Η Μεγάλη Βρετανία θέλει να «σπρώξει» τους καπνιστές στο άτμισμα

Print Friendly, PDF & Email

Η βρετανική κυβέρνηση σκέφτεται να επιτρέψει το άτμισμα στους χώρους εργασίας και στους κλειστούς δημόσιους χώρους ώστε αρκετοί από τους καπνιστές να στραφούν σε κάποιο από τα διαθέσιμα υποκατάστατα της νικοτίνης.

Αν περάσει τελικά το μέτρο, οι ειδικοί προβλέπουν πως περίπου το 25% των ενήλικων καπνιστών, θα εγκαταλείψουν το κάπνισμα για την λιγότερο επιβλαβή συνήθεια του ατμίσματος.

Πριν από έξι χρόνια, το 20% των Βρετανών κάπνιζε συστηματικά, αλλά με την είσοδο του ηλεκτρονικού τσιγάρου, το ποσοστό αυτό έπεσε στο 15,5%, το χαμηλότερο από την αρχή των καταγραφών.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, περίπου 7,3 εκατομμύρια Βρετανοί καπνίζουν σε καθημερινή βάση, ενώ περισσότεροι από 200 θάνατοι ημερησίως συνδέονται άμεσα με τον καπνό.

Το υπουργείο Υγείας θέλει να «ρίξει» τους ενήλικους καπνιστές στο 12% έως το 2022, μειώνοντας παράλληλα και το ποσοστό των ανήλικων καπνιστών από το 8% στο 3%.

Μεγάλο πρόβλημα στο νησί παραμένει και το κάπνισμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αφού 11 στις 100 έγκυες καπνίζουν παρά τις προειδοποιήσεις των γιατρών για τις ενδεχόμενες συνέπειες στα βρέφη.

«Το κάπνισμα εξακολουθεί να σκοτώνει εκατοντάδες Βρετανούς κάθε μέρα και οι επιπτώσεις να είναι βαρύτερες στις φτωχότερες, πιο ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας», εξηγεί ο υπουργός Υγείας, Στιβ Μπράιν προσθέτοντας πως όραμα της κυβέρνησης, είναι να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για μία γενιά του μέλλοντος που δεν θα ξεκινήσει ποτέ το τσιγάρο.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή