Η νύχτα της αλλαγής και οι μέρες της οργής

Print Friendly, PDF & Email

Το βράδυ της 29ης Ιουνίου η γραμμή ήταν οι αλλαγές να καταψηφιστούν από ικανό αριθμό ώστε οι εκλογές να μπλοκαριστούν, με αποτέλεσμα η απειλή του Grexit να επανέλθει.

Το πρωί της 30ης Ιουνίου οι αλλαγές πέρασαν κατά πλειοψηφία. Υπερψήφισαν, μάλιστα, κάποιοι που σηματοδοτούσαν τη μεταστροφή.

Στις ώρες που μεσολάβησαν, η πλευρά που άλλαξε στάση φέρεται ότι αντισταθμιστικά πήρε κάποιες διαβεβαιώσεις για την «επόμενη μέρα».

Διαβεβαιώσεις που ασφαλώς δεν απαιτούσε όταν οι διοικήσεις ήταν «φίλα προσκείμενες».

Τότε, τα όποια αιτήματα, οι όποιες προτάσεις και οι όποιες διαμαρτυρίες, από όπου κι αν προέρχονταν και όποιο αιτιολογικό υπόβαθρο κι αν είχαν, θεωρούνταν συλλήβδην ότι είναι ανυπόστατες και «κάνουν κακό στο άθλημα».

Οι διαβεβαιώσεις προέβλεπαν επιτροπή παρακολούθησης, υπερεθνική εποπτεία στη διαιτησία, αλλαγή των μελών της επιτροπής και έλευσης αντιστοίχων από το εξωτερικό και επίκληση ξένων στα ντέρμπι.

Περίπου τρεις μήνες μετά το «μεγάλο ναι», η θεωρούμενη, από την πλευρά που άλλαξε στάση, μη τήρηση των συμφωνηθέντων οδηγεί σε βρυχηθμούς σε αναζητήσεις άλλων λύσεων και στη διαπίστωση ότι κατά βάθος κάτι πήγε λάθος…

ΥΓ. Ο πίνακας των διεθνών ενδέχεται να έχει άνω της μίας αλλαγής.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή