Η διαβούλευση στο ΟΑΚΑ και η ορθή ακύρωση του γκολ του Πλατανιά

Print Friendly, PDF & Email

Με σωστές αποφάσεις σε δύο γκολ που σήκωσαν συζήτηση, αλλά και αρκετά λάθη στον πειθαρχικό έλεγχο ξεκίνησε η Super League, σύμφωνα με τους κριτές του Master REF.

Μάλιστα, ο Κώστας Ακρίδας σχολίασε μεταξύ άλλων ότι «είχαμε χρόνια να δούμε τόσα πολλά λάθη στην έναρξη του πρωταθλήματος».

Συγκεκριμένα,  η διαβούλευση διαιτητή και βοηθού στο δεύτερο γκολ της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ οδήγησε στην ορθή κατακύρωσή του, ενώ στα Περιβόλια δεν υπήρχε δεύτερο τέρμα του Πλατανιά, καθώς ο Παπαπέτρου έχει σταματήσει τη φάση για διπλό επιθετικό φάουλ του Ενσικουλού στους Βλαχοδήμο και Μολέντο.

Αναλυτικά:

Αγώνας: Ολυμπιακός-ΑΕΛ 4-1, Διαιτητής: Καραντώνης, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

«Καλή η παρουσία του Καραντώνη στο Καραϊσκάκη. Μια χαρά τα πήγαν και οι βοηθοί του. Βέβαια, στο πειθαρχικό έλεγχο δεν πήγε καθόλου καλά.

Ορθώς ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού στο 32’ για χέρι του Φάρκας στην περιοχή της ΑΕΛ, ενώ σωστά δεν έδειξε κάποια κάρτα στον παίκτη των «βυσσινί», καθώς δεν ήταν ξεκάθαρη η πορεία της σέντρας του Σεμπά.

Στο 43’ σωστά ο β’ βοηθός σταμάτησε επίθεση της ΑΕΛ, καθώς ο Ζίζιτς βρισκόταν σε αντικανονική θέση».

Βαθμολογία: 8,00

Αγώνας: ΑΕΚ-Παναιτωλικός 2-0, Διαιτητής: Τζήλος, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

«Σωστά δόθηκε πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ στο 13’ για μαρκάρισμα του Μάρκος Πάουλο στον Τρίστασον. Δεν ξέρουμε αν υποδείχτηκε η παράβαση για χτύπημα ή πάτημα, όμως ο παίκτης του Παναιτωλικού θα μπορούσε να δει και κόκκινη κάρτα.

Ορθή ήταν η αποβολή του Αλμέιδα στο 28’, όμως ήταν λάθος η αιτιολόγησή της, καθώς ο επιθετικός της ΑΕΚ δεν χτύπησε τον αντίπαλό του, αλλά τον απώθησε.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Λιβάγια έπρεπε να δει κόκκινη κάρτα στο 47’ για χτύπημα στο πρόσωπο αντιπάλου. Αντίθετα, στο 48’ σωστά αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Μάρκος Πάουλο.

Τέλος, στο 75’ σωστά μέτρησε το γκολ της ΑΕΚ, καθώς δεν υπήρξε κάποιο offside. Ο βοηθός Δημητριάδης έκανε σοβαρό λάθος, όμως το διόρθωσε έπειτα από διαβούλευση με τον διαιτητή, στην οποία ενδέχεται να έδωσε κάποια πληροφορία από τον τέταρτο μέσω της ενδοεπικοινωνίας.

Ο Τζήλος, ενώ είναι καλός διαιτητής, είχε προβλήματα στον πειθαρχικό έλεγχο και γενικότερα έχασε την μπάλα στο ματς».

Βαθμολογία: 7,90

Αγώνας: Πλατανιάς-Παναθηναϊκός 1-1, Διαιτητής: Παπαπέτρου, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

«Γενικότερα δεν ήταν καθόλου καλός στον πειθαρχικό έλεγχο, κάτι που φάνηκε και στο 39’ όταν δεν έδωσε φάουλ υπέρ του Παναθηναϊκού.

Οσον αφορά τη φάση με το ακυρωθέν γκολ του Πλατανιά είναι σαν να μην έγινε, καθώς ο διαιτητής είχε σφυρίξει πριν πάρει την μπάλα ο Κοροβέσης και σκοράρει για επιθετικό φάουλ Ενσικουλού τόσο στον Μολέντο όσο και στον Βλαχοδήμο».

Βαθμολογία: 7,90

Αγώνας: Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ 0-0, Διαιτητής: Μάνταλος, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

«Στο 27’ ο Πρίγιοβιτς έπεσε στην περιοχή του Λεβαδειακού έπειτα από μαρκάρισμα του Μητρόπουλου, όμως ο διαιτητής που ήταν κοντά στη φάση συνέχισε το παιχνίδι, θεωρώντας ότι δεν υπήρξε παράβαση».

Βαθμολογία: 8,20

Αγώνας: Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα 1-2, Διαιτητής: Σιδηρόπουλος, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

«Ο Σιδηρόπουλος έκανε αρκετά λάθη στον πειθαρχικό έλεγχο, ενώ σφάλματα παρατηρήθηκαν κι από τους βοηθούς του. Επιπλέον, κακώς μέτρησε το δεύτερο γκολ του ΠΑΣ, καθώς υπήρξε σπρώξιμο. Απορώ που δεν είδε την παράβαση ένας έμπειρος διαιτητής σαν τον Σιδηρόπουλο».

Βαθμολογία: 7,80

Αγώνας: Ξάνθη-Λαμία 0-0, Διαιτητής: Σέζος, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

«Δεν υπήρξε κάτι στο ματς. Ο Σέζος είχε καλή συνεργασία με τους βοηθούς του, ενώ το γεγονός ότι δεν ασχολήθηκε κανένας μαζί του δείχνει ότι η διαιτησία του ήταν πετυχημένη».

Βαθμολογία: 8,30

Αγώνας: Κασσιόπη-Πανιώνιος 0-1, Διαιτητής: Κουτσιαύτης, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

«Πολύ καλή η διαιτησία του Κουτσιαύτη. Σωστά τα πέναλτι που δόθηκαν στο ματς».

Βαθμολογία: 8,20

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή