Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά, διεξάγονται οι εκλογές, άγνωστη η στάση του Γρηγορίου

Print Friendly, PDF & Email

Τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της διεξαγωγής των εκλογών στην ΕΠΣ Λάρισας, που είχε καταθέσει η παράταξη με επικεφαλής τον Ζήση Γρηγορίου απορρίφθηκαν και όπως ανακοινώθηκε από την ΕΠΣ Λάρισας θα πραγματοποιηθούν εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ την Τρίτη 18/7.

Στο δικαστήριο, η πλευρά Γρηγορίου εκπροσωπήθηκε από τον Λαρισαίο δικηγόρο Χρήστο Νάστο, ενώ η πλευρά Μπουχλαριώτη από τον Θεσσαλονικέα Νίκο Κυρκούδη, ο οποίος κατέθεσε ένσταση αναρμοδιότητας του δικαστηρίου.

Οι δύο επικεφαλής των παρατάξεων κατέθεσαν ως μάρτυρες ενώπιον του πρωτοδίκη Γιάννη Χήνου, ενώ πρόσθετη παρέμβαση υπέρ της διεξαγωγής των εκλογών άσκησαν επτά σωματεία-μέλη της ΕΠΣΛ δια του Λαρισαίου δικηγόρου Κώστα Κουτσογιάννη.

Η ανακοίνωση της ΕΠΣ Λάρισας αναφέρει τα εξής:

«Κανονικά θα πραγματοποιηθεί η Εκλογική Γενική Συνέλευση την Τριτη 18 Ιουλίου 2017 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και ώρες από 16:00 έως και την 21:00, για την ανάδειξη της νέας διοίκησης της ΕΠΣΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (τακτικά μέλη ΔΣ, αναπληρωματικά μέλη ΔΣ, τακτικά μέλη Ε.Ε. και αναπληρωματικά μέλη Ε.Ε.).

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή των σωματείων στην εκλογική διαδικασία αποτελεί να είναι αυτά ΤΑΜΕΙΑΚΩΣ ΕΝΗΜΕΡΑ. Η τακτοποίηση των οφειλών μπορεί να λάβει χώρα και κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης.

Υπενθυμίζουμε στους πληρεξουσίους των σωματείων (τακτικούς και αναπληρωματικούς) ότι για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία είναι απαραίτητη η προσκόμιση της αστυνομικής τους ταυτότητας».

Η αντίδραση της “παράταξης Γρηγορίου”

Η «παράταξη Γρηγορίου» είχε ανακοινώσει την προσφυγή στη Δικαιοσύνη με στόχο την ακύρωση τέλεση των εκλογών υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «οι υποψήφιοι της παράταξης «Ανανεωτική Κίνηση Παραγόντων», όπως είχαμε προαναγγείλει με τη δήλωση – διαμαρτυρία που είδε το φως της δημοσιότητας πριν λίγες μέρες, καταθέσαμε την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2014, στο Πρωτοδικείο Λάρισας, αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της άκυρης απόφασης της συνεδρίασης του Προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης, της 12ης Ιουλίου, με την οποία παράτυπα, αντικανονικά και αντικαταστατικά λειτούργησε το συμβούλιο και επικυρώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη του Δ.Σ. και της Εξελεγκτικής Επιτροπής, που είχαν υποβληθεί για τις επικείμενες αρχαιρεσίες στην Ένωσης, της 18ης Ιουλίου 2017, ενώ με τον ίδιο αντικανονικό τρόπο έγινε ανασύνθεση του Δ.Σ., χωρίς αυτή να είναι θέμα της συγκεκριμένης συνεδρίασης».

Η ανακοίνωση κατέληγε ως εξής: «Εάν, η απόφαση επί της αίτησης των ασφαλιστικών μέτρων που υποβάλαμε, δεν γίνει δεκτή, όλοι οι υποψήφιοι της παράταξής μας δηλώνουμε ότι θα αποσύρουμε άμεσα τις κατατεθείσες υποψηφιότητές μας, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν επιθυμούμε να συμμετάσχουμε σε παράτυπες αρχαιρεσίες – «παρωδία», το αποτέλεσμα των οποίων, είμαστε σίγουροι ότι θα ακυρωθεί από το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Ομοσπονδίας, στο οποίο μπορούν να προσφύγουν όλοι όσοι έχουν έννομο συμφέρον».

Πλέον αναμένονται, μέσα στο λίγο χρόνο που απομένει, οι κινήσει της «παράταξης Γρηγορίου» (παραιτήσεις υποψηφίων ή προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο),

Όπως είναι λογικό η απόφαση του τακτικού Δικαστηρίου που απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα, προκάλεσε ικανοποίηση της αντίπαλη παράταξη που έχει ως επικεφαλής τον Δ. Μπουχλαριώτη.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή