Νέο μοντέλο διαιτησίας στην ΕΠΟ με ξένο αρχιδιαιτητή και video assistance referee

Print Friendly, PDF & Email

Tη συνέχιση της επιτροπείας από τις FIFA/UEFA στο ελληνικό ποδόσφαιρο ακόμα και μετά την εκλογή διοίκησης της ΕΠΟ, εξήγγειλαν οι εκπρόσωποι των δύο υπερεθνικών θεσμών στη ΓΣ της ΕΠΟ. Επίσης, όσον αφορά στη διαιτησία έκαναν λόγο για νέο μοντέλο που επεξαργάζονται στη FIFA, με ξένο πρόεδρο στην ΚΕΔ και άμεση εισαγωγή  στο ελληνικό ποδόσφαιρο του video assistance referee.

Επίσης, ανακοινώθηκε ότι η διάταξη με τα κωλύματα που αποτελούσε “αγκάθι” για την ψήφιση των προτεινόμενων διατάξεων στο καταστατικό, απαλείφθηκε.

Aκολουθούν αποσπάσματα των ομιλιών στη ΓΣ της ΕΠΟ:

Νόνταρ Ακαλκάτσι (FIFA): Eξαρτάται από εσάς ν’ αποφασίσετε το μέλλον του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Σε τρεις ημέρες έχουμε την συνεδρίαση της επιτροπής ομοσπονδιών που θα συζητήσει το θέμα της Ελλάδας. Ελπίζω ότι η εισήγησή μας γι’ αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα δεν θα είναι αρνητική. Διαβάζω περί Grexit, είναι κι αυτό μια επιλογή αλλά δεν θέλω να τη λάβω υπόψη μου. Γράφεται και για παράταση της ΠΔΕ. Αυτά είναι σενάρια. Αν υπάρξει αρνητική εισήγηση θα αποφασίσει η επιτροπή. Η FIFA και η UEFA θα είναι παρύσε στην Ελλάδα μέσω της επιτροπής παρακολούθησης που θα παρακολουθεί με παρουσία εδώ τη νέα διοίκηση της ΕΠΟ.

Γνωρίζουμε το πρόβλημα για τη διαιτησία και έχουμε ομάδα εργασίας που μελετά αλλαγές στο σύστημα διαιτησίας της χώρας σας. Αφορούν τον αριθμό των μελών της ΚΕΔ, πρόσωπα από το εξωτερικό που θα μπορούσαν να αναλάβουν την προεδρία της ΚΕΔ και το video assistance referee που θα έρθει άμεσα στην Ελλάδα.

Ζόραν Λάκοβιτς (UEFA): Ως UEFA ανησυχούμε για το μέλλον των ομάδων σας που πρέπει να αγωνιστούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αν δεχτούμε τις αλλαγές μπορούμε να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα που είναι οι εκλογές. Το τρίτο βήμα είναι η «επιτροπή παρακολούθησης» στην ΕΠΟ.

Οι καταστατικές αλλαγές έγιναν αποκλειστικά από τη FIFA και την UEFA. Aποφασίσαμε να καταργήσουμε το παράρτημα Α του καταστατικού και να εγκαταστήσουμε την «επιτροπή παρακολούθησης» τα μέλη της οποίας θα διορίζονται από τη FIFA και δεν θα πρόκειται για μόνιμη επιτροπή. Θα φέρουμε το video assistance referee και τους καλύτερους εμπειρογνώμονες για να βοηθήσουν.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή