Αστυνομία: “Επίθεση στους παίκτες της ΑΕΚ και σε αστυνομικούς στα αποδυτήρια”!

Print Friendly, PDF & Email

Επιβαρυντική είναι η έκθεση της Αστυνομίας για τον Ολυμπιακό για τα όσα συνέβησαν στο «Γ. Καραϊσκάκης» αμέσως μετά τη λήξη του πρώτου ημιτελικού του Κυπέλλου με την ΑΕΚ.

Η Αστυνομία αναφέρει ότι 50 περίπου οπαδοί του Ολυμπιακού προσπάθησαν με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, οι περισσότεροι, να εισβάλλουν στον χώρο των VIP και επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες προχώρησαν στη σύλληψη πέντε ατόμων.

Παράλληλα άτομα που βρίσκονταν εντός του αγωνιστικού χώρου κινήθηκαν απειλητικά κατά των παικτών της ΑΕΚ, αλλά απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες εν συνεχεία δέχθηκαν επίθεση από περίπου 40 άτομα (ορισμένοι με διακριτικά του Ολυμπιακού) με συνέπεια να τραυματιστούν τέσσερις αστυνομικοί.

Αναλυτικά η έκθεση της Αστυνομίας για την επίθεση οπαδών του Ολυμπιακού στο χώρο των VIP:

«Μετά τη λήξη αγώνα ποδοσφαίρου για τον α’ ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος 2016-17 μεταξύ των ομάδων ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΕΚ που διεξήχθη 19:30 ώρα της 13/04/2017 στο γήπεδο Γ. Καραϊσκάκης, πενήντα (50) περίπου οπαδοί της ομάδας του Ολυμπιακού, οι περισσότεροι εκ των οποίων είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, με κράνη και μάσκες full-face, επιχείρησαν να εισέλθουν από τον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου στη θύρα των VIP. Στο σημείο μετέβησαν οι Α-525 και Α-526 διμοιρίες της ΥΑΤ προκειμένου να αποτρέψουν την κίνηση των ανωτέρω ατόμων. Στη θέα των αστυνομικών τα άτομα τους επιτέθηκαν με ρίψει ξύλινων κονταριών, πετρών και φωτοβολίδων.

Από τους αστυνομικούς της ΥΑΤ συνελήφθησαν οι Ρ.Ν. γεν. 1997, Φ.Μ. γεν. 1998, Γ.Ν. γεν. 1995, Μ.Γ. γεν. 1990, Α.Β. γεν. 2000. Σε σωματική έρευνα που πραγματοποιήθηκε βρέθηκε στην κατοχή του Ρ.Ν. Αυτοσχέδια συσκευασία περιέχον ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους -1- γραμμαρίου. Οι συλληφθέντες με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν σήμερα (14/4) ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά».

Αναλυτικά η έκθεση της Αστυνομίας για την επίθεση που δέχθηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις προστατεύοντας την αποστολή της ΑΕΚ:

«Μετά τη λήξη αγώνα ποδοσφαίρου για τον α’ ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος 2016-17 μεταξύ των ομάδων ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΕΚ που διεξήχθη 19:30 ώρα της 13/04/2017 στο γήπεδο Γ. Καραϊσκάκης, ενώ οι αποστολές των ομάδων είχαν περάσει τη φυσούνα και κατευθύνονταν προς τα αποδυτήρια, δέκα (10) περίπου άτομα, οι περισσότεροι χωρίς να φέρουν κάποια διαπίστευση ή διακριτικά ομάδας, κινήθηκαν απειλητικά προς παίκτες της ομάδας ΑΕΚ και μέλη της αποστολής της.

Τότε επενέβη η Α-313 διμοιρία της ΥΜΕΤ και αρχικά απώθησε τα άτομα. Στη συνέχεια η ένταση κλιμακώθηκε και στο σημείο προσέγγισαν περίπου σαράντα (40) άτομα, κάποιοι εκ των οποίων έφεραν διακριτικά της ομάδας του Ολυμπιακού και επιτέθηκαν απρόκλητα με τα χέρια και τα πόδια σε βάρος των αστυνομικών της διμοιρίας Α-314 ΥΜΕΤ, ενώ στο σημείο προσήλθε για ενίσχυση και η Α-311 διμοιρία της ΥΜΕΤ, με την παρέμβαση της οποίας αποκλιμακώθηκε η ένταση.

Από τις επιθέσεις τραυματίστηκαν οι Κ.Α. (κάκωση δεξιού ώμου), Σ.Π. (κάκωση αριστερού ζυγωματικού και αριστερής ωμοπλάτης), Α.Μ. (κάκωση πήχη αριστερού χεριού), Δ.Σ. (κάκωση πήχη δεξιού χεριού).

Οι ανωτέρων αστυνομικοί μεταφέρθηκαν με υπηρεσιακό όχημα στο 401 ΓΣΝΑ για την παροχή πρώτων βοηθειών».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή