Δεν άνοιξε μύτη από τις σαρωτικές αλλαγές που έκανε η ΚΕΔ στους πίνακες διαιτητών

Print Friendly, PDF & Email

Σαρωτικές ήταν οι αλλαγές που έκανε η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας στους πίνακες διαιτητών, βοηθών διαιτητών και παρατηρητών Super League, βγάζοντας από τον πίνακα διαιτητών το 50% αυτών που υπήρχαν και θέτοντας εκτός-  και από τον πίνακα παρατηρητών – πρόσωπα – “σύμβολα”, που είχαν προκαλέσει με τις αποφάσεις τους ή/και είχαν συνδεθεί με τις προηγούμενες διοικήσεις της ΕΠΟ.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι δεν υπήρξαν αντιδράσεις από ΠΑΕ και Ενώσεις, παρότι η ΕΠΟ βρίσκεται σε τροχιά εκλογών.

Τα προηγούμενα χρόνια είχε καταγγελθεί ότι καταρτισμός των πινάκων διαιτητών αποτελούσε εργαλείο στα χέρια της εκάστοτε διοίκησης, το οποίο χρησιμοποιούσε προς άγρα ψήφων ή για να τιμωρήσει όσες ΕΠΣ διαφοροποιούνταν από τις επιλογές.

Αυτή τη φορά, και σε αντίθεση με ότι συνέβη πέρυσι, επί διοίκησης Γκιρτζίκη, όταν υπήρξε ομοβροντία αντιδράσεων με αφορμή την ανακοίνωση των πινάκων διαιτησίας, από τις ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ αλλά και από αρκετές Ενώσεις, δεν κουνήθηκε φύλλο.

Δεν υπήρξαν ούτε ανακοινώσεις, ούτε διαρροές, ούτε διαμαρτυρίες, γεγονός που μπορεί να μεταφραστεί, αν όχι ως αποδοχή των επιλογών της ΚΕΔ από το σύνολο του εκλογικού σώματος της ΕΠΟ, τουλάχιστον ως ανοχή στις επιλογές της (της ΚΕΔ).

Εξαίρεση, που επιβεβαιώνει τον κανόνα, αποτέλεσαν οι προερχόμενες από την Κρήτη διαμαρτυρίες (ΕΠΣ Ηρακλείου κ.α.) οι οποίες ήταν τοπικού ενδιαφέροντος.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή