Ζητούν κι επίσημα άνοδο στη Football League οι δεύτεροι της Γ’ Εθνικής

Print Friendly, PDF & Email

Την άποψή τους ότι η Football League πρέπει να αποτελείται από 24 ομάδες (δύο όμιλοι των 12 ομάδων) εξέφρασαν κι επίσημα οι τέσσερις ομάδες που τερμάτισαν δεύτερες στη Γ’ Εθνική (Δόξα Δράμας, ΑΕ Καραϊσκάκης, Χαλκίδα, Ιωνικός).

Υπενθυμίζεται ότι η Football League έχει ψηφίσει για μείωση των ομάδων από 18 σε 16 και αργότερα σε 14.

Η σχετική ανακοίνωση:

«Α.Ο. ΧΑΛΚΙΣ
Α.Ε. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ
ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ
ΙΩΝΙΚΟΣ Α.Ο.

Λίγες ώρες πριν τη συνέλευση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ) διαρρέουν διάφορες πληροφορίες ότι δεν πρόκειται να γίνουν δύο όμιλοι στη Β΄ Εθνική Κατηγορία (Πρωτάθλημα Football League) γιατί έτσι θέλουν κάποιοι που πιστεύουν ότι είναι ακόμη ισχυροί της παράγκας του ποδοσφαίρου.

Ολοι εμείς που υπογράφουμε αυτό το δελτίο τύπου πιστεύουμε ότι:

1. Το ποδόσφαιρο δεν είναι τσιφλίκι κανενός.

2. Στο πρωτάθλημα των επαγγελματικών κατηγοριών χρειάζεται να συμμετέχουν υγιείς από κάθε άποψη Ανώνυμες Αθλητικές Εταιρείες .

3. Το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής δε μπορεί να είναι ένας κλειστός όμιλος –μία παρέα αλλά μία διοργάνωση που θα αγκαλιάζει όσο το δυνατό μεγαλύτερο μέρος της Ελληνικής Επικράτειας δίνοντας τη δυνατότητα σε περισσότερους φιλάθλους να το παρακολουθούν.

4. Η λειτουργία της Β΄ Εθνικής σε δύο ομίλους ρίχνει το κόστος λειτουργίας των Α.Α.Ε. (μειώνονται οι μετακινήσεις) και δημιουργεί μεγαλύτερο ενδιαφέρον προσέλευσης χορηγών.

Εμείς που υπογράφουμε αυτό το Δελτίο Τύπου καλούμε όποιον αγαπάει το ποδόσφαιρο και το βλέπει ως μία κοινωνική δραστηριότητα που αγκαλιάζει τον κόσμο να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Εμείς είμαστε εδώ περιμένοντας να κρίνουμε ανάλογα».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή