Αντίστροφη μέτρηση για πειθαρχικές διώξεις σε Ολυμπιακό και Μάτος

Print Friendly, PDF & Email

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας οι υπεύθυνοι άσκησης πειθαρχικών διώξεων της ΕΠΟ θα έχουν αποφασίσει για το αν ασκηθούν πειθαρχικές διώξεις κατά της ΠΑΕ ΟΣΦΠ και του ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ, Μάτος.

Η πειθαρχική δίωξη στον Ολυμπιακό εφόσον ασκηθεί, θα ασκηθεί με βάση όσα έχουν κατατεθεί, από ποδοσφαιριστές του Πλατανιά, στο ημίχρονο του αγώνα με τον Πλατανιά, την 1η Απριλίου στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”.

Οι υπεύθυνοι άσκησης πειθαρχικών διώξεων έχουν στα χέρια τους περίπου 30 καταθέσεις από τα ποδοσφαιριστές του Πλατανιά και πρόσωπα που συμμετείχαν στην αποστολή στο Καραϊσκάκης.

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό κάποιοι έχουν καταθέσει στην αστυνομία Χανίων, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διενεργεί η εισαγγελία Πειραιά, ότι έπεσαν θύματα βιαιοπραγίας.

Επομένως εφόσον ασκηθεί πειθαρχική δίωξη θα ασκηθεί με βάση το άρθρο “29” του πειθαρχικού κώδικα.

Το συγκεκριμένο άρθρο προβλέπει ότι επιβάλλονται ποινές σε “οποιοσδήποτε χρησιμοποιεί βία ή προσπαθεί να επηρεάσει έναν αξιωματούχο αγώνα ή ομάδα για να προβεί σε ορισμένες ενέργειες ή να τον παρεμποδίσει εν γένει με οποιονδήποτε τρόπο από το να ενεργήσει ελεύθερα στο πλαίσιο των καθηκόντων του. Εάν υπαίτια είναι ομάδα, επιβάλλονται, ανάλογα με τη βαρύτητα του παραπτώματος, οι ποινές:
α) διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές,
β) διεξαγωγής αγώνα σε ουδέτερο γήπεδο,
γ) αφαίρεσης έξι βαθμών και
δ) υποβιβασμός ομάδας.”

Κρίνεται και του Μάτος

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ασκηθεί πειθαρχική δίωξη και κατά του ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ Μάτος έπειτα από την καταγγελία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για χτύπημα στον Μπεργκ στον δεύτερο ημιτελικό κυπέλλου. Σε αυτήν την περίπτωση ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει ποινή αποκλεισμού τριών αγωνιστικών. Η συγκεκριμένη είναι από τις περιπτώσεις που διέλαθαν της προσοχής του διαιτητή. Σε αυτές τις περιπτώσεις εφόσον η φάση περιέλθει σε γνώση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα είναι δυνατή η άσκηση δίωξης.

Ήδη τέτοιες διώξεις έχουν ασκηθεί κατά το Λέτο και του Σεμπά.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή