Κατατέθηκε η τροπολογία για τη διενέργεια εκλογών στην ΕΠΟ

Print Friendly, PDF & Email

Οπως είχε προαναγγελθεί και συμφωνηθεί μεταξύ της FIFA και του Υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, μετά την ψήφιση των αλλαγών στο καταστατικό της ΕΠΟ, κατατέθηκε η τροπολογία σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού, με την οποία η Ομοσπονδία εξαιρείται από τον αθλητικό νόμο όσον αφορά την διενέργεια ΓΣ και εκλογών.

Επομένως, γίνεται το καθοριστικό βήμα για να πραγματοποιηθούν οι εκλογές στην ΕΠΟ το προσεχές διάστημα.

Το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί την Πέμπτη (13/07) και μέχρι τις 14/07 αναμένεται η έγκριση του νέου καταστατικού της ΕΠΟ από το Ειρηνοδικείο.

Η αιτιολογική έκθεση αναφέρει τα εξής:

Κατόπιν της διενέργειας της καταστατικής γενικής συνέλευσης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Ε.Π.Ο.) στις 30-6-2017 και της εναρμόνισης του καταστατικού της με την ελληνική νομοθεσία και τους κανονισμούς των διεθνών ομοσπονδιών FIFA και UEFA, η προτεινόμενη ρύθμιση κρίνεται αναγκαία για την ανάδειξη φυσικής ηγεσίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο, σύμφωνα με τις διατάξεις του καταστατικού της Ε.Π.Ο.

Η προτεινόμενη διάταξη:

Η παράγραφος 12 του άρθρου 24 του ν. 2725/1999 (Α’ 121) αντικαθίσταται ως εξής:

«12. Για τη σύγκληση, συγκρότηση και λειτουργία της Γενικής Συνέλευσης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Ε.Π.Ο.), συμπεριλαμβανομένης της περίπτωσης διεξαγωγής αρχαιρεσιών, εφαρμόζονται κατ` εξαίρεση οι διατάξεις του καταστατικού της».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή