Η αντιπρόταση της Λίγκας στη NOVA για τα τηλεοπτικά και η περίπτωση του ΠΑΟ

Print Friendly, PDF & Email

Ως γνωστόν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Super League και NOVA για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της αγωνιστικής περιόδου 2018-19 έχουν αρχίσει.

Η NOVA πρότεινε συμβόλαιο 30 εκατ. ευρώ για έναν χρόνο, ενώ έθεσε θέμα για τον Παναθηναϊκό, υπογραμμίζοντας ότι σε περίπτωση υποβιβασμού ή αποχώρησης των «πράσινων» θα πρέπει να επανεκτιμηθεί η αξία του πρωταθλήματος μέσα σε έναν μήνα από ανεξάρτητο οίκο αξιολόγησης.

Το θέμα συζητήθηκε στο ΔΣ της Παρασκευής (17/11), με τις ομάδες σε γενικές γραμμές να μην μένουν ευχαριστημένες με τα λιγότερα χρήματα που τους δίνονται, παρότι το πρωτάθλημα είναι πιο ανταγωνιστικό και χωρίς φαινόμενα βίας στα γήπεδα, με κάποιους να ζητούν το τηλεοπτικά συμβόλαιο να πλησιάζει στα παλαιότερα επίπεδα.

Επιπλέον, αποφασίστηκε η σύσταση μία τριμελούς επιτροπής από τους κ.κ. Μποροβήλο, Κούγια και Χριστοβασίλη, η οποία θα συζητήσει με το συνδρομητικό κανάλι για το θέμα.

Η αντιπρόταση της Λίγκας προς τη NOVA ua περιλαμβάνει μαζί με τα 30 εκατ. ευρώ, άλλο 1,5 εκατ. ως bonus  (όπως έγινε και φέτος προς τις «μικρομεσαίες» ομάδες) και ποσοστό από τα έξι εκατ. ευρώ που πήρε η NOVA από την πώληση των δικαιωμάτων των αγώνων της Super League σε δύο εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό, η πρόταση της Super League είναι να γίνει ότι προβλέπονταν και στην προηγούμενη σύμβαση για αποχώρηση κάποιας «μεγάλης» ομάδας και να αφαιρεθεί το ποσό που αντιστοιχεί στο «τριφύλλι».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή