Απαλλάχθηκε ο ΟΣΦΠ για τα γεγονότα στο ημίχρονο του ματς με τον Πλατανιά

Print Friendly, PDF & Email

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ απήλλαξε τον ΟΣΦΠ από την ποινή που πρωτόδικα του είχε επιβληθεί για όσα συνέβησαν στο ημίχρονο του αγώνα με τον Πλατανιά.

Η απόφαση αναφέρει ότι “δέχεται τυπικά την έφεση της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κατά της υπ’ αρ. 212/2017 απόφασης του Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου Super League. Εξαφανίζει την εκκαλουμένη. Διακρατεί και δικάζει την υπόθεση.

Κηρύσσει απαράδεκτη την από 16-05-2017 πειθαρχική δίωξη του υπεύθυνου άσκησης πειθαρχικής δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων της ΕΠΟ, σε βάρος της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Διαβιβάζει την υπόθεση στον υπεύθυνο άσκησης πειθαρχικής δίωξης για περαιτέρω ενέργειες”.

Υπενθυμίζεται ότι με ποινή αποκλεισμού έδρας τριών αγωνιστικών είχε τιμωρήσει το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Όργανο της Super League την ΠΑΕ ΟΣΦΠ για την άσκηση βίας από πρόσωπα συνδεόμενα με αυτήν κατά μελών της αποστολής του Πλατανιά κατά τον μεταξύ των δύο ομάδων αγώνα που έγινε στο Καραϊσκάκη για τη Super League.

Στο σκεπτικό της πρωτόδικης απόφασης ο Δικαστής αποδέχεται ότι υπήρξε «ήπια βία» κατά μελών της αποστολής του Πλατανιά στο ημίχρονο του αγώνα με σκοπό τον εκφοβισμό τους και τη μείωση της απόδοσής τους (στο ημίχρονο ο Πλατανιάς προηγούνταν με 1-0, αλλά στο τέλος ηττήθηκε με 2-1), χωρίς να είναι βέβαιο ότι άσκηση σωματικής και ψυχολογικής βίας έκρινε το αποτέλεσμα υπέρ του ΟΣΦΠ, ενώ σημειώνεται ότι από τις βιαιοπραγίες δεν προκλήθηκε τραυματισμός.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή