Ερώτηση στη Βουλή για τις εκλογές της ΕΠΟ και τις προθέσεις του Βασιλειάδη

Print Friendly, PDF & Email

Η αναπληρωτής Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Β΄ Αθηνών Άννα Καραμανλή κατέθεσε ερώτηση στον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη την οποία συνυπογράφουν 23 Βουλευτές της Ν.Δ .

Η Ερώτηση αφορά στις προθέσεις του Υφυπουργού για αλλαγές στο εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ, καθώς και το ενδεχόμενο να παραμείνει το ελληνικό ποδόσφαιρο σε καθεστώς επιτροπείας.

Η κ. Καραμανλή, αφού αναφέρεται στην απαξίωση του κοινοβουλευτικού ελέγχου από τον κ. Βασιλειάδη με την άρνησή του να απαντά σε ερωτήσεις, επισημαίνει το θολό τοπίο γύρω από το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Συγκεκριμένα επικαλείται δημοσιεύματα που προαναγγέλλουν εκλογικά συστήματα μειωμένης αντιπροσωπευτικότητας και την κατάργηση διατάξεων που θεωρείται ότι πλήττουν το αυτοδιοίκητο. Επίσης κάνουν λόγο για απειλές των ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ για ποδοσφαιρικό grexit και μόνιμη επιτροπεία, ακόμη και μετά τη διενέργεια εκλογών.

Την ίδια ώρα:

– Όπως είναι γνωστό έχει παραταθεί η θητεία της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της ΕΠΟ μέχρι τέλος Ιουλίου όμως ουδείς μπορεί να δηλώσει υπεύθυνα πότε θα λήξει τελικά η θητεία της και θα διεξαχθούν οι εκλογές.

– Ο αθλητικός νόμος, για τον οποίο ο κ. Υφυπουργός είχε δεσμευτεί ότι θα περιλαμβάνει και τα ζητήματα του ποδοσφαίρου, αγνοείται. Αντίθετα συνεχίζει να νομοθετεί αποσπασματικά με τροπολογίες σε άσχετα νομοσχέδια.

– Το ελληνικό ποδόσφαιρο συνεχίζει να ταλανίζεται από τα ίδια προβλήματα, όπως αποδεικνύουν τα τελευταία γεγονότα στους αγώνες Πρωταθλήματος και Κυπέλλου.

Τέλος η Βουλευτής Β΄ Αθηνών της ΝΔ, αφού τονίζει την ανάγκη να γνωρίζει ο φίλαθλος κόσμος τους χειρισμούς της Κυβέρνησης στα θέματα του ποδοσφαίρου, ρωτά τον Υφυπουργό Αθλητισμού:

– Αν του έχει ζητηθεί από τις ΦΙΦΑ/ΟΥΕΦΑ να αποσύρει διατάξεις που κατά τη γνώμη τους θίγουν το αυτοδιοίκητο.

– Αν θα νομοθετήσει την εφαρμογή εκλογικού συστήματος μειωμένης αντιπροσωπευτικότητας, σε πλήρη αντίφαση με όσα έχει ο ίδιος δηλώσει περί «διευρυμένης εκλογικής βάσης»

– Αν έχει συμφωνήσει την παραμονή του ελληνικού ποδοσφαίρου σε επιτροπεία, ακόμη και μετά την ανάδειξη αιρετής διοίκησης

– Πότε θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή