Κούγιας: Δίνει συνέντευξη χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων!

Print Friendly, PDF & Email

Η ΠΑΕ ΑΕΛ και ο Αλέξης Κούγιας εμμένουν στην απόφαση διεξαγωγής απολογιστικής συνέντευξης, παρά τη μαζική αντίδραση των δημοσιογράφων και την απόφαση αποχής από τα θεσμικά όργανα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

«Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει, ότι, η προαναγγελθείσα ανοιχτή για όλους τους οπαδούς της ομάδας μας απολογιστική συνέντευξη του μεγαλομετόχου της κ. Αλέξη Κούγια, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Μαΐου και ώρα 6 το απόγευμα στην Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας (Γ. Παπανδρέου 2, Νεάπολη)» ενημέρωσαν σήμερα οι «Βυσσινί», ως συνέχεια ανακοίνωσης της 25ης Απριλίου. Τότε, η ανακοίνωση περιείχε μια διευκρίνιση η οποία ξεσήκωσε τον δημοσιογραφικό κόσμο: «Δικαίωμα συμμετοχής στη συνέντευξη τύπου θα έχουν μόνο δημοσιογράφοι κάτοχοι ταυτότητος ΕΣΗΕΑ (μέλη της τοπικής Ένωσης Συντακτών) – ΠΣΑΤ και ιδιοκτήτες ιστοσελίδων. Οι δημοσιογράφοι οι οποίοι έχουν δικαίωμα να παραστούν και να υποβάλλουν ερωτήσεις, θα πρέπει εγγράφως να ενημερώσουν για τη συμμετοχή τους το αργότερο έως την Παρασκευή 28/4, αναφέροντας τα στοιχεία της ταυτότητος τους και το μέσο το οποίο εκπροσωπούν».

Σε επικοινωνία του ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκπρόσωπος της ΑΕΛ διευκρίνισε ότι ο όρος «συνέντευξη Τύπου» της πρώτης ανακοίνωσης αναφέρθηκε εκ παραδρομής και ότι πρόκειται για μια ανοιχτή συνέντευξη που μπορεί να συμμετάσχει ο καθένας. Επίσης, οποιοσδήποτε θα μπορεί να υποβάλλει ερωτήσεις στον κ. Κούγια, χωρίς απαραιτήτως τη δημοσιογραφική ιδιότητα, ωστόσο προηγούνται οι εκπρόσωποι του Τύπου. Εφόσον, βέβαια, παραστούν κάποιοι από αυτούς…

Την Παρασκευή 28/4 η Ενωση Συντακτών Θεσσαλίας και ο ΠΣΑΤ αποφάσισαν από κοινού την αποχή των δημοσιογράφων από την απολογιστική συνέντευξη. Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν τους λόγους:

«Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, (ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε) και του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στη συντριπτική πλειοψηφία των αθλητικών συντακτών της Λάρισας, με τους οποίους συναποφασίστηκε να απέχουν από την «Συνέντευξη Τύπου» που διοργανώνει η ΠΑΕ ΑΕΛ τις επόμενες ημέρες αναφορικά με την πορεία της ποδοσφαιρικής ομάδας, όπως ανακοινώθηκε.

Οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι της Λάρισας, μέλη και μη μέλη της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε και του ΠΣΑΤ, καλούνται να παραστούν σε συνέντευξη Τύπου, παρουσία οπαδών κάτι το οποίο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό σε καμία περίπτωση.

Επίσης, η αναφορά σε Δελτίο Τύπου της ΠΑΕ ΑΕΛ, ότι «οι δημοσιογράφοι οι οποίοι έχουν δικαίωμα να παραστούν και να υποβάλλουν ερωτήσεις, θα πρέπει εγγράφως να ενημερώσουν για τη συμμετοχή τους το αργότερο έως την Παρασκευή 28/4», είναι απαράδεκτη και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εφαρμοστεί.

Υπενθυμίζουμε ότι τόσο η ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε όσο και ο ΠΣΑΤ, είναι και θα είναι δίπλα στους αθλητικούς συντάκτες της Λάρισας, που το τελευταίο χρονικό διάστημα βρίσκονται αντιμέτωποι με εντάσεις στους χώρους εργασίας τους, οι οποίες αποτελούν τροχοπέδη στην άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος τους.

Η απόφαση για τη μη παρουσία δημοσιογράφων στη συνέντευξη Τύπου της ΠΑΕ ΑΕΛ, ελήφθη σε συνάντηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του συνόλου των αθλητικών συντακτών της Λάρισας, παρουσία των προέδρων της ΕΣΗΘΣΤΕ-Ε Δημήτρη Χορταργιά και του ΠΣΑΤ Σωτήρη Τριανταφύλλου.

Η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου, καλούν την ΠΑΕ ΑΕΛ να μην προβαίνει σε τέτοιου είδους ενέργειες και να διασφαλίσει τις κατάλληλες συνθήκες για την απρόσκοπτη άσκηση των καθηκόντων των δημοσιογράφων που καλύπτουν το ρεπορτάζ της ομάδας».

Η ΠΑΕ ΑΕΛ και ο Αλέξης Κούγιας εμμένουν στην απόφαση διεξαγωγής απολογιστικής συνέντευξης, παρά τη μαζική αντίδραση των δημοσιογράφων και την απόφαση αποχής από τα θεσμικά όργανα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή