Αντιπαράθεση παρατάξεων στο δήμο Πειραιά για το βούλευμα της “συμμορίας”!

Print Friendly, PDF & Email

Δημόσια αντιπαράθεση ανάμεσα στην παράταξη “το Λιμάνι της Αγωνίας” που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ και εκπροσωπείται στο δημοτικό συμβούλιο Πειραιά και την παράταξη του δημάρχου Πειραιά και διαδόχου του Μαρινάκη στην προεδρία της ΠΑΕ ΟΣΦΠ, Ι. Μώραλη, καταγράφηκε με αφορμή το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, το οποίο παρέπεμψε στο ακροατήριο τον Ευ. Μαρινάκη με τις κατηγορίες της αλλοίωσης αποτελεσμάτων αγώνων και της διεύθυνσης και σύστασης συμμορίας.

Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πειραιά το «Λιμάνι της Αγωνίας – Πειραιάς η πόλη μας» τοποθετήθηκε, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

“… Ο Ολυμπιακός είναι μία από τις ομάδες της πόλης μας, σίγουρα η δημοφιλέστερη όλων. Η αγαπημένη των λαϊκών τάξεων του Πειραιά, με μεγάλες μορφές του ελληνικού ποδοσφαίρου να έχουν παίξει με τη φανέλα της, για την οποία στην κυριολεξία μάτωναν μέσα στο γήπεδο, όπως άλλωστε συνέβαινε και με τις υπόλοιπες ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Με τον καιρό τα πράγματα άλλαξαν, οι οικονομικές απολαβές έγιναν διόλου ευκαταφρόνητες, στο τιμόνι των ομάδων άρχισαν να κάθονται πρόεδροι με μεγάλη οικονομική επιφάνεια και γύρω από αυτούς άρχισε να αναπτύσσεται μία νέα τάξη ανθρώπων και πραγμάτων, οι λεγόμενοι παράγοντες, που τις περισσότερες φορές ήταν αυτοί που καθόριζαν τις αγοραπωλησίες των ποδοσφαιριστών αλλά και τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο.

Στο μεταξύ, η εικόνα που παρουσιάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι διόλου ελκυστική. Τα επεισόδια είναι συνεχή, η βία ανεξέλεγκτη –ο τελικός Κυπέλλου, αντί για γιορτή του ποδοσφαίρου, αμαυρώθηκε από σοβαρά επεισόδια- πλήττοντας ανεπανόρθωτα το λαοφιλές άθλημα και απομακρύνοντας τον κόσμο τα γήπεδα.

Και ενώ αυτά είναι τα σοβαρά θέματα που πρέπει να απασχολήσουν την Πολιτεία αλλά και κάθε πολίτη αυτής της χώρας, δυστυχώς εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι μόνο εάν ο Ολυμπιακός αδικήθηκε ή μπορεί να αδικηθεί από την τιμωρία που του επιβλήθηκε ή θα του επιβληθεί. Και μάλιστα -όπως άλλωστε και για κάθε θέμα που αφορά τον Ολυμπιακό- με μια σπουδή συμπαράστασης από το Δημοτικό Συμβούλιο τέτοια, που αν η δημοτική αρχή και οι δημοτικοί σύμβουλοι επιδείκνυαν και σε άλλα ζητήματα, τότε σίγουρα τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα για την πόλη μας.

Δε χωρεί καμία αμφιβολία ότι κάθε τιμωρία πρέπει να στηρίζεται στο νόμο και κανείς να μην αδικείται.

Πρέπει όμως όλοι να συγκλίνουμε στοχευμένα και με αποφασιστικό τρόπο στην εξυγίανση του ποδοσφαίρου, στην εξαφάνιση των έκτροπων, στην εξάλειψη της βίας και του χρηματισμού, στην αποκάλυψη, τιμωρία και αποδοκιμασία όσων έχουν στήσει κατά καιρούς διάφορα παραμάγαζα. Με λίγα λόγια στο τέλος της ανομίας.

Η δημοτική κίνηση «το Λιμάνι της Αγωνίας – Πειραιάς η πόλη μας» ζητά από την Πολιτεία και τη Δικαιοσύνη, χωρίς καμία καθυστέρηση, να καταδικάζει, τιμωρεί και εφαρμόζει με ισότιμο, οπωσδήποτε, τρόπο το νόμο απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα, που δυστυχώς δεν περιορίζονται μόνο στο ποδόσφαιρο, γιατί αν καταφέρει να τα απαλείψει τότε πράγματι το ποδόσφαιρο θα βγει κερδισμένο και μαζί με αυτό και οι πολυάριθμοι λάτρεις του.

Αυτό είναι το ουσιώδες και το μεγάλο στοίχημα. (Διαβάστε όλη την τοποθέτηση ΕΔΩ)

Οι μάσκες έπεσαν

Στο «Λιμάνι της Αγωνίας» απάντησαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μετά τις πρόσφατες εξελίξεις είδαμε επιτέλους το πραγματικό πρόσωπο των δημοτικών συμβούλων του Λιμανιού της Αγωνίας, της κυβερνητικής Δημοτικής παράταξης και τις σκοπιμότητες που αυτή εξυπηρετεί. Πανηγυρίζουν την ίδια ώρα που ο Πρόεδρος και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, είναι ο οικονομικός στυλοβάτης όλων των αθλημάτων του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, ο πρώτος δημοτικός σύμβουλος της πόλης και ο μοναδικός υποστηρικτής και δωρητής σε ό,τι του έχει μέχρι σήμερα ζητηθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο ή όποιον άλλο φορέα της πόλης. Μάλιστα ασκούν αίολη κριτική στον μεν κ. Μαρινάκη για υποβάθμιση (!!!) του Δημοτικού Συμβουλίου και στον Δήμαρχο Πειραιά κ. Μώραλη για την πρόθεση του να στηρίξει από την θέση του προέδρου για συγκεκριμένο διάστημα, την ομάδα που έχει διαχρονικά ταυτιστεί με την πόλη, τον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό, του οποίου μάλιστα είναι Αντιπρόεδρος τα τελευταία 7 χρόνια.

Το αντιΟλυμπιακό τους μένος, αλλά η εμπάθεια τους εναντίον του Δημάρχου Πειραιά κ. Μώραλη και του κ. Μαρινάκη είναι διαχρονικό. Ευτυχώς όμως οι μάσκες έπεσαν μια και καλή και όλοι αποκαλύπτονται στον λαό του Πειραιά που μας έκρινε πριν τρία χρόνια με τα γνωστά αποτελέσματα και θα μας ξανακρίνει όταν έρθει η ώρα.

Τελικά ουδέν κακό αμιγές καλού».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή