Νιώπας και Σπηλιωτοπούλου ανυπομονούν για τα τελικά Masters

Print Friendly, PDF & Email

Από αύριο Πέμπτη (27/7) θ’ αρχίσουν να καταφθάνουν στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης οι αθλητές και οι αθλήτριες που θα συνθέσουν το κυρίως ταμπλό του τελικού τουρνουά Masters του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Beach Volley, που συνδιοργανώνουν η Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, ο Δήμος Αγίου Νικολάου, ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου (ΠΑΟΔΑΝ) και η Δημοτική Ανώνυμη Επιχείρηση Αγίου Νικολάου (ΔΑΕΑΝ).

Οι αγώνες θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 28 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν το βράδυ της Κυριακής 30 Ιουλίου και απ’ αυτούς θα αναδειχθούν οι Πανελλήνιοι πρωταθλητές και οι πρωταθλήτριες για τη σεζόν 2016-17.

Οι κορυφαίοι του αθλήματος θα βρεθούν στον Άγιο Νικόλαο, μεταξύ αυτών οι Δημήτρης Νιώπας/Θοδωρής Παπαδημητρίου, που στα τρία προηγούμενα τουρνουά Masters κατέκτησαν δύο χρυσά μετάλλια και μια δεύτερη θέση και οι Αλίκη Σπηλιωτοπούλου, Δήμητρα Μαναβή, οι οποίες έδωσαν τρεις συγκλονιστικούς τελικούς με τις Μανωλίνα Κωνσταντίνου/Μαριώτα Αγγελοπούλου (που  φυσικά μετέχουν κι εκείνες στο τελικό τουρνουά) κερδίζοντας τον έναν και χάνοντας τους άλλους δύο.

Ο Δημήτρης Νιώπας εμφανίστηκε ανυπόμονος για τους τελικούς αλλά και για το ότι θα γνωρίσει για πρώτη φορά από κοντά την πόλη του Αγίου Νικολάου. «Είναι η τρίτη χρονιά που είμαστε με τον Θοδωρή (σ.σ. Παπαδημητρίου) και πέρσι κατακτήσαμε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, κάτι που φιλοδοξούμε να επαναλάβουμε φέτος. Η διοργάνωση έχει ανεβεί επίπεδο και έχει από την αίγλη του παρελθόντος με τρεις – τέσσερις ομάδες να παρουσιάζονται πολύ δυνατές» τόνισε αρχικά και συνέχισε αναφερόμενος και στην πρόθεση των ανθρώπων του Δήμου Αγίου Νικολάου να καθιερώσουν ως θεσμό στην πόλη τους τη διοργάνωση τουρνουά Masters του Πανελληνίου Πρωταθλήματος: «Είναι η πρώτη φορά που επισκέπτομαι τον Άγιο Νικόλαο, όμως έχω πάει διακοπές στην Κρήτη και είναι υπέροχο νησί. Είναι σημαντική η προσπάθεια που γίνεται από την Ομοσπονδία και τους διοργανωτές και είναι θετικό ότι θέλουν να γίνονται εκεί τουρνουά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Περιμένω με ανυπομονησία τους αγώνες το Σαββατοκύριακο».

Σπηλιωτοπούλου: «Έχει αναβαθμιστεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα»

Η Αλίκη Σπηλιωτοπούλου περιμένει κι εκείνη με μεγάλη διάθεση τα τελικά του Αγίου Νικολάου. Στις δηλώσεις της οριοθέτησε αρχικά το στόχο της:

«Με την Δήμητρα Μαναβή είμαστε μαζί δύο περίπου μήνες και τ’ αποτελέσματα ως τώρα δείχνουν από μόνα τους ότι τα πηγαίνουμε πολύ καλά. Παρά την απόσταση που μας χωρίζει, εγώ στην Πάτρα και εκείνη στη Θεσσαλονίκη, έχουμε καταφέρει να προπονούμαστε μαζί για όλο αυτό τον καιρό. Ο στόχος μας στο τουρνουά είναι να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα και να φθάσουμε στον τελικό». Και κατέληξε λέγοντας:  «Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα έχει αναβαθμιστεί και έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια από την Ομοσπονδία. Το σημαντικό είναι πως διεξάγεται σε ωραία μέρη, όπως ο Άγιος Νικόλαος. Θα τον επισκεφθώ πρώτη φορά. Ανυπομονώ για να κατεβώ στην Κρήτη την Πέμπτη, θα είναι πιστεύω πολύ όμορφα».

Αλεξάκης: «Φιλοξενούμε τους κορυφαίους του αθλήματος»

Με πυρετώδη ρυθμό συνεχίζεται η προετοιμασία των διοργανωτών για την φιλοξενία των τελικών του πανελλήνιου πρωταθλήματος Beach Volley, που θα διεξαχθεί το τριήμερο από 28 έως και 30 Ιουλίου στην πόλη του Αγίου Νικολάου.

«Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της προετοιμασίας για τους τελικούς του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Beach Volley. Ο Δήμος Αγίου Νικολάου ετοιμάζεται πυρετωδώς γι’ αυτήν την πολύ μεγάλη διοργάνωση», δήλωσε σήμερα ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Χάρης Αλεξάκης, μετά την επιθεώρηση των εργασιών στην παραλία της Άμμου που θα φιλοξενήσει τους τελικούς.

«Είμαστε χαρούμενοι που φιλοξενούμε τους σημαντικότερους αθλητές του beach volley στην Ελλάδα. Ένα άθλημα που ταυτίζεται με τη χώρα μας, τις παραλίες της, τη θάλασσα. Ο Άγιος Νικόλαος, μια πόλη κατεξοχήν παραλιακή, με πολλές όμορφες παραλίες, περιμένει τους επισκέπτες και ευχόμαστε σε όλους μια πολύ επιτυχημένη διοργάνωση», υπογράμμισε.

Να σημειωθεί πως τα τελευταία χρόνια η πόλη του Αγίου Νικολάου πρωτοστατεί στην φιλοξενία μεγάλων αθλητικών γεγονότων, και τώρα υποδέχεται για πρώτη φορά, τους κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες του ελληνικού beach volley.

Η συνέντευξη τύπου για τους φετινούς τελικούς θα δοθεί στο Δημαρχείο Αγίου Νικολάου την Παρασκευή 28 Ιουλίου, στις 12 το μεσημέρι.

Παρόντες θα είναι εκπρόσωποι των αθλητών και οι επικεφαλής των φορέων διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή