Αιχμηρή απάντηση έξι σελίδων του Γιαννακόπουλου στον Μπαλτάκο

Print Friendly, PDF & Email

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, έδωσε συνέχεια στην κόντρα του με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Δημήτρη Μπαλτάκο, αναρτώντας απάντηση έξι σελίδων στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram!

Μάλιστα στο τέλος της ανάρτησής του, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έβαλε λεζάντα «Για να τελειώνουμε μια για πάντα κουτοπονηρούλη».

Αναλυτικά:

«Ανέκαθεν οι Μπαλτάκοι είχαν την (ψευδ)αίσθηση ότι μπορούν να κοροϊδέψουν όλο τον κόσμο. Κι όταν ο Τάκης Μπαλτάκος, το έπραξε έναντι του πρωθυπουργού της χώρας και κατά συνέπεια του ελληνικού λαού, δεν προκαλεί εντύπωση ότι προσπαθεί να πείσει τον κόσμο του Παναθηναϊκού ότι ο υιός του μπορεί να πετύχει το ίδιο ακριβώς πράγμα απέναντι στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τον κόσμο του τριφυλλιού.

Η κάπως βιαστική (γιατί άραγε 😉 γραπτή δήλωση του υιού Μπαλτάκου, που αποφεύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι τις προφορικές τοποθετήσεις, που στερούνται υποβολέα και πιθανότατα θα τον εκθέσουν, αποτέλεσε έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα της ασέβειας και συκοφάντησης ενός ανθρώπου που για να εξαφανίσει φαινόμενα τύπου Μπαλτάκου και γενικά τον… Μπαλτακισμό από τον Παναθηναϊκό, είχε αποφασίσει να δαπανήσει ένα εκατομμύριο ευρώ το χρόνο για τον Ερασιτέχνη.

Εκεί όπου οι Μπαλτάκοι δεν έχουν βάλει ούτε σεντ και η μόνη δαπάνη, την οποία μάλιστα, ανακοίνωσαν μετά βαίων και κλάδων ήταν για την ταμπέλα του Κλειστού «Παύλος Γιαννακόπουλος» η οποία είχε πέσει εδώ και ένα δίμηνο, με την απόφαση μάλιστα να μετονομάσουν το Κλειστό σε «Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος». Προφανώς και οι πιο αδαείς αντιλαμβάνονται και τους σκοπούς και τους λόγους αυτής της κίνησης όπως φυσικά και το ότι οι Μπαλτάκοι δεν θα έβαζαν ποτέ το χέρι στην τσέπη για κάτι που δεν θα τους ανταπέδιδε το… κόστος στο πολλαπλάσιο! Έμμεσα ή άμεσα. Τώρα ή στο μέλλον.

Αλλά υπολόγιζαν χωρίς τον ξενοδόχο… Ή καλύτερα την ενότητα της οικογένειας Γιαννακόπουλου που μέσω της κοινής δήλωσης των μεγάλων Παύλου και Θανάση, έβαλε τέλος στις ορέξεις του πατήρ και υιού Μπαλτάκου. Λάθος. Του πατέρα μόνο, αφού ο υιός είναι σχεδόν απίθανο να μπορεί να χαράξει ακόμη και μια γραμμή στο χαρτί. Πόσο μάλλον δε στρατηγική. Η γραπτή δήλωση του υιού, αποδεικνύει όμως ότι και ο Τάκης Μπαλτάκος αρχίζει να χάνει τη… φόρμα του σε παιχνίδια στρατηγικής. Και μια πιο προσεκτική ανάγνωση της επιστολής φανερώνει του λόγου το αληθές.

Δείτε και θα καταλάβετε:

«Ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος, την προηγούμενη Πέμπτη χρησιμοποιώντας κάποιο νεφελώδες πρόσχημα, δήλωσε ότι αποσύρει το ενδιαφέρον του για τον Α.Ο.. Ουδείς έχει καταλάβει ποια είναι η αιτιολογία που επικαλείται από την στιγμή που εμείς ανταποκριθήκαμε σε όλα του τα αιτήματα με υπευθυνότητα και συνέπεια από την πρώτη στιγμή:

1.Παραδώσαμε το σύνολο των στοιχείων εμπροθέσμως,

2.Καλέσαμε τους εκπροσώπους του κ. Γιαννακόπουλου να έχουν καθημερινή παρουσία στα γραφεία του Α.Ο., ώστε να προβούν στον αγωνιστικό σχεδιασμό της περιόδου 2017-18,

3.Εξαιτίας νομικών κωλυμάτων σχετικά με τα μέλη προτείναμε να απευθυνθούμε από κοινού στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, ώστε να επιλυθεί τάχιστα και αυτό το ζήτημα, και

4.Ανακοινώσαμε από τις 3 Μαΐου, και εν συνεχεία προκηρύξαμε εκλογές για τις 27 Μαΐου ώστε να αναλάβει τον Σύλλογο.

Συνεπώς το αφήγημα ότι δεν του επιτρέπουμε να μπει σαφώς δεν ισχύει. Ποιος είναι τότε ο πραγματικός λόγος για την απόσυρση ενδιαφέροντος;»

Τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο μπορείς να τον κατηγορήσεις για πολλά. Σίγουρα όχι για «νεφελώδη προσχήματα», «αφηγήματα» κλπ. Όταν ο ίδιος ο Γιαννακόπουλος έχει παραδεχτεί στη δήλωση του ότι μπαίνει στον Ερασιτέχνη για να τελειώσει τους Μπαλτάκους, δεν μπορείς να επικαλείσαι τακτικισμό. Εκτός κι αν κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια. Παραμερίζοντας ότι από την πρώτη γραμμή της γραπτής δήλωσης του, δείχνει για μια ακόμη φορά ασέβεια χρησιμοποιώντας ειρωνεία, το να επικαλείσαι τέσσερα επιχειρήματα που κι εσύ ο ίδιος ξέρεις ότι «μπάζουν» από παντού, αποδεικνύει ότι έχεις την αίσθηση ότι ο κόσμος του Παναθηναϊκού έχει μνήμη χρυσόψαρου. Δεν έχει. Ούτε το σύνολο το στοιχείων παρέδωσες, ούτε με την επιτροπή εργασίας συνεργάστηκες ουσιαστικά , ούτε τις διαδικασίες διευκόλυνες. Κι αυτό αποδεικνύεται από χίλιες μεριές και με χίλιους τρόπους. Άρα βρες κάτι άλλο να πεις. Αυτά κάηκαν.

«Αφιέρωσα την τελευταία εβδομάδα προσπαθώντας να καταλάβω τι σημαίνει η φράση “χωρίς Μπαλτάκο αναλαμβάνω τα πάντα” από την στιγμή που είναι σε θέση να γνωρίζει ότι πρακτικά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα παραπάνω από όσα έχουμε ήδη κάνει: Δηλαδή να προκηρύξουμε εκλογές για να αναλάβει.

Η μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι η εξής: Ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανησυχεί μην ξαφνικά, και κατά πλήρη αντίθεση του δημόσιου λόγου μας, όπως έχει εκφραστεί από τις 30 Μαρτίου, ημέρα που εκδήλωσε το ενδιαφέρον του, κατέλθουμε ως υποψήφιοι στις εκλογές. Να μην ανησυχεί».

Η φράση «Χωρίς Μπαλτάκο» που είπε ο Γιαννακόπουλος είναι πιο ξεκάθαρη από το νερό της πηγής. Ο Γιαννακόπουλος δεν θέλει ΠΟΥΘΕΝΑ στα κοινά του Παναθηναϊκού τους Μπαλτάκους. Και δεν τους θέλει διότι έχει τον Παναθηναϊκό πολύ ψηλά στον ηθικό του κώδικα, ώστε να μην ανέχεται να πουλάνε παραμύθι άνθρωποι που αναδείχτηκαν στην προεδρία με ψέματα, ζουν από τον Παναθηναϊκό και όχι για τον Παναθηναϊκό και πάνω απ’όλα δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν ψεύδη και συκοφαντίες, όπως αυτή που χρησιμοποίησε ο Μπαλτάκος για το Γουδή, με στόχο είτε να ρίξει λάσπη στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, είτε να τον οδηγήσει στην έκρηξη και εν τέλει την απόσυρση του ενδιαφέροντος για τον Ερασιτέχνη. Όπως κι έγινε. Η μόνη επιτυχία Μπαλτάκου εδώ και χρόνια…

Προφανώς και ένας άνθρωπος που έχει να βάλει ένα εκατομμύριο ευρώ ετησίως στον Ερασιτέχνη δεν έχει να φοβηθεί την υποψηφιότητα κάποιου που δεν θα βάλει ούτε σεντ. Κι αυτό δεν χρειάζεται καν να λέγεσαι Γιαννακόπουλος για να μην το φοβάσαι… Πόσο μάλλον να λέγεσαι.

Ο Γιαννακόπουλος δεν ζήτησε από κανέναν Μπαλτάκο να μην κατέβει στις εκλογές. Να εξαφανιστεί από τα κοινά του τριφυλλιού ζήτησε ώστε να μην συνεχιστεί η εσωστρέφεια και το αμύνεσθαι περί… πάρτης στην πράσινη οικογένεια και κυρίως στη Μάνα του Λόχου που συν τοις άλλοι αποτελεί φορέα διαπαιδαγώγησης για τους μικρούς αθλητές. Κι αντί να εξαφανιστεί και να επιστρέψει στην εξέδρα συνεχίζει να κρύβεται πίσω από τις λέξεις ώστε να παραμείνει με κάποιο τρόπο στην επιφάνεια και κυρίως κοντά στο… μέλι.

«Επειδή ο κόσμος του Παναθηναϊκού έχει κουραστεί από συνεχείς δημόσιες αντιπαραθέσεις και παλινδρομήσεις, ξεκαθαρίζω τα εξής:

Το παρόν Δ.Σ., δεν είχε, δεν έχει και δεν θα έχει οποιαδήποτε πρόθεση να κατέλθει στις εκλογές. Αυτή ήταν η θέση μας από την αρχή. Μάλιστα η φράση ‘’θα μπεί στον Ερασιτέχνη αλλά με τον δικό μου ρυθμό’’ η οποία αποδόθηκε σε εμένα φανερώνει την πρόθεση μου να αναλάβει τον Σύλλογο.

Σε 9 ημέρες ο Α.Ο. έχει ανοιχτές εκλογές. Καλούμε τον κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλο να σχηματίσει και να παρουσιάσει το ψηφοδέλτιο των συνεργατών του για ανάληψη της διοίκησης του Α.Ο. προκειμένου να υλοποιήσει όσα δημοσίως δεσμεύτηκε στον κόσμο του Παναθηναϊκού. Δεν υπάρχει πια καμία δικαιολογία.

Με αυτά τα απολύτως διαφανή δεδομένα, υπογραμμίζω προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα επιτρέψω, εφεξής, σε κανέναν να εμφανίζει ψευδώς και παραπλανητικά ότι εγώ προσωπικά ή και το Δ.Σ. ευρύτερα, δήθεν, εμποδίζουμε την εισροή πακτωλού χρημάτων στον Σύλλογο εκ μέρους του κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Ο δρόμος είναι ορθάνοιχτος για εκείνον από τις 30 Μαρτίου

Υ.Γ.: Εντός 10 μηνών κρατήσαμε τον Σύλλογο όρθιο παρόλο τον οικονομικό στραγγαλισμό της Κ.Α.Ε., φέρνουμε συμφωνία για το Γουδή και, όπως ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος ομολόγησε στην γραπτή του δήλωση, τον οδήγησα να ασχοληθεί με τον Ερασιτέχνη. Ικανοί λόγοι για να έχουμε το κεφάλι ψηλά.

Πέραν αυτών, δεν έκανα και δεν θα κάνω ποτέ βήμα πίσω σε παιδιάστικες επιθέσεις που σπιλώνουν το όνομα όποιου τις κάνει».

Όταν από στην πρώτη δημόσια συνέντευξη σου, έχεις μιλήσει για εκθέσεις (αλήθεια που είναι;) που θα προκαλέσουν αρνητική έκπληξη στον κόσμο του Παναθηναϊκού για πρόσωπα του τριφυλλιού, όταν έχεις συκοφαντήσει τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, όταν έχεις υποχρεώσει τους Παύλο και Θανάση να τοποθετηθούν για να σταματήσει ο προσωπικός σου κατήφορος, όταν ακόμη και τώρα χρεώνεις την αποτυχία σου να συμμαζέψεις έστω τα οικονομικά του Ερασιτέχνη στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός (ώστε να προκαλέσεις για μια ακόμη φορά διχασμό στην πράσινη οικογένεια), δεν μπορείς να υποστηρίζεις ότι δεν θες να κουράσεις άλλον τον κόσμο με δημόσιες αντιπαραθέσεις και παλινδρομήσεις. Εκτός κι αν τον θεωρείς βλάκα. Πολύ περισσότερο όταν για σειρά ετών οι Γιαννακόπουλοι είτε ως χορηγοί του Ερασιτέχνη, είτε μέσω της ΚΑΕ έχουν προσφέρει στον Ερασιτέχνη κατά δήλωση σου, πάνω από 25 εκατομμύρια ευρώ! Αλλά είπαμε… Όταν είσαι σε πίεση και βλέπεις την καταστροφή και μαζί την κατακραυγή του Παναθηναϊκού κόσμου να έρχεται, καταλαμβάνεσαι από πανικό. Και ο πανικός είναι κακός σύμβουλος, ειδικά όταν αρχίζεις να χάνεις λάδια σε θέματα στρατηγικής. Α… Το να μιλάει ένας Μπαλτάκος για διαφάνεια είναι σαν να μιλάει ο Γκέμπελς για αλήθεια.

Κάτι τελευταίο: Το ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θέλησε να μπει στον Ερασιτέχνη για να εξαφανίσει τον… Μπαλτακισμό από την οικογένεια του Παναθηναϊκού, δεν είναι παράσημο για έναν Μπαλτάκο. Απόδειξη ανηθικότητας ίσως… Σε κάθε περίπτωση ακόμη και με αυτή τη δήλωση, οι Μπαλτάκοι προσπάθησαν να κοροϊδέψουν. Και τον Γιαννακόπουλο και τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Το κακό γι’ αυτούς είναι πως πια ο Γιαννακόπουλος δεν ασχολείται με δαύτους και ο κόσμος του Παναθηναϊκού ξέρει. Και θα μιλήσει στις 27 του μήνα, όταν οι Μπαλτάκοι θα πρέπει να πουν για μια φορά την αλήθεια. Ή έστω κάτι που να είναι αληθοφανές για το μέλλον του Συλλόγου. Του Παναθηναϊκού, που έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία του να ξανασταθεί στα πόδια του εξαιτίας κάποιων… Μπαλτάκων και των παιχνιδιών τους ή μήπως της τσέπης τους με φόντο το Γουδή; Αλαζονεία όπως απληστία… Και τα δύο στο ίδιο αποτέλεσμα σε οδηγούν. Στην καταστροφή».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή