“Η νέα ΚΕΔ να τιμωρεί παραδειγματικά τους αρνητικούς πρωταγωνιστές”

Print Friendly, PDF & Email

Στην Εφημερίδα των Συντακτών μίλησε ο Γ. Βασιλειάδης. Η συνέντευξη του υφυπουργού Αθλητισμού παραχωρήθηκε πριν από την εκλογή του νέου διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ.

Μεταξύ άλλων είπε:

• Δεδομένου πως κάποια στιγμή το καθεστώς εποπτείας στην ΕΠΟ θα τελειώσει, τι «ασφαλιστικές δικλίδες» για το μέλλον αφήνει η συνεργασία της κυβέρνησης με τη FIFA; Θεωρείτε πως η συνεργασία με τη FIFA έχει εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες για παρεμβάσεις σε θετική κατεύθυνση;

Για πρώτη φορά διασφαλίσαμε ότι δεν υπάρχουν θύλακες υπεράνω του νόμου. Επομένως, ας μου επιτραπεί η έκφραση, έγινε το πρώτο βήμα για την επιστροφή σε μια κανονικότητα. Από εκεί και μετά δομήθηκε μια σχέση εμπιστοσύνης χωρίς ψιλά γράμματα. Μια σχέση η οποία δεν τελειώνει με τις εκλογές της Ομοσπονδίας αλλά πάει πολύ παραπέρα.

Από θέματα ασφάλειας γηπέδων μέχρι τις αθλητικές υποδομές των ερασιτεχνικών σωματείων και των ΕΠΣ. Σχεδιάζουμε μια ολιστική αντιμετώπιση των προβλημάτων του ποδοσφαίρου. Για να τελειώνουμε οριστικά με τις σκιές και τα παράκεντρα εξουσίας.

Και στον σχεδιασμό αυτόν κομβικό ρόλο θα παίξει η νέα εκλεγμένη διοίκηση της ΕΠΟ, η οποία θα πρέπει να έχει τη διάθεση για συγκρούσεις με κατεστημένες αντιλήψεις και δημιουργία. Με την Πολιτεία αρωγό. Οχι παρεμβαίνουσα.

• Η υποψηφιότητα Καλαντζή για την προεδρία της ΕΠΟ έχει θεωρηθεί προσπάθεια κομματικοποίησης των εκλογών στην Ομοσπονδία από πλευράς του προηγούμενου διοικητικού συστήματος και της Ν.Δ. Βλέπετε ταύτιση ανάμεσα σε αυτές τις δύο πλευρές; Υπάρχει κυβερνητική προτίμηση για την υποψηφιότητα Γραμμένου;

Δεν θα ήθελα να σχολιάσω καμία συγκεκριμένη υποψηφιότητα. Ούτε καν τη στάση της Ν.Δ. Ετσι κι αλλιώς, η αξιωματική αντιπολίτευση σε όλα τα ζητήματα κρατάει μια στάση απόλυτα προβληματική και ανεύθυνη. Σωπαίνει απέναντι στα μεγάλα ζητήματα. Δεν θα μπορούσε όμως να κάνει κι αλλιώς. Αυτή δημιούργησε με πράξεις, παραλείψεις και ανοχή την προηγούμενη ζοφερή κατάσταση. Και συνεχίζει σήμερα σαν να μην άλλαξε τίποτα.

• Πόσο αισιόδοξος νιώθετε για την τύχη και των δικών σας προτάσεων για τη βελτίωση του πρωταθλήματος, μετά την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στη Nova και τη Superleague;

Δυστυχώς, ακόμα και σήμερα το επαγγελματικό ποδόσφαιρο δείχνει ανέτοιμο για μια σοβαρή συζήτηση για το μέλλον. Για τη δημιουργία του προϊόντος από την οποία θα βγουν όλοι κερδισμένοι. Φοβάμαι ότι ο χρόνος τελειώνει και στο τέλος οι όποιες αποφάσεις για τον επανασχεδιασμό θα είναι αποτέλεσμα αφόρητης πίεσης και όχι σοβαρού σχεδιασμού.

Φαίνεται όμως, για να δούμε και κάποια ευχάριστα, ότι υπάρχει μια κινητοποίηση των μεγάλων και μια προσπάθεια για να βρεθεί κοινός τόπος συζήτησης για την επόμενη μέρα. Το επόμενο τρίμηνο θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο και θα αποτελέσει σημείο καμπής. Εάν η νέα διοίκηση της Ομοσπονδίας σε συνεργασία με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο καταφέρουν να συνεργαστούν και να δημιουργήσουν στέρεες και διαυγείς δομές, τότε μόνο αισιόδοξοι μπορούμε να είμαστε.

• Εχετε κάνει συγκεκριμένες τοποθετήσεις για την ανάγκη να απαλλαγεί η Διαιτησία από τον απόλυτο έλεγχο της ΕΠΟ. Το βλέπετε ακόμη αναγκαίο και κυρίως εφικτό;

Είναι και αναγκαίο και εφικτό. Και ήδη το πρώτο βήμα έγινε. Η μη συμμετοχή παραγόντων στη νέα ΚΕΔ δίνει ένα σαφέστατο μήνυμα. Μένει να δούμε τον σχεδιασμό για την επόμενη ημέρα. Και κυριότερα η νέα ΚΕΔ να έχει σοβαρότητα και να τιμωρεί παραδειγματικά αυτούς που γίνονται οι αρνητικοί πρωταγωνιστές. Εκεί θα κριθούν όλα και έτσι θα πάρουν όλοι τα μηνύματά τους.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη ΕΔΩ

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή