Δεν επέτρεψαν σε αθλητή να μπει στο γήπεδο λόγω γαστρεντερίτιδας

Print Friendly, PDF & Email

Το γύρο του κόσμου έκανε η είδηση του αποκλεισμού του Ισαάκ Μακουάλα από τον τελικό των 400 μέτρων επειδή προβλήθηκε από γαστρεντερίτιδα! Ναι καλά ακούτε, ένας εκ των κορυφαίων σπρίντερ του κόσμου στα 400 μέτρα δεν μετείχε στον μεγάλο τελικό της Τρίτης διότι οι διοργανωτές δεν του επέτρεψαν την είσοδο…

Ο αθλητής από την Μποτσουάνα προσβλήθηκε από γαστρεντερίτιδα στο ξενοδοχείο που διέμενε. Στο ίδιο ξενοδοχείο σημειώθηκαν κι άλλα παρόμοια περιστατικά με αθλητές μου συμμετείχαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, όπως για παράδειγμα αυτό της Γερμανίδα Εκαρτ, που παρότι είχε αντίστοιχα συμπτώματα έλαβε κανονικά μέρος στον τελικό του τριπλούν.

Αντίθετα, οι διοργανωτές δεν επέτρεψαν στον Μακουάλα να εισέλθει καν στο προθερμαντήριο του Ολυμπιακού Σταδίου στο Λονδίνο.

Οπως φαίνεται ο αθλητής μπήκε σε 48ωρη καραντίνα με την IAAF και τον Οργανισμό Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας να ρίχνουν την ευθύνη ο ένας στον άλλο για τη συγκεκριμένη απόφαση, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα αλαλούμ με μοναδικό φυσικά ζημιωμένο τον Μακουάλα, που δεν μπόρεσε να αγωνιστεί στον τελικό του αγωνίσματος του.

Ο 30χρονος σπρίντερ από την Μποτσουάνα ήταν από τα φαβορί για ένα μετάλλιο στα 400 μέτρα και το μοναδικό αντίπαλο δέος του παγκόσμιου ρέκορντμαν Φαν Νίεκερκ (Νότια Αφρική), που όπως αναμενόταν ελλείψει του Μακουάλα πήρε κυριολεκτικά περπατώντας το χρυσό μετάλλιο.

Η μεταχείριση που έτυχε ο Μακουάλα άφησε την αίσθηση ότι αδικήθηκε με στόχο να μην απειληθεί ο Φαν Νίεκερκ, που είναι πλέον από τους μεγαλύτερους σταρ στον παγκόσμιο στίβο.

Ο Μακουάλα μάλιστα κατήγγειλε πως δεν υποβλήθηκε σε εξετάσεις από γιατρό της IAAF για να διαπιστωθεί τι έχει, υποστηρίζοντας ουσιαστικά ότι υπήρξε σαμποτάζ εναντίον του!

Χαρακτηριστικά είναι τα πλάνα από το βίντεο με την προσπάθεια του Μακουάλα να μπει στο προθερμαντήριο και οι εξηγήσεις που δίνει στη συνέχεια.

Η IAAF πάντως θέλοντας να… χρυσώσει το χάπι στον 30χρονο σπρίντερ έκανε δεκτή την ένσταση της Μποτσουάνα για τα 200 μέτρα. Ετσι, ο Μακουάλα, που εκτός από τον τελικό των 400 μέτρων, έχασε και τα προκριματικά των 200, θα τρέξει μόνος του πριν τον βραδινό πρόγραμμα κι αν κάνει χρόνο κάτω από 20.53 θα προκριθεί στα ημιτελικά. Ενδεχόμενη πρόκρισή του δεν θα επηρεάσει τους άλλους αθλητές που πέρασαν. Ο Μακουάλα θα τρέξει στον έβδομο διάδρομο όπως αρχικά είχε κληρωθεί.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή