“Ηappy end” στα τηλεοπτικά – ψηφίστηκαν ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΟΣΦΠ για την Ε.Ε. της ΕΠΟ

Print Friendly, PDF & Email

Η πρόταση που παρουσίασε χθες το Soccerplus έγινε δεκτή από τις ΠΑΕ της Super League με εξαίρεση τον Παναιτωλικό και έτσι το τηλεοπτικό σίριαλ του καλοκαιριού που αφορούσε τις «σχέσεις με τη NOVA» με τη NOVA είχε «happy end».

Οι ΠΑΕ δέχθηκαν τη μείωση 18% στο τηλεοπτικό συμβόλαιο του νέου πρωταθλήματος που ζητούσε το συνδρομητικό κανάλι, το οποίο από την πλευρά του έκανε δεκτό το αίτημα των «μικρομεσαίων» ΠΑΕ του συνεταιρισμού για να τους δοθούν τα 1,2 εκατ. ευρώ. Επίσης η NOVA δέχθηκε τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος χωρίς αγώνες play-offs, που ήθελαν οι μεγάλες ΠΑΕ, χωρίς ενεργοποίηση ρήτρας από την πλευρά της.

Από την πλευρά τους οι τέσσερις μεγάλοι (ΑΕΚ, ΟΣΦΠ, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ) αποποιήθηκαν προς όφελος των υπολοίπων τη χορηγία συμφερόντων του Ι. Σαββίδη, η οποία ανέρχεται περίπου στις 800.000 ευρώ, αλλά αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τα εμπορικά τους δικαιώματα, που προκύπτουν από την μη συμμετοχή του ΠΑΟΚ στην κεντρική διαχείριση.

Το συμβόλαιο της επόμενης σεζόν με τη NOVA – στην οποία “εντάχθηκε” και ο ΠΑΟΚ – είναι στον αέρα και Λίγκα αποκτά δικαίωμα διαπραγμάτευσης με άλλα κανάλια.

Τέλος συμφωνήθηκε οι δόσεις από τη σύμβαση καταβάλλονται 60 ημέρες μερά την προβλεπόμενη ημερομηνία.

Η ανακοίνωση της Super League

Kατά τη σημερινή συνεδρίαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης και του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League λήφθηκαν, μεταξύ άλλων, οι ακόλουθες αποφάσεις:

1/ Εγκρίθηκε ομόφωνα το συνοπτικό πρόγραμμα αγώνων του Α’ Γύρου του Πρωταθλήματος Super League Σουρωτή.

2/ Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία (μειοψήφισε η ΠΑΕ Παναιτωλικός) η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας με τη Forthnet/Nova.

3/ Αποφασίστηκε ομόφωνα ότι δε θα διεξαχθούν αγώνες κατάταξης (play off) κατά την αγωνιστική περίοδο 2017-18.

4/ Στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ εξελέγησαν οι κ.κ. Τ. Αγραφιώτης, Ε. Ασλανίδης, Μ. Γκαγκάτσης.

«Το μνημόνιο συνεργασίας με τη NOVA θα βοηθήσει το πρωτάθλημα να πάρει την ανιούσα»

Για το ξεκίνημα του πρωταθλήματος έπειτα και από την συμφωνία με τη NOVA μίλησε ο πρόεδρος της Super League, Γιώργος Στράτος, σημειώνοντας ότι «δίνει ελπίδες πως η κρίση την οποία διανύουμε θα αντιμετωπιστεί και θα βοηθήσει το πρωτάθλημα να πάρει την ανιούσα».

«Αυτή ήταν μία πραγματικά καλοκαιρινή Αυγουστιάτικη μέρα. Ήταν ένα μακρύ καλοκαίρι καθώς παθογένειες πολλών δεκαετιών εκδηλώθηκαν την ίδια περίοδο. Αποδείξαμε όμως ότι η δημοκρατία και η σύνθεση θέλουν αντοχές, ανοχές και αλληλοκατανόηση. Μπαίνουμε με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα και ευχόμαστε στις ομάδες και τους ποδοσφαιριστές να είναι γεροί στη νέα χρονιά.

Σήμερα σχεδόν ομόφωνα το διοικητικό συμβούλιο αποδέχθηκε ένα μνημόνιο συνεργασίας με την NOVA που είναι κοντά στις προτάσεις των 12 μικρομεσαίων αλλά και στις προσπάθειες που κατέβαλαν οι εκπρόσωποι των τεσσάρων μεγάλων ομάδων. Ένα μνημόνιο που δίνει ελπίδες πως η κρίση την οποία διανύουμε θα αντιμετωπιστεί και θα βοηθήσει το πρωτάθλημα να πάρει την ανιούσα και να μην εξελιχθεί σε τουρνουά.

Υπάρχουν πολλά συμπεράσματα και μηνύματα για όλους μας από αυτή τη διαδικασία. Σε μία πρωτόγνωρη διαδικασία πέντε συμβουλίων σε ένα μήνα, μάθαμε να συνεργαζόμαστε, να κατανοούμε και να ακούμε περισσότερο και είμαι βέβαιος πως την ικανότητά μας να αγγίζουμε τα ζητήματά μας, θα την επεκτείνουμε και θα την βελτιώσουμε όπως και φέτος, σηκώνοντας το χαλί και καθαρίζοντας το σπίτι μας και ξεκινώντας από εμάς. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να συγχαρώ τον κ Γραμμένο και τους συμβούλους του για την εκλογή τους αλλά και τον κ. Καλαντζή και υποσχόμαστε πως θα είμαστε αρωγοί στο έργο τους. Η ομοσπονδία είναι οι ρίζες, εμείς είμαστε το δέντρο και δεν υπάρχει νόημα αν δεν υπάρχουν καρποί. Θα ήθελα να απευθύνω έκκληση στους φιλάθλους των περιφερειακών ομάδων προκειμένου να επιστρέψουν στα γήπεδα γιατί είμαι σίγουρος πως θα αξίζει τον κόπο. Με πολύ σεβασμό προς την Πολιτεία και τον Υφυπουργό Αθλητισμού και με τα συγχαρητήρια μας γιατί το επαγγελματικό ποδόσφαιρο έχει απόλυτη συνείδηση του ρόλου που επιτελεί και στην ομάδα νέων του μπάσκετ και στην ομάδα νέων του πόλο και στην Κατερίνα Στεφανίδη και σε όλους τους αθλητές του στίβου.

Είμαστε το δημοφιλέστερο και λαϊκότερο άθλημα και που έχουμε συμβάλει περισσότερο από τον καθένα στο να υπάρξει επαγγελματικός αθλητισμός θεωρούμε πως θα πρέπει δραστικά να αντιμετωπισθεί αυτό που λέγεται προϋπολογισμός για αθλητική πολιτική στη χώρα. Όχι μόνο το δικό μας ταμείο, ούτε κυρίως το δικό μας ταμείο. Είμαστε οι χρόνιοι αιμοδότες των ελληνικών ταμείων και θέλουμε να μεταφέρουμε την έκκληση μας σε αυτούς που πρέπει να απευθυνθεί», ήταν τα λόγια του κ. Στράτου.

ΠΑΟ: Ψηφίσαμε λευκό, δεν μας ενδιαφέρει η διοίκηση της ΕΠΟ

«Λευκό» ψήφισε στις εκλογές της ΕΠΟ, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν τον ενδιαφέρει η διοίκηση της Ομοσπονδίας.

“Ο Παναθηναϊκός δεν έβαλε υποψηφιότητα για να εκπροσωπήσει τη Λίγκα στην ΕΠΟ γιατί δεν θέλει να μετέχει στη διοίκηση της ΕΠΟ. Ακριβώς για αυτό, επειδή δεν μας ενδιαφέρει η διοίκηση της ΕΠΟ ψηφίσαμε λευκό στη διαδικασία”, έλεγαν μεταξύ άλλων άνθρωποι της «πράσινης» ΠΑΕ.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή