αντίστοιχα.

Οι 16 ομάδες που θα βρίσκονται στη Super League θα πρέπει να παρουσιάσουν στη διοργανώτρια αρχή τα εξής στοιχεία: προπονητικό κέντρο, αξιόπιστο γήπεδο και καλό αγωνιστικό χώρος, μέσο όρο οπαδών. Θα πρέπει να είναι εμφανές ποιος είναι ο ιδιοκτήτης και ο εγγυητής της κάθε ομάδας, και να υπάρχουν εγγυημένοι προϋπολογισμοί. Να υπάρχει η εγγύηση πως τηρήσει αυτά τα στοιχεία και θα αποχωρεί από το πρωτάθλημα. Όπως και να έχει υποδομές. Η κάθε ομάδα θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 200 παιδιά από ηλικίες 6-14.

Φέτος λένε ότι θα πέσουν τέσσερις ομάδες από την περσινή σεζόν για να μειωθούν στις 14. Να μην υπάρχει πρωταθλητής και από τη θέση 5 και μετά να παίζουν για τις θέσεις της Ευρώπης. Οι ομάδες από τη θέση 6 έως και τη 12 να μην κάνουν τίποτα μόλις τελειώσει το πρωτάθλημα.

Οι υπόλοιποι να παίζουν play out με ομάδες της Football League. Πέντε μήνες τι θα κάνουν αυτές οι ομάδες και ποιος παίκτης θα έρθει όταν ξέρει ότι δεν θα αγωνίζεται για όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Τι θα πρέπει να κάνουν οι οπαδοί μας; Σε αυτή την ποδοσφαιρική λογική η NOVA δεν λέει τίποτα. Δεν γίνεται να περάσει αυτή η σκέψη.

Κουτσά-στραβά αν δεν βρεθεί τηλεοπτική μετάδοση, εμείς θα το γεμίσουμε το γήπεδο. Οι οπαδοί μας αν δεν υπάρχει τηλεοπτική μετάδοση θα εκτοξευτούν στους 10.000 στο γήπεδο μας και εμείς αυτομάτως θα έχουμε πλεονέκτημα έναντι των άλλων.

Τους περισσότερους αποκωδικοποιητές τους πούλησε η Nova στη Λάρισα όταν η ΑΕΛ ανέβηκε στη Super League», ανέφερε ο μεγαλομέτοχος των «βυσσινί».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή