Επιστολή Τζώρτζογλου σε FIFA/UEFA για τις ξαφνικές αλλαγές στο καταστατικό

Print Friendly, PDF & Email

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκος Τζώρτζογλου, έστειλε επιστολή στη FIFA και την UEFA, την οποία και φέρνει στη δημοσιότητα το SoccerPlus.

Σε αυτή, ο κ. Τζώρτζογλου διαμαρτύρεται επειδή ήρθαν την τελευταία στιγμή προς ψήφιση στη ΓΣ της ΕΠΟ τροποποιήσεις στο καταστατικό της Ομοσπονδίας που δεν είχαν τεθεί υπ’ όψιν των Ενώσεων και των ΠΑΕ.

Επίσης, θεωρεί ότι με τις αλλαγές αυτές «καταστρέφεται το αυτοδιοίκητο», παρά το γεγονός ότι απαλείφτηκε η διάταξη σχετικά με τα κωλύματα των παραγόντων.

Ο Τζώρτζογλου, χωρίς να το σημειώνει ευθέως στην επιστολή, αναφέρεται σε διάταξη, η οποία προβλέπει ότι η ΕΠΟ εκτός από τις αρχές των FIFA/UEFA υπάγεται και στην εγχώρια «έννομη τάξη».

Ακολουθεί η σχετική επιστολή:

ΕΔΡΑ: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ: ΜΕ ΡΑΜΒΕΛΛΟΥ 17

ΤΗΛ:. 2810- 226219 – FAX: 2810 με 226.589

ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1929

ΗΡΑΚΛΕΙΟ 07/12/2017

Κύριον Αγγελο Ρηγόπουλο

ΚΟΙΝ / ΣΗ …. ΠΡΟΕΔΡΟ FIFA κ. ΙΝΦΑΝΤΙΝΟ

Γ.Γ. FIFA κ. ΣΑΜΟΥΡΑ

ΠΡΟΕΔΡΟ UEFA κ. ΣΕΦΕΡΙΝ

Γ.Γ. UEFA κ. ΘΕΟΔΟΡΙΔΗ

κ. Λάκοβιτς

κ. AKHALKATSΙ

Αγαπητοί Κύριοι

Αισθάνομαι την ανάγκη να απευθυνθώ σε σας ελπίζοντας ίσως ότι έστω την τελευταία στιγμή θα μπορέσουμε, με την δική σας συμβολή και παρέμβαση, να σώσουμε την κατάλυση του ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟΥ από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ…

Εγώ προσωπικά αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία των Ενώσεων της Ελλάδας, αισθανόμαστε μεγάλη αγανάκτηση, μεγάλο εμπαιγμό και έχουμε πολλά ερωτηματικά για τον τρόπο που πέρασαν τα κωλύματα των παραγόντων.

Με την τροπολογία που αύριο Πέμπτη 13 Ιουλίου η κυβέρνηση σκοπεύει να περάσει και να ψηφίσει η Βουλή των Ελλήνων, γενικά καταλύεται το αυτοδιοίκητο και ειδικά δεν αλλάζει κάτι με τα κωλύματα των παραγόντων, που ήταν ένα από τα σοβαρά προβλήματα που θα εμπόδιζαν την ψήφιση του καταστατικού στην Γενική Συνέλευση Της ΕΠΟ στις 30 Ιουνίου…

Οπως θα θυμάστε και στις μεταξύ μας συζητήσεις, συμφωνήθηκε και με σας, αλλά και με όλους τους εμπλεκομένους, ότι αποσύρεται το Παράρτημα Α’ παράγραφος 1 β (διάταξη που αντέγραφε το νόμο για τα κωλύματα παραγόντων), επειδή αλλιώς το καταστατικό δεν θα ψηφιζόταν από καμία πλευρά…

Την τελευταία στη κυριολεξία στιγμή ζητήθηκε να αλλάξει η σειρά των προς συζήτηση θεμάτων της Γενικής Συνέλευσης και επίσης ήρθαν κάποιες νέες αλλαγές που δεν τις γνώριζε κανείς, εκτός ίσως ολίγων συναδέλφων της παράταξης του κ. Γραμμένου, προφανώς για να μην προλάβουν οι εκπρόσωποι των Ενώσεων ούτε να διαβάσουν τις τρεις σελίδες των προτεινόμενων αλλαγών, που ούτως η άλλως είναι παράτυπες σύμφωνα με τον κανονισμό, αφού θα έπρεπε να έρθουν 7 μέρες πριν … (γι’ αυτό ήταν και η δική μου αντίδραση, όπως και η αντίδραση της Ένωσης Χανίων και η άρνησή μου στην αλλαγή της σειράς των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, αφού χρειαζόμασταν χρόνο για να μελετήσουμε τις αλλαγές αυτές).

Θα αντιλαμβάνεστε ότι οι αρμόδιοι (κυβέρνηση -. Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή και πιθανότατα και κ Γραμμένος, όπως αποδεικνύεται από έγγραφα που έχω και να θέσω στην διάθεση σας), πίεσαν και εσάς και τις Ενώσεις που πλέον είναι αγανακτισμένοι, αφού εκτός της κοροϊδίας, προκύπτει τεράστιο θέμα με την λειτουργία των Γενικών Συνελεύσεων της ΕΠΟ.

Γνωρίζοντας την έντονη επιθυμία σας και την προσπάθειά σας για να επιστρέψει το ελληνικό ποδόσφαιρο σε σωστές και υγιείς βάσεις και στην νομιμότητα και στις αρχές και στους κανόνες που επιβάλουν η FIFA και η UEFA, σας παρακαλούμε όπως επέμβετε άμεσα για να αποφύγουμε την κατάλυση του αυτοδιοίκητου που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί εδώ και αρκετούς μήνες και αύριο Πέμπτη θέλει να ολοκληρώσει με την ψήφιση του νέου νόμου που ουσιαστικά ΚΑΤΑΛΥΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟ…

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Ο ΕΠΣΗ ΝΙΚΟΣ ΤΖΩΡΤΖΟΓΛΟΥ

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή