Δεν θα σφυρίξουν δωρεάν σε αγώνες οι διαιτητές της ΕΠΣ Λασιθίου

Print Friendly, PDF & Email

Την απόφασή του οι διαιτητές της ΕΠΣ Λασιθίου να μην διευθύνουν αναμετρήσεις χωρίς να πληρωθούν ανακοίνωσε ο τοπικός Σύνδεσμος Διαιτητών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΔΠ Λασιθίου:

«Ο Σύνδεσμος Διαιτητών Ποδοσφαίρου Λασιθίου και τα μέλη του στην επιμορφωτική τους συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, αποφάσισαν να μην παίξουν κανένα δωρεάν παιχνίδι παρά την διαβεβαίωση που είχαν δώσει στον πρόεδρο της Ε.Π.Σ.Λ. στις αρχές της ποδοσφαιρικής περιόδου.

Σας γνωρίζουμε ότι οι Διαιτητές του Σ.Δ.Π. Λασιθίου, στα πλαίσια της καλής συνεργασίας αποφάσισαν και αγωνίστηκαν σ’ όλα τα φετινά (2017-2018) φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας των ομάδων δωρεάν παρά το αντίθετο σ’ όλη την Ελλάδα. Για να πραγματοποιηθεί ένα και μόνο δωρεάν παιχνίδι για την κάθε ομάδα για την περίοδο 2017-2018, ο κάθε διαιτητής πρέπει να αγωνιστεί περί τα 3-6 παιχνίδια λόγω της έλλειψης διαιτητών. Γεγονός το οποίο συνέβη την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο 2016-2017 όπου όλοι οι διαιτητές ανεξαιρέτως αγωνίστηκαν 4-6 δωρεάν παιχνίδια.

Σας γνωρίζουμε ότι με την μείωση του συνόλου της αμοιβής των Διαιτητών για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο 2017-2018 κατά 10% , συνεπάγεται εμμέσως μια δωρεάν διαιτησία για την κάθε ομάδα.

Γι’ αυτό λοιπόν, λυπούμαστε για το γεγονός ότι έτσι μπορεί να εκθέσουμε τον πρόεδρο της Ε.Π.Σ.Λ αλλά και για τη βοήθεια που δεν μπορούμε να προσφέρουμε στα σωματεία.

Δεν μπορούν μόνο οι διαιτητές να συνεισφέρουν αγωνιζόμενοι δωρεάν, «χαρίζοντας» ουσιαστικά, αυτό το ευτελές ποσό που λαμβάνουν ως αμοιβή για τον κάθε αγώνα και αντ’ αυτού να εισπράττουν γκρίνια, ψυχολογική βία, ασέβεια, και απρέπεια (είμαστε όλοι γνώστες προσφάτων παραδειγμάτων).

Πρέπει, αντί μόνο να ζητάμε από τους Διαιτητές, να προσφέρουμε ένα και μοναδικό πράγμα. ΣΕΒΑΣΜΟ, ΣΕΒΑΣΜΟ, ΣΕΒΑΣΜΟ.

Εμείς δεν θα ψάξουμε να δούμε ποιος φταίει, γιατί κανείς δεν το έχει βρει και δεν το έχει πει ακόμα. Αλλά ούτε θα παραμείνουμε σκυφτοί, δειλοί και άβουλοι, σ όλα αυτά που γίνονται χωρίς να έχουμε άποψη.

Δεν περιμένουμε να γίνει κάποιο θαύμα! Περιμένουμε όμως ΣΕΒΑΣΜΟ!

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Γιανναδάκης Εμμανουήλ

Ο Γενικός Γραμματέας Λιάγκος Θωμάς».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή