Ενοχη για φοροδιαφυγή η Ρέιντζερς, αφαίρεση τίτλων ζητεί η Σέλτικ

Print Friendly, PDF & Email

Ενοχη για φοροδιαφυγή ύψους 47 εκατ. λιρών κατά την περίοδο 2001-2009 κρίθηκε η Ρέιντζερς, με το Ανώτατο Δικαστήριο να δικαιώνει την Εφορία της Μεγάλης Βρετανίας.

Οι «διαμαρτυρόμενοι» χορηγούσαν δάνεια μέσω ειδικού λογαριασμού υπαλλήλων, τα οποία δεν αποπληρώνονταν ποτέ, με αποτέλεσμα να αποφεύγουν τον φόρο εισοδήματος και τις ασφαλιστικές εισφορές.

Η Ρέιντζερς είχε δικαιωθεί δύο φορές για το θέμα (2012, 2014), όμως το 2015 η Εφορία κατέθεσε έφεση και δικαιώθηκε, με την τελική απόφαση να προκύπτει την Τετάρτη (05/07) λόγω έφεσης που είχε ασκήσει η εταιρία BDO, η οποία είχε προχωρήσει τις διαδικασίες εκκαθάρισης της ομάδας κατά την χρεοκοπία της.

Πάντως, οι «διαμαρτυρόμενοι» θα μπορούσαν να διαχειριστούν καλύτερα την κατάσταση, καθώς λόγω αλλαγής της νομοθεσίας το 2010 θα μπορούσαν να έρθουν σε συμβιβασμό με την Εφορία, όμως επέλεξαν να κυνηγήσουν το θέμα δικαστικώς.

Βέβαια, τα προβλήματα για τη Ρέιντζερς δεν τελειώνουν εκεί, καθώς η Σέλτικ ζητεί να της αφαιρεθούν οι τίτλοι που είχε κατακτήσει την συγκεκριμένη περίοδο (τρία πρωταθλήματα, τέσσερα Κύπελλα, τέσσερα League Cup), κάτι που θα αναιρέσει την απόφαση που είχε πάρει ανεξάρτητη επιτροπή της σκωτζέζικης ομοσπονδίας το 2013, η οποία είχε αποφασίσει να επιβληθεί πρόστιμο 250.000 λιρών στους «διαμαρτυρόμενους», καθώς εκείνη την περίοδο δεν υπήρχε καταδικαστική απόφαση από κάποιο δικαστήριο.

“Το 2013 εκφράσαμε έκπληξη, την οποία μοιραστήκαμε με πολλούς παρατηρητές και φιλάθλους του παιχνιδιού, για τα συμπεράσματα της επιτροπής της λίγκας, ότι κανένα ανταγωνιστικό ή αθλητικό πλεονέκτημα δεν επετεύχθη. Η σημερινή απόφαση μόνο επανεπιβεβαιώνει εκείνη την άποψη. Είμαστε βέβαιοι ότι οι ποδοσφαιρικές αρχές στη Σκοτία θέλουν να αναθεωρήσουν αυτό το ζήτημα. Η Σέλτικ αναμένει το αποτέλεσμα της αναθεώρησης”, αναφέρει μεταξύ άλλων ανακοίνωση των «Καθολικών».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή