Νέες τουρκικές παρενοχλήσεις μέσω ασυρμάτου στο ελικόπτερο του Παυλόπουλου

Print Friendly, PDF & Email

Νέες παρενοχλήσεις μέσω ασυρμάτου δέχτηκε σήμερα από τους Τούρκους το ελικόπτερο του προέδρου της Δημοκρατίας που επισκέπτεται τη Νήσο Παναγιά στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, την Λήμνο αλλά και τον Άγιο Ευστράτιο, ενώ την ίδια ώρα υπήρξαν και τέσσερις παραβιάσεις από τα τουρκικά μαχητικά.

«Είσαστε σε τουρκικό εναέριο χώρο», ανέφεραν οι Τούρκοι χειριστές ραντάρ στον πιλότο του ελικοπτέρου που επέβαινε ο ΠτΔ.

«Επιζητούμε τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Τουρκίας αλλά οι προϋποθέσεις είναι πάντα συγκεκριμένες και δεν υπάρχουν εκπτώσεις. Σεβασμός στο ακέραιο του διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου… γκρίζες ζώνες δεν υπάρχουν…» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Γενναιότητα σημαίνει ότι επιδιώκω την ειρήνη αλλά είμαι και αποφασισμένος να δώσω και τη ζωή μου για να υπερασπιστώ τα σύνορα, το έδαφος και την κυριαρχία» πρόσθεσε ο κ Παυλόπουλος.

Σημειώνεται ότι αντίστοιχο περιστατικό έλαβε χώρα και χθες Τρίτη την ώρα που το αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν ο Προκόπης Παυλόπουλος και ο υπουργός Άμυνας βρισκόταν πάνω από τα Δωδεκάνησα και δέχθηκε προειδοποίηση ότι βρίσκεται σε τουρκικό εναέριο χώρο.

Αναφορικά με τις τουρκικές παραβιάσεις, ζεύγος τουρκικών μαχητικών F-4 εισήλθε στις 10 το πρωί στο FIR Αθηνών μεταξύ Λέσβου και Λήμνου και εκτέλεσε υπερπτήση στα νησιά Μακρονήσι και Ανθρωποφάγοι σε ύψος 8.900 ποδιών. Τα μαχητικά αποχώρησαν από το FIR Αθηνών στις 10.27 το πρωί.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή