Η επιχείρηση εκφοβισμού και η ανάδειξη σκανδάλου που αφορά στην ΕΠΣ Καρδίτσας

Print Friendly, PDF & Email

Ένα ασυνήθιστο για τα χρονικά της Καρδίτσας συμβάν σημειώθηκε τη νύχτα της Πέμπτης 22 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα άγνωστοι στη 1.30 τα ξημερώματα πέρασαν έξω από το σπίτι του δημοσιογράφου Θεοδόση Κατσάρα, σταμάτησαν στην αυλόπορτα και άρχισαν να βρίζουν και να απειλούν τη σωματική του ακεραιότητα με χυδαίες εκφράσεις.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στο πιο ιερό πράγμα για έναν άνθρωπο που είναι το σπίτι του, διαταράσσοντας την ηρεμία της οικογένειάς του καθώς και αναστατώνοντας την γειτονιά.

Όλα αυτά σε μια περίοδο που στο ρεπορτάζ της Καρδίτσας έχει αναδειχθεί ένα τεράστιο θέμα με τον δημοτικό χώρο που εκμεταλλεύεται η ΕΠΣ Καρδίτσας και την αντίδραση της Αναγέννησης που ζητάει από τον Δήμο τον δικό της χώρο που δικαιούται στον ιστό της πόλης.

Θέμα για το οποίο υπάρχουν επίσημες και δημόσιες καταγγελίες πάρα πολύ σοβαρές από δημοτικούς συμβούλους και έχει ξεκινήσει προκαταρκτική εξέταση από την εισαγγελία.

Ο έμπειρος και γνωστός συνάδελφος, Θεοδόσης Κατσάρας, που είναι στη δημοσιογραφία σχεδόν 30 χρόνια, είναι αυτός που ανέδειξε το θέμα στην εφημερίδα “ΝΕΟΣ ΑΓΩΝ”.

Η επίθεση αυτή είναι μια συνέχεια άλλων πρωτοφανών περιστατικών που σημειώθηκαν επίσης στην Καρδίτσα τον τελευταίο χρόνο.

Με απειλητικές και υβριστικές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με το σήμα μάλιστα της Αναγέννησης, απειλητικά μηνύματα ενώ είχαμε και την δολιοφθορά το περασμένο καλοκαίρι στο αυτοκίνητο του προέδρου της Αναγέννησης Βασίλη Μπούρμπου.

Δολιοφθορά που είχε να κάνει με τα ελαστικά του αυτοκινήτου και σε τέτοιο σημείο μάλιστα που αν δεν το είχε αντιληφθεί θα μπορούσε να υποστεί ατύχημα.

Ο δημοσιογράφος γνωστοποίησε το θέμα με δημοσίευμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook και κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία.

Το περιστατικό έλαβε χώρα όταν άρχισαν τα δημοσιεύματα για το χώρο που δόθηκε στην ΕΠΣ Καρδίτσας 

Σε δήλωση του ο Θ. Κατσάρας αναφέρει τα εξής: «Το περιστατικό που σημειώθηκε την Πέμπτη τα ξημερώματα (1.30 π.μ.) έξω απο το σπίτι μου, με απειλές και εξύβριση που αναστάτωσε την ηρεμία της οικογένειάς μου και της γειτονιάς, έλαβε χώρα σε μια συγκυρία που συμβαίνουν τα εξής στην Καρδιτσα:

1ον: Έχει ανοίξει η συζήτηση για μεγάλο θέμα του χώρου που παραχώρησε εδώ και 14 χρόνια ο Δήμος στην ΕΠΣ Καρδίτσας για την ανέγερση αθλητικού κέντρου το οποίο ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ.
Υπάρχουν δημόσιες σοβαρές καταγγελίες Δημοτικών συμβούλων, παραγόντων της περιοχής και πολιτών και μάλιστα η υπόθεση απασχολεί ήδη προκαταρκτικά και την δικαιοσύνη.

Τις τελευταίες ημέρες μετά την ανάδειξη του θέματος άρχισαν ξαφνικά καθημερινές εργασίες ύστερα (τοποθέτηση σκουριασμένων γκολπόστ, γραμμές, ηλεκτροδότηση).

Χωρίς να απαντώνται τα ερωτήματα που διατύπωσα δημοσίως: Ποιος έδωσε την εντολή για τις εργασίες και αν γίνονται με μηχανήματα του Δήμου; Είναι νόμιμες οι εργασίες (τοποθέτηση τσιμέντων και ηλεκτροδότηση); Με ποιανού χρήματα γίνονται οι εργασίες;

2ον: Έχω συνεχή αρθρογραφία για το παραπάνω θέμα και είμαι αυτός που το ανέδειξε μέσα από το “ΝΕΟ ΑΓΩΝΑ” απαιτώντας να απαντηθούν στους πολίτες συγκεκριμένα ερωτήματα για το καθεστώς που υπάρχει, τα χρήματα του δημοσίου που έχουν ξοδευτεί, πόσα και με ποιο τρόπο αξιοποιήθηκαν τόσα χρόνια. Επίσης ποιος είναι ο προϋπολογισμός του έργου και τα τεκμηριωμένα παραστατικά που δείχνουν που ξοδεύτηκαν τα χρήματα.
Ερωτήματα που δεν έχει απαντήσει μέχρι στιγμής κανείς.

3ον: Το περιστατικό είναι μια συνέχεια άλλων περιστατικών που έχουν λάβει χώρα μέσα στη χρονιά. Προειδοποίηση με μορφή απειλής απο θεσμικά πρόσωπα του στύλ (“πρόσεξε έχεις οικογένεια, τι τα θες εσύ αυτά τωρα”, απειλητικά μηνύματα σε τηλέφωνο σε μέλη της Αναγέννησης, απειλητικές και υβριστικές αναρτήσεις σε δημοσιογράφους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το σήμα της Αναγέννησης Καρδίτσας από επώνυμα πρόσωπα, δολιοφθορά των ελαστικών του προέδρου της Αναγέννησης.
Προσωπικά έχω προβεί σε ενημέρωση σε όλους τους αρμοδίους και θεσμικούς φορείς της περιοχής.

Επίσης κατήγγειλα το περιστατικό στην αστυνομία Καρδίτσας.
Δεν πρόκειται να ανεχθώ τον εκφοβισμό, δεν θα με πτοήσει καμία θρασύδειλη επίθεση να κάνω τη δουλειά μου, δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να διαταράξει τον ιερό χώρο του σπιτιού μου και την ηρεμία της οικογενείας μου».

Όταν τα δημοσιεύματα ενοχλούν την ΕΠΣ Καρδίτσας

Δεν είναι η πρώτη φορά που δημοσιογράφος ο οποίος ασκεί «ενοχλητική δημοσιογραφία» για την ΕΠΣ Καρδίτσας (και στην προκειμένη περίπτωση και για το δήμο) πέφτει θύμα εκφοβισμού.

Το ίδιο είχε συμβεί και με τον δημοσιογράφο Θ. Μπλούνα, ο οποίος τον Μάιο του 2015 κατήγγειλε στην εισαγγελέα Καρδίτσας ότι δέχτηκε απειλητικό και υβριστικού περιεχομένου τηλεφώνημα από τον πρόεδρο της ΕΠΣ Καρδίτσας, Μ. Παλάσκα, με αφορμή δημοσίευμα του Soccerplus, που αφορούσε την παρουσία του Παλάσκα στο χώρο που έγιναν τα επινίκια της ΠΑΕ ΟΣΦΠ μετά την κατάκτηση του κυπέλλου, στον τελικό με αντίπαλο την Ξάνθη, στον οποίο ο Παλάσκας ήταν παρατηρητής αγώνα!

Ο Παλάσκας, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, κλήθηκε από την αστυνομία Καρδίτσας προκειμένου να δώσει εξηγήσεις. Εκεί παραδέχτηκε την ύπαρξη του τηλεφωνήματος, αλλά αρνήθηκε τα όσα απειλητικά και υβριστικά εκστόμισε κατά τον καταγγέλλοντα δημοσιογράφο.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή