Κίνδυνος αποκλεισμού της Ισπανίας για παραβίαση του αυτοδιοίκητου

Print Friendly, PDF & Email

Σοβαρός είναι ο κίνδυνος του αποκλεισμού της εθνικής Ισπανίας από τα τελικά του Μουντιάλ με απόφαση της FIFA.

Ο λόγος είναι η παρέμβαση της ισπανικής κυβέρνησης στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Συγκεκριμένα η κυβέρνηση της Ισπανίας απαιτεί την απομάκρυνση του Άνχελ Μαρία Βιγιάρ από την προεδρία της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας και να επαναληφθούν οι εκλογές του περασμένου Μαΐου.

Υπενθυμίζεται ότι οι ισπανικές αρχές είχαν τον περασμένο Ιούλιο συλλάβει τον Βιγιάρ στο πλαίσιο σκανδάλου διαφθοράς στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται.

O Βιγιάρ, που ήταν και αντιπρόεδρος της FIFA, αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη θέση του στην Παγκόσμια Συνομοσπονδία, καθώς αντιμετωπίζει κατηγορίες για απάτη και υπεξαίρεση. Πέρα από τον Βιγιάρ είχαν συλληφθεί επίσης ο γιος του και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη του ισπανικού ποδοσφαίρου.

Η FIFA με επιστολή της ενημέρωσε την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ισπανίας, ότι απειλείται με αποκλεισμό από τις διεθνείς διοργανώσεις λόγω της εμπλοκής της κυβέρνησης στην υπόθεση του Βιγιάρ, πράγμα που σημαίνει ότι απειλείται και η συμμετοχή των «φούριας ρόχας» στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή