Καραμανλή: «Αποδομείτε σε δόσεις το νόμο του προκατόχου σας, κ. Κοντονή»

Print Friendly, PDF & Email

Κατά τη συζήτηση στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, του μίνι αθλητικού νομοσχεδίου, η αγορήτρια της ΝΔ, Αννα Καραμανλή κατηγόρησε τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη και την κυβέρνηση για άτακτη υποχώρηση στο θέμα του ποδοσφαίρου και για αλλαγή στάσης στο θέμα του εκλογικού συστήματος της ΕΠΟ

«Αποδομείτε σε δόσεις τον νόμο του προκατόχου σας κ. Κοντονή. Ο κ. Κοντονής όταν ήταν υπουργός έλεγε ότι θα γκρεμίσει το σύστημα της ΕΠΟ και εσείς θεωρείτε ότι το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ είναι ένα τεχνικό ζήτημα. Ο κ. Κωνσταντινέας, που είναι σήμερα εισηγητής στο νομοσχέδιο μάζευε υπογραφές από τους βουλευτές για την απλή αναλογική. Γνωρίζει το τμήμα αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ τι πέρασε προς νομοθέτηση; Αυτό το νομοσχέδιο αποτελεί άτακτη υποχώρηση της κυβέρνησης στο θέμα του ποδοσφαίρου. Ο Κοντονής έλεγε ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν με βάση το Σύνταγμα και όχι το καταστατικό και εσείς φέρνετε άλλον νόμο που αφορά τις εκλογές της ΕΠΟ. Νομοθετείτε κατά παραγγελία».

Για τη διάταξη που αφορά τις ΑΑΕ, οι οποίες υποβιβάζονται σε ερασιτεχνική κατηγορία είπε: «Αμνηστεύετε περιπτώσεις. Πέρυσι ο Κοντονής έλεγε ότι με τη διάταξη που κατέθεσε προστατεύει το δημόσιο συμφέρον. Εσείς αλλάζετε αυτό που έκανε ο Κοντονής. Δεν υπάρχει έκθεση του λογιστηρίου του κράτους για τις οικονομικές συνέπειες».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή