Η βράβευση της εισαγγελέως Σακελλαροπούλου για την προσφορά στην επιστήμη και τον αθλητισμό

Print Friendly, PDF & Email

Στις 20-10-2017 στην ετήσια  εκδήλωση απονομής των Απολλώνιων Βραβείων τιμήθηκε η Εισαγγελέας Εφετών Βιργινία Σακελλαροπούλου για την προσφορά της στην Επιστήμη και στον Αθλητισμό. Το βραβείο της απενεμήθη από το δημοσιογράφο κ. Κυριάκο Θωμαϊδη.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι  στο παρελθόν  έχουν τιμηθεί με το ανωτέρω βραβείο εξέχουσες προσωπικότητες της Επιστήμης, της Τέχνης,  του Αθλητισμού  και της Κοινωνίας.

Ενδεικτικά με το ανωτέρω βραβείο έχουν τιμηθεί  στο παρελθόν  οι κ.κ. Προκόπης Παυλόπουλος (από το χώρο της Πολιτικής), Παύλος Τούτουζας, Δημήτριος Κρεμαστινός και Αλέξανδρος Κατσαντώνης (από το χώρο της Επιστήμης), Νίκος Γκάλης και Αριστείδης Καμάρας (από το χώρο του Αθλητισμού).

Η κα Σακελλαροπούλου, κατά την απονομή των Απολλώνειων Βταβείων, βραβεύτηκε εκ μέρους του ΙΔΕΑΔ για την σημαντική συνεισφορά της στον αγώνα κατά της ανομίας στον πολύπαθο χώρο του ποδοσφαίρου ενώ κατά την εκδήλωση που προηγήθηκε μίλησε το φαινόενο χειραγώγησης ποδοσφαιρικών αγώνων στην Ελλάδα από τη δεκαετία του ’70, έως τις μέρες μας, με έμφαση στις νέες μορφές που έχει πάρει τα τελευταία χρόνια καθώς και στα εργαλεία που δίνει ο νόμος στη Δικαιοσύνη για τη διαλεύκανση των υποθέσεων αυτών.
(Διαβάστε την ομιλία τα κας Σακελλαροπούλου ΕΔΩ)

Υπενθυμίζεται ότι η κα Σακελλαροπούλου ήταν εισαγγελέας στις δύο δίκες που έγιναν για το επονομαζόμενο «μικρό Koriopolis» (στημένοι αγώνες κατά την περίοδο 2008 – 2011). Και στις δύο δίκες εκδόθηκαν καταδικαστικές αποφάσεις για πρόσωπα του ποδοσφαίρου και κρίθηκαν ως χειραγωγημένοι συγκεκιρμένοι αγώνες της Football League και του κυπέλλου Ελλάδας.

Στην Εισαγγελέα Εφετών, Βιργινία Σακελλαροπούλου, έχει ανατεθεί η εποπτεία της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή