«Η διαφθορά επωάζεται σε FIFA και UEFA, το φαινόμενο είναι παγκόσμιο»

Print Friendly, PDF & Email

Για τα φαινόμενα διαφθοράς στο ποδόσφαιρο σε παγκόσμιο επίπεδο μίλησε ο πρόεδρος του ΙΔΕΑΔ, Ανδρέας Μαλάτος, τονίζοντας ότι «επωάζεται στην FIFA και την UEFA».

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Μαλάτος στον Metropolis:

Για τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο: «Οχι μόνο στην Ισπανία. Το φαινόμενο είναι παγκόσμιο. Υπάρχει η τάση να εμφανίζεται η διαφθορά στο χώρο του ποδοσφαίρου. Κάθε κράτος πρέπει να αντιμετωπίσει το φαινόμενο γιατί η FIFA και η UEFA δεν μπορούν και πολλές φορές συμβαίνει το αντίθετο αφού αυτό επωάζεται. Η διαφθορά επωάζεται στην FIFA και την UEFA. Είναι καμπανάκι και για εμάς αφού δεν νομίζω να περιμένει κανείς να μας φτιάξουν το ποδόσφαιρο. Εάν η πολιτεία δεν αποφασίσει να φτιάξει το ποδόσφαιρο δε θα γίνει τίποτα».

Για τη δικαιοσύνη και την Πολιτεία: «Η πολιτεία καταργεί τους νόμους και ακολουθεί μια αλλοπρόσαλλη τακτική. Υπάρχουν δύο θέματα. Το ένα είναι πώς λειτουργεί η δικαιοσύνη. Γινόμαστε μάρτυρες μια αναμπουμπούλας στις σχέσεις δικαιοσύνης και Πολιτείας. Το δεύτερο είναι ότι οι κανόνες που την διέπουν πρέπει να τη διευκολύνουν για να κάνει τάχιστα το έργο της. Το να διαπιστώνουμε ότι η δικαιοσύνη είναι αργή δεν είναι από μόνη της αλλά κάποιοι νόμοι την αναγκάζουν να είναι αργή. Εάν διαπιστώνονται περιπτώσεις που γίνεται εσκεμμένα η καθυστέρηση, θα πρέπει ο υπαίτιος να λογοδοτεί για την ολιγωρία».

Για την επιστροφή του ιδιώνυμου: «Πρέπει να επιστρέψει η σοβαρότητα και ο ορθολογισμός στην αντιμετώπιση του ποδοσφαίρου. Όταν βλέπεται οι ίδιες κυβερνήσεις να θεσπίζουν το ιδιώνυμο και μετά από ένα διάστημα να το καταργούν καταλαβαίνεται ότι κάτι δεν πάει καλά όσον αφορά τη σοβαρότητα της νομοθέτησης».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή