Ανακοινώθηκαν τα μέλη και οι αρμοδιότητες της επιτροπής παρακολούθησης της ΕΠΟ

Print Friendly, PDF & Email

Μετά από απόφαση που έλαβε η FIFA στις 4 Ιουλίου, σήμερα επιβεβαιώνεται η σύσταση Επιτροπής Παρακολούθησης για την επίβλεψη της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για τουλάχιστον 12 μήνες μετά τις επικείμενες εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τις 18 Αυγούστου του 2017.

Υστερα από διαβούλευση με την UEFA, η FIFA όρισε τα ακόλουθα μέλη στην Επιτροπή Παρακολούθησης:
Χέρμπερτ Χίμπελ (πρόεδρος) – Δικηγόρος, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της αυστριακής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου και μέλος της νομικής επιτροπής της UEFA.
Ιβάν Βέλα (μέλος) – Διευθυντής των Εθνικών ομάδων της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Μάλτας και διευθυντής της τόπων διεξαγωγής της UEFA.
Εντουάρντο Ντερβίσι (μέλος) – Διευθυντής διεθνών σχέσεων και επικεφαλής της επιτροπής αδειοδότησης της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Η Επιτροπή Παρακολούθησης θα έχει την εντολή να παρακολουθεί τη εφαρμογή του αναθεωρημένου καταστατικού της ΕΠΟ και της συνολικής κατάστασης της Ομοσπονδίας, περιλαμβανομένου του προϋπολογισμού και των οικονομικών της. Θα υποβάλλει εκθέσεις και θα προχωράει σε συστάσεις σχετικά με τη λειτουργία της ΕΠΟ και θα παρακολουθεί τα μέτρα που θα λαμβάνονται μετά από τις προτάσεις της.

Επίσης θα παρέχει στη FIFA και στην UEFA εκθέσεις επικαιροποίησης τουλάχιστον μία φορά κάθε δύο μήνες.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή