Βασιλειάδης: “Πρωτάθλημα με χρήση βίντεο και ξένους αρχιδιαιτητές”

Print Friendly, PDF & Email

Όσα ειπώθηκαν από τους εκπροσώπους των FIFA/UEFA στη ΓΣ της ΕΠΟ περί ξένου προέδρου στην ΚΕΔ, χρήση του video assistance referee στο πρωτάθλημα και “επιτροπή παρακολούθησης” στην ΕΠΟ, επιβεβαίωσε, ως πολιτική της κυβέρνησης, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδης, μιλώντας στην εφημερίδα «Δημοκρατία».

Τα παραπάνω περιλαμβάνονται στα τέσσερα σημεία της συμφωνίας κυβέρνησης – FIFA για την εποπτεία επί της νέα διοίκησης της ΕΠΟ.

Ακολουθούν αποσπάσματα από όσα είπε ο υφυπουργός Αθλητισμού:

Για τις εκλογές στην ΕΠΟ: «Είμαστε μπροστά σε μια ξεκάθαρη κατάσταση. Τόσα χρόνια και κάθε φορά που το ελληνικό κράτος προσπαθούσε να επιβάλει τη νομιμότητα, την εφαρμογή των ελληνικών νόμων δηλαδή, έβρισκε… πόρτα με την πρόφαση του αυτοδιοίκητου και τη μη παρέμβαση εκ μέρους της FIFΑ και της UEFA…

Στόχος, λοιπόν, να υπάρχουν κανόνες, να υπάρχει διαφάνεια και να δούμε και μια άλλη εικόνα: Να επιστρέψει αυτό που λέμε διασκέδαση, να επιστρέψει στον φίλαθλο η Κυριακή του χωρίς σκιές, χωρίς παιχνίδια πίσω από κλειστές πόρτες και, το κυριότερο, αυτό που θα πρέπει να αντιληφθούν όλοι, ότι οι επιχειρηματικοί, ανταγωνισμοί δεν μπορούν να επηρεάζουν αυτό το άθλημα, δεν μπορούν να επηρεάζουν αυτή την πραγματικότητα και δεν μπορούν να οδηγούν τον κόσμο στα άκρα».

Για τη διαιτησία: «Πρέπει να σπάσει ο κύκλος σχέσης παραγόντων-διαιτητών. Η διαιτησία είναι τεράστιο πρόβλημα. Δεν μπορούμε ούτε να μένουμε άφωνοι ούτε άπραγοι. Και σε αυτό το κομμάτι βάλαμε τη FIFA και την UEFA στις συζητήσεις. Πετύχαμε να χρησιμοποιηθεί στο πρωτάθλημά μας η χρήση βίντεο. Μπορεί να ξενερώνει λίγο η εικόνα, αλλά θα δούμε ένα πρωτάθλημα που θα παίζεται επί ίσοις όροις. Με αυτόν τον τρόπο, ο φίλαθλος θα βλέπει τον καλύτερο ή τον πιο τυχερό να κερδίζει και δεν θα φοβάται ότι το παιχνίδι είναι στημένο. Θα φύγει η καχυποψία και θα επιστρέψουν η καζούρα και η πλάκα. Η διαιτησία πρέπει να αυτονομηθεί και πρέπει να σκεφτούμε και την περίπτωση να μην έχουμε καλούς διαιτητές. Παράλληλα, πρότασή μας είναι, και πιστεύω ότι το θέλουν και η ΕΠΟ αλά και οι διεθνείς οργανισμοί, να έρθουν ξένοι αρχιδιαιτητές που θα κάνουν ανενόχλητοι και χωρίς πιέσεις τη δουλειά τους. Περιμένω να δω τις αποφάσεις των διεθνών οργανισμών».

Για το χρόνο που βγάζει η δικαιοσύνη της αποφάσεις και τους τακτικούς δικαστές: «Νομίζω ότι οι τακτικοί δικαστές έκαναν πολύ καλή δουλειά. Για πρώτη φορά τιμωρήθηκαν όλοι, και μάλιστα αυστηρά. Οι δικαστές κάνουν ό,τι λέει ο νόμος, οι τακτικοί δικαστές είναι κατάκτηση. Θα εκλέγονται από το δικαστικό συμβούλιο και θα έχουν θητεία. Αρα δεν θα μπορεί να τους ενοχλήσει κανείς. Είναι η πρώτη φορά που δεν ήταν κανένας πάνω από κάποιον άλλον. Απέναντι στους τακτικούς δικαστές έχουμε το παρελθόν και ξέρουμε όλοι τι γινόταν».

Για το πως μπορεί να βελτιωθεί η κατάσταση στο θέμα της βίας: «Για να βελτιωθεί η κατάσταση, η Δικαιοσύνη θα ενεργεί άμεσα, οι αποφάσεις θα βγαίνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα και οι ποινές θα είναι βαριές. Θα αυστηροποιηθεί το πλαίσιο στο συγκεκριμένο θέμα και βάζουμε στο παιχνίδι επιτροπή με τη συμμετοχή της FIFA, της UEFA και του αθλητικού δικαστή. Θα πρέπει να ορίσουμε κανόνες ακόμα και για την παρουσία της Αστυνομίας και των οπαδών… Το ξέφραγο αμπέλι θα τελειώσει και κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του. Βέβαια, για να σταματήσει η βία πρέπει να σταματήσουν και οι επιχειρηματικές κοκορομαχίες που προκαλούν».

Για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης και για τον λόγο που υπάρχει κωλυσιεργία: «Αυτά είναι θέματα της ελληνικής Δικαιοσύνης, πολλές φορές ενός κακού συστήματος Δικαιοσύνης. Για να μην είμαστε άδικοι, έχουν γίνει μεγάλες προσπάθειες και από τον Παρασκευόπουλο στην αρχή και τώρα από τον Κοντονή. Όλοι, λοιπόν, περιμένουμε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, που είναι σεβαστές».

Για την κατάσταση με τους «μεγάλους» του ελληνικού ποδοσφαίρου: «Όσο οι μεγάλοι είναι στο απυρόβλητο και δεν νιώθουν την ανάσα της Δικαιοσύνης, δυστυχώς αυτά θα συμβαίνουν και θα διαιωνίζεται μια αρρωστημένη κατάσταση. Αυτή η ασυλία θα αλλάξει. Νομίζω ότι μετά τις ποινές στο Κύπελλο από τους δικαστές όλοι κατάλαβαν ότι δεν παίζουμε. Στόχος μας, η κάθαρση, η διαφάνεια και η Δικαιοσύνη… Πάντως, δεν κρύβω ότι είμαι απογοητευμένος από τους παράγοντες. Ειδικά από τους επιχειρηματίες, που λειτουργούν οπαδικά και μόνο.»

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή