Απορρίφθηκε η προσφυγή Βούλγαρη κατά απόφασης της Επιτροπής Δεοντολογίας

Print Friendly, PDF & Email

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ απέρριψε την προσφυγή του πρώην προέδρου της ΕΠΣ Χαλκιδικής και μελών του προηγούμενου ΔΣ, κατά απόφασης της Επιτροπής Δεοντολογίας, που τους είχε επιβάλλει ποινές για “κατάχρηση εξουσίας” έπειτα από καταγγελία 53 σωματείων της Ένωσης.

Στην απόφαση της Εφέσεων αναφέρεται ότι “δέχεται τυπικά και απορρίπτει κατ’ ουσίαν την έφεση των 1. ΑΡΓΥΡΗ ΒΟΥΛΓΑΡΗ π. Πρόεδρου του ΔΣ ΕΠΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 2. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΑΜΑΡΑ π. Γενικού Γραμματέα αυτής 3. ΘΩΜΑ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗ π. Α’ Αντιπροέδρου αυτής 4. ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΧΟΥΤΑ π. Αναπληρωτή Ταμία αυτής 5. ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΙΑΝΝΩΤΑ π. Ταμία αυτής 6. ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΕΥΓΕΝΙΟΥ π. Μέλους αυτής 7. ΝΙΚΗΤΑ ΠΕΛΕΚΑ π. Μέλους αυτής 8. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΨΗΛΟΓΙΑΝΝΗ π. Μέλους αυτής 9. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΧΡΥΣΑΪΔΗ π. Μέλους αυτής και 10. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑ π. Μέλους αυτής κατά της υπ’ αρ. 9/2017 απόφασης της Επιτροπής Δεοντολογίας ΕΠΟ”.

Οι γραμματείς της ΓΣ υποστηρίζουν ότι τους δόθηκε να υπογράψουν πρακτικό στο οποίο, ενώ ο διοικητικός απολογισμός της διοίκησης Βούλγαρη καταψηφίστηκε από 45 σωματεία, ανέφερε ότι τον καταψήφισαν μόλις πέντε, ενώ η ψήφος των υπόλοιπων 40 κρίθηκε άκυρη.

Κατάθεση στο Ερευνητικό Τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας έδωσαν οι γραμματείς της τελευταίας ΓΣ της ΕΠΣ Χαλκιδικής, στο πλαίσιο της έρευνας που γίνεται με αφορμή την καταγγελία 53 (από τα συνολικά 63) σωματεία της Ένωσης, επειδή όπως επικαλούνται «ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χαλκιδικής «έχουν παραβιάσει σωρεία διατάξεων και προβλέψεων του Καταστατικού της Ε.Π.Σ.Χ., του Νόμου και του Καταστατικού της Ε.Π.Ο., σε αντιστοιχία εφαρμογής του».

Πρόκειται για τη ΓΣ που έγινε στις αρχές του 2016 και όπως ανέφεραν στις καταθέσεις τους στην Επιτροπή Δεοντολογίας οι γραμματείς της ΓΣ, τους δόθηκε να υπογράψουν πρακτικό στο οποίο, ενώ ο διοικητικός απολογισμός της διοίκησης Βούλγαρη καταψηφίστηκε από 45 σωματεία, ανέφερε ότι τον καταψήφισαν μόλις πέντε, ενώ η ψήφος των υπόλοιπων 40 κρίθηκε άκυρη!

Με αφορμή εκείνη τη ΓΣ 53 σωματεία, που ανήκουν στη δύναμη της ΕΠΣ Χαλκιδικής, προέβησαν σε καταγγελία στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, υποστηρίζοντας ότι ο πρόεδρος, Αργύρης Βούλγαρης, που εκείνη την περίοδο ήταν μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων και στενός συνεργάτης του τότε προέδρου της, Γ. Γκιρτζίκη, και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Π.Σ.Χ.:

– Κάνουν κατάχρηση της θέσης τους, ώστε να μην εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των Σωματείων και της Ε.Π.Σ.Χ., αλλά προσωπικά τους συμφέροντα, τα οποία δεν έχουν σχέση με τη λειτουργία και τους σκοπούς της Ένωσης.

– Ασκούν τα καθήκοντά τους σε αντίθεση με τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Σωματείων της Ένωσης και παραλείπουν να τα εκτελέσουν με τον τρόπο που υποχρεούνται από το Καταστατικό και το Νόμο, με αποτέλεσμα να μην τηρούνται οι Αρχές της Αξιοπρεπούς και Αξιόπιστης εκτέλεσης των καθηκόντων τους, σύμφωνης με τις Αρχές της Δεοντολογίας.

– Δεν σεβάστηκαν ούτε τήρησαν και δεν τηρούν σε καμία περίπτωση βασικές διατάξεις του Καταστατικού της Ε.Π.Σ.Χ., με αποτέλεσμα τη βάναυση παραβίαση των δικαιωμάτων του συνόλου των μελών της Ε.Π.Σ.Χ..

– Εκτελούν τα καθήκοντά τους και προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες και παραλείψεις, ώστε κάθε έννοια και εικόνα του ποδοσφαίρου στη Χαλκιδική έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα, χωρίς αυτή να είναι, πλέον, αναστρέψιμη.

– Οι παραπάνω Ενέργειες και Παραλείψεις του Προέδρου και των μελών του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Χ., έχει ως αποτέλεσμα να μην απολαμβάνουν πλέον της εμπιστοσύνης της συντριπτικής πλειοψηφίας των Σωματείων της Ε.Π.Σ.Χ., τα οποία εκπροσωπούν ποσοστό περίπου 90 % των μελών της Ένωσης.

Στην καταγγελία αναφέρεται ότι στη ΓΣ του περασμένου Φεβρουαρίου, ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός καταψηφίστηκαν και ότι η διοίκηση της ΕΠΣ Χαλκιδικής αρνείται να συγκαλέσει έκτακτη ΓΣ, όπως ζητεί η συντριπτική πλειοψηφία των σωματείων που ανήκουν στη δύναμή της.

Όπως αναφέρεται στην καταγγελία: «ο Οικονομικός Απολογισμός έλαβε μόνον 12 θετικές ψήφους, επί παρόντων 62 Σωματείων και δεν υπερψηφίστηκε., δεδομένου ότι απαιτούντο τουλάχιστον 32 θετικές ψήφοι.

Επίσης, μετά την τοποθέτηση 5 Σωματείων και του Προέδρου της Ε.Π.Σ.Χ., 45 Σωματεία καταψήφισαν τον Διοικητικό Απολογισμό της Ένωσης, λέγοντας ρητά «ΟΧΙ» , 5 δήλωσαν «παρών» και 11 υπερψήφισαν. Συνεπώς, και ο Διοικητικός Απολογισμός καταψηφίστηκε ρητά.

Αφού οι εκλεγμένοι ομόφωνα από την Γ.Σ. τρεις (3) Γραμματείς της Γενικής Συνέλευσης και ο εκπρόσωπος του Δ.Σ. κατέγραψαν στα Πρακτικά της Γ.Σ. τα αποτελέσματα, ο «άγνωστος» του πάνελ, αυτοσυστήθηκε ως «Δικηγόρος», χωρίς να αναφέρει το ονοματεπώνυμό του και σε ποιον Δικηγορικό Σύλλογο αυτός ανήκει, και ανέφερε ότι θα ήταν αυτός ο οποίος θα έπρεπε να γνωμοδοτήσει για τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας. Ανέφερε, λοιπόν, ότι ο Οικονομικός Απολογισμός υπερψηφίστηκε (!) και ότι οι 45 αρνητικές ψήφοι στον Διοικητικό Απολογισμό ήταν άκυροι, διότι, σύμφωνα με τα άρθρα 11 και 25 του Καταστατικού της Ε.Π.Σ.Χ., κάθε Σωματείο έπρεπε να αιτιολογήσει την αρνητική του ψήφο στον Διοικητικό Απολογισμό. Παράλληλα, το σύνολο των μελών του Δ.Σ. και ο Πρόεδρός του σηκώθηκαν και έφυγαν τρέχοντας από την αίθουσα, με τους «μπράβους» που είχαν απομακρυνθεί να ξαναμπαίνουν στην αίθουσα και να φυγαδεύουν σύσσωμο το Δ.Σ. και τον «Δικηγόρο».

Τα 53 σωματεία επικαλούνται το άρθρο 13 του κώδικα δεοντολογίας και όπως υποστηρίζουν προκύπτει ότι ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χαλκιδικής «έχουν παραβιάσει σωρεία διατάξεων και προβλέψεων του Καταστατικού της Ε.Π.Σ.Χ., του Νόμου και του Καταστατικού της Ε.Π.Ο., σε αντιστοιχία εφαρμογής του.

Καταλήγουν δε δηλώνοντας ότι «Είναι προφανές ότι αυτοί καταχρώνται τη θέση τους και την ιδιότητά τους, ώστε να μην προχωρήσουν σε ενέργειες, οι οποίες σύμφωνα με το Καταστατικό, το Νόμο και το Καταστατικό της Ε.Π.Ο. (αναλογικά εφαρμοζομένου) είναι υποχρεωτικές.

Και επίσης ότι «οι ενέργειες και οι παραλείψεις της διοίκησης της ΕΠΣ Χαλκιδικής είναι εκ διαμέτρου αντίθετες με τις Αρχές της Αξιοπιστίας, της Δεοντολογίας της Ηθικής και της Ακεραιότητας» και ότι οι διοικούντες «δημιουργούν πλήρη αναξιοπιστία και αναξιοπρέπεια για το θεσμό του Ποδοσφαίρου στο σύνολο των φιλάθλων του Ποδοσφαίρου στο Νομό Χαλκιδικής και όχι μόνον, δεδομένου ότι το σύνολο των ασχολουμένων με το Ποδόσφαιρο στο Νομό επιδεικνύουν πλήρη απαξίωση προς το Δ.Σ. της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χαλκιδικής, η οποία αντανακλά και στην Ε.Π.Ο., δεδομένου ότι ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Χ. αποτελεί και μέλος του Δ.Σ. της Ε.Π.Ο».

Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι, έγιναν εκλογές της ΕΠΣΧ και εξελέγη η παράταξη με επικεφαλής τον Στ. Σαρηγιαννίδη.

 

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή