Παρουσιάστηκε αλλά δεν εφαρμόζεται το Video Assistant Referee

Print Friendly, PDF & Email

Ο εκπρόσωπος της FIFA, Μπιόρν Βασάλο, παρουσίασε τους εκπροσώπους των ομάδων της Super League το Video Assistant Referee, το οποίο όμως λόγω της πολυπλοκότητας του, των εξόδων που απαιτούνται για να υλοποιηθεί και του πρώιμου σταδίου που βρίσκεται δεν προβλέπεται να εφαρμοστεί στο φετινό πρωτάθλημα.

Επιπλέον, φαίνεται ότι δεν θα εφαρμοστούν ούτε οι έξι διαιτητές.

Οπως ειπώθηκε, για να χρησιμοποιηθεί το σύστημα VAR πρέπει να υπάρχει τηλεοπτική μετάδοση, ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα και γρήγορο replay.

Τον Μάρτιο, FIFA και IFAB αναμένεται να φτιάξουν ένα πρότυπο σχετικά με την υποδομή και την εφαρμογή του VAR.

Επίσης, 14 εταιρείες παγκοσμίως ετοιμάζουν λογισμικό για το νέο σύστημα που θα χρησιμοποιείται σε τέσσερις περιπτώσεις (κόκκινη κάρτα, πέναλτι, ποινή σε λάθος παίκτη, ευκαιρίες για γκολ από offside).

Το VAR δοκιμάστηκε στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών, όμως παρουσιάστηκαν προβλήματα, όμως η καθυστέρηση στις αποφάσεις.

Οσον αφορά το κόστος, ποικίλει ανάλογα με τη διοργάνωση.

Η ενημέρωση της Super League για τη συνάντηση με Βασάλο:

«Η Διοίκηση και εκπρόσωποι ομάδων της Super League πραγματοποίησαν σήμερα συνάντηση ενημερωτικού χαρακτήρα με τον εκπρόσωπο της FIFA  κ. Bjorn Vassallo, στα γραφεία της διοργανώτριας αρχής.

Κατά τη θεσμική συνάντηση αναλύθηκαν, μεταξύ άλλων, από τον κ. Vassallo ζητήματα που αφορούν στις μεταρρυθμίσεις που έχουν δρομολογηθεί στην ΕΠΟ, αλλά και στην υλοποίηση του προγράμματος Video Assistant Referee (VAR), το οποίο βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο, προκειμένου να εξεταστούν διάφορες παράμετροι εφαρμογής του στο μέλλον».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή