Κρίθηκε προφυλακιστέος ο πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας!

Print Friendly, PDF & Email

Ραγδαίες εξελίξεις στην Ισπανία, αφού στη φυλακή οδηγείται ο πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Ανχελ Μαρία Βιγιάρ και ο γιος του Γκόρκα καθώς ο δικαστής του ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας έκανε δεκτό το αίτημα του εισαγγελέα διαφθοράς να κριθούν αμφότεροι προφυλακιστέοι.

Τον δρόμο προς τις φυλακές θα πάρει επίσης ο οικονομικός αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας, Χουάν Παδρόν. Και στους τρεις επιβλήθηκαν περιοριστικά μέτρα εξόδου από τη χώρα και απόσυρση διαβατηρίου.

Ο δικαστής απαρίθμησε όλες τις φερόμενες εγκληματικές πράξεις που αποδίδονται στους συλληφθέντες, οι οποίες διαπράχθηκαν στο πλαίσιο της ομοσπονδίας. Σύμφωνα με τον δικαστή, τουλάχιστον από το 2009, ο Βιγιάρ δημιούργησε ένα πλαίσιο που επέτρεπε την εκτροπή δημόσιων και ιδιωτικών κεφαλαίων από την ομοσπονδία και από συναφείς οργανισμούς.

Εκμεταλλευόμενος τη θέση του στην ισπανική ομοσπονδία προχωρούσε σε διορισμούς στο Διοικητικό Συμβούλιο, σε παραχώρηση παροχών, σε προσλήψεις, σε αμοιβές προσωπικού σε καθώς και σε υπερβολές που αφορούσαν την ευνοϊκή μεταχείριση του γιου του Γκόρκα.

Ο δικαστής επικεντρώνεται και στους φιλικούς ποδοσφαιρικούς αγώνες της ισπανικής ομάδας με τη Νότια Κορέα, τη Βενεζουέλα και τη Χιλή, όπου παρατηρήθηκε μείωση των κερδών και διοχέτευση κεφαλαίων στον Γκόρκα.

Επίσης υπάρχουν κατηγορίες για παραποίηση εγγράφων, διοικητικών παραβάσεων και αθέμιτης σύμπραξης, ενώ διερευνάται εάν τα εθνικά κονδύλια της ομοσπονδίας είχαν χρησιμοποιηθεί για να δωροδοκηθούν περιφερειακοί αξιωματούχοι ώστε να ψηφίσουν το Βιγιάρ στις εκλογές για την προεδρία της ομοσπονδίας.

Ο 67χρονος Βιγιάρ, είναι αντιπρόεδρος της UEFA, επικεφαλής της ισπανικής ομοσπονδίας από το 1988 και συνελήφθη την Τρίτη στο πλαίσιο έρευνας για σκάνδαλα διαφθοράς.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή