Ανοιξε τα φτερά της για τους «32» η ΑΕΚ με διπλό (2-1) στη Ριέκα

Print Friendly, PDF & Email

Η ΑΕΚ ξεκίνησε ιδανικά τις υποχρεώσεις της στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, κέρδισε 2-1 τη Ριέκα στην Κροατία και έβαλε με το καλημέρα πλώρη για την πρόκριση στους «32» της διοργάνωσης.

Η Ριέκα μπήκε δυνατά και μόλις στο 3′ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Εμπερ, ωστόσο ο Ανέστης απέκρουσε σωτήρια το πλασέ του Βραζιλιάνου. Η ΑΕΚ ισορρόπησε γρήγορα και αφού απείλησε στο 5′ με τον Γιόχανσον ύστερα από εκτέλεση κόρνερ άνοιξε το σκορ στο 16′ με διαγώνιο σουτ του Μάνταλου μέσα από την περιοχή.

Η Ένωση με το προβάδισμά της υπέρ της πατούσε γερά στον αγωνιστικό χώρο όμως η Ριέκα βρήκε γρήγορα απάντηση στο 29′ με τον Μίσιτς να εκτελεί κόρνερ και τον Ελεζ να σκοράρει για το 1-1 με πλασέ στην κίνηση. Παρά το κρύο γκολ, η ΑΕΚ συνέχισε να έχει τον έλεγχο και στο 41′ ο Μάνταλος έχασε μεγάλη ευκαιρία με σουτ, το οποίο εξουδετέρωσε με διπλή προσπάθεια ο γκολκίπερ Πρσκάλο.

Στην επανάληψη η Ριέκα έδειχνε πιο επιθετική, όμως κόντρα στη ροή της αναμέτρησης η ΑΕΚ πήρε ξανά κεφάλι στο σκορ με τρομερή απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χριστοδουλόπουλου στο 62′. Μετά το 1-2 οι Κροάτες τα είχαν χαμένα και στο 70′ ο Σιμόες με κεφαλιά απώλεσε μεγάλη ευκαιρία για το 1-3. Ενα λεπτό αργότερα ήταν η σειρά του Χριστοδουλόπουλου να απειλήσει εκ νέου την αντίπαλη εστία με τρίτο γκολ.

Μετά το 75′ η Ριέκα προσπάθησε να ασκήσει πίεση κυνηγώντας την ισοφάριση, όμως η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ, αμύνθηκε ψύχραιμα και κράτησε το πολύτιμο διπλό, που προσθέτει σημαντικούς βαθμούς τόσο στην ευρωπαϊκή βαθμολογία της ΑΕΚ όσο και στην Ελλάδα στο UEFA ranking.

Η ενδεκάδα της ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Βράνιες, Τσόσιτς, Λόπες, Γιόχανσον, Σιμόες, Χριστοδουλόπουλος (78′ Αϊντάρεβιτς), Μάνταλος, Κλωναρίδης (60′ Μπακασέτας), Λιβάγια (86′ Αραούχο).

Την επόμενη αγωνιστική η ΑΕΚ φιλοξενεί την Αούστρια στο ΟΑΚΑ. Σημειώνεται ότι στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Μίλαν συνέτριψε την Αούστρια στη Βιέννη με 5-1.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή