Διαιτητής στην Αγγλία δήλωσε ανοιχτά ότι είναι ομοφυλόφιλος

Print Friendly, PDF & Email

Ο Ryan Atkin είναι και επίσημα ο πρώτος διαιτητής του αγγλικού ποδοσφαίρου που δήλωσε ανοιχτά ότι είναι ομοφυλόφιλος.

Ο 32χρονος, που είναι βοηθός σε αγώνες της EFL, συμπεριλαμβανομένης και τη Championship, πρόκειται να σφυρίξει τέσσερα επίσημα παιχνίδια του Λιγκ Καπ Αγγλίας, συν τη National League αυτή τη σεζόν.

«Άνθρωποι που είναι χαρούμενοι στο ίδιο τους το σώμα, στη δουλειά θα αποδίδουν καλύτερα, το ίδιο ισχύει και για τον επαγγελματικό αθλητισμό.

Οι καλύτεροι διαιτητές είναι εκείνοι που φέρνουν ολόκληρο τον εαυτό τους στο παιχνίδι, υπηρετώντας με την προσωπικότητά τους και εν τέλει καταφέρνοντας να βελτιώσουν την ικανότητά τους να πάρουν τις σωστές αποφάσεις»

Η ομοφοβία έχει γίνει η αιτία μεγάλης ανησυχίας στο ποδόσφαιρο, με τον τελευταίο παίκτη που έχει δηλώσει ανοιχτά τις σεξουαλικές του προτιμήσεις να είναι ο Justin Fashanu.

Όσον αφορά τους διαιτητές, πριν από δέκα χρόνια είχε προβεί σε παρόμοια δήλωσε και ο Nigel Owens της ένωσης ράγκμπι. Ο συγκεκριμένος μάλιστα δέχτηκε βίαιη επίθεση σε παιχνίδι της Αγγλίας ενάντια στην Νέα Ζηλανδία, πριν από τρία χρόνια.

Όσον αφορά την Ισπανία, πρώτος που φανερά δημόσια τον σεξουαλικό του προσανατολισμό ήταν ο Jesus Tomillero, ο οποίος τέθηκε υπό αστυνομική προστασία πέρυσι, όταν επέστρεφε σπίτι του έχοντας παραιτηθεί αφού υπήρξε θύμα βιοπραγιών.

Ο Atkin δήλωσε στο «Sky Sports»: «Η ομοφοβία είναι ακόμα πρόβλημα αλλά τα πράγματα βελτιώνονται συνεχώς. Μπορείς να αλλάξεις το παιχνίδι και την επικρατούσα κουλτούρα, αλλάζοντας το μυαλό σου. Οι διαιτητές βρίσκονται στο στόχαστρο για ένα σορό λόγους, η σεξουαλική τους προτίμηση δεν μπορεί να είναι ένας από αυτούς. Εγώ προσωπικά δεν έχω πέσει θύμα της βίας που έχει τα αίτια της στην ομοφοβία, αλλά πολύ φοβάμαι ότι άλλοι έχουν υπάρξει. Η μεγαλύτερη πρόκληση που μπορεί να αντιμετωπίσω στο μέλλον ως ανοικτά ομοφυλόφιλος διαιτητής, είναι να αντιμετωπίσω ρατσιστικές και βίαιες συμπεριφορές από ποδοσφαιριστές, θεατές και πιθανότατα από συνάδελφους διαιτητές. Ωστόσο, μέχρι στιγμής έχω βρει ανθρώπους σε καίριες θέσεις στο ποδόσφαιρο που είναι πολύ ανοιχτόμυαλοι. Αυτό είναι κάτι για το οποίο το άθλημα μπορεί να είναι υπερήφανο»

Ο υπεύθυνος ανάπτυξης της διαιτησίας της αγγλικής ομοσπονδίας, Neale Barry, ανέφερε: «Η δήλωση του Ryan σηματοδοτεί μια σημαντική στιγμή στο παιχνίδι και ενισχύει το γεγονός ότι η διαιτησία είναι πραγματικά ανοικτή σε όλους. Πιστεύει ότι οι άνθρωποι που είναι ευτυχείς στο δικό τους δέρμα έχουν καλύτερη απόδοση και δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο.Ο ρόλος μας είναι να στηρίξουμε όλους τους διαιτητές, να βοηθήσουμε την ανάπτυξή τους, να μεγιστοποιήσουμε τις δυνατότητές τους και, πάνω απ ‘όλα, να βοηθήσουμε ώστε οι εμπειρίες τους να είναι θετικές.

Ενώ για το ζήτημα τοποθετήθηκε και ο διευθύνων σύμβουλος της Professional Game Match Officials Ltd, Mike Riley: «Με τη συνεχή υποστήριξη των προπονητών της FA και της PGMOL, έχει μια μεγάλη ευκαιρία να πραγματοποιήσει τις φιλοδοξίες του να διαιτητεύσει στο EFL και την Premier League.

Είμαστε υπερήφανοι που τον υποστηρίζουμε, υπογραμμίζοντας ότι σε οποιονδήποτε τομέα της ζωής οι άνθρωποι αποδίδουν καλύτερα όταν μπορούν να είναι ο εαυτός τους, το οποίο είναι ένα εξαιρετικά ισχυρό μήνυμα».

Πηγή: arenafm.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή