«Οι αγώνες δεν στήνονται μόνο μέσω προέδρων, συμμετέχουν και παίκτες»

Print Friendly, PDF & Email

Σε συνέχεια των καταγγελιών από την πλευρά του Απόλλωνα Πόντου, ο τεχνικός της ομάδας, Δημήτρης Καλαϊτζίδης, φιλοξενούμενος στη «Δίκη στον ΣΚΑΪ», υποστήριξε πως πριν την έναρξη του πρωταθλήματος της Football League τον πλησίασε άνθρωπος που ηγείται μίας ΠΑΕ για να ενταχθεί και ο Απόλλων σε ένα γκρουπ ομάδων που θα στήνουν αγώνες.

Ο Καλαϊτζίδης τόνισε πως θα αναφέρει ονόματα στην εισαγγελέα, θα αναφέρει φετινούς αγώνες της Football League που έχουν στηθεί και ότι στο φερόμενο κύκλωμα συμμετέχουν και ποδοσφαιριστές προκειμένου να στήνονται αγώνες.

Αναλυτικά όσα είπε στην «Δίκη στον ΣΚΑΪ»

«Έγιναν κάποια γεγονότα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Ένας άνθρωπος που ηγείται μίας ΠΑΕ με πλησίασε και μου είπε πως αν δεν μπω σε ένα γκρουπ ομάδων όπου θα στήνονται αγώνες μεταξύ τους, τότε η ομάδα μου (σ.σ Απόλλων Πόντου) δεν θα μπορούσε να προοδεύσει και να ανέβει στην επόμενη κατηγορία. Του αρνήθηκα, του απάντησα πως είναι στάση ζωής μου να μην συμμετέχω σε αυτά τα πράγματα και να τα πολεμώ. Aυτός μου απάντησε πως θα είναι δύσκολα τα πράγματα, του είπα πως και την περσινή σεζόν αντιμετωπίσαμε παρόμοιες καταστάσεις, αλλά με την αγωνιστική μας συμπεριφορά και τη βοήθεια του Θεού τα ξεπεράσαμε. Οι παράγοντες που θα έπαιρναν χρήματα θα τα χρησιμοποιούσαν για να τα πολλαπλασιάσουν μέσω του στοιχήματος. Και θα υπήρχε συμφωνία μεταξύ αυτών των ομάδων για να έρχονται τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Ο ίδιος ο άνθρωπος που με πλησίασε, μου εξομολογήθηκε ότι δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά και έπρεπε να χρησιμοποιήσει αυτή τη μέθοδο για να στέκεται η ομάδα του στην κατηγορία. Ξέρω ότι έχουν συμβεί τέτοια πράγματα και θα τα καταθέσω όλα στην εισαγγελέα. Βεβαίως και θα ονοματίσω τον συγκεκριμένο παράγοντα που μου πρότεινε να συμμετέχω σε αυτή τη μπίζνα… Για κάποιες περιπτώσεις έχω κατ’ ίδιαν αντίληψη, για άλλες πληροφορίες από ποδοσφαιριστές που συμμετείχαν. Ο παράγοντας που με πλησίασε μου είπε να του δίνω χρήματα. Δεν μπήκαμε σε λεπτομέρειες για το πώς θα γινόταν η πληρωμή, το ξέκοψα κατευθείαν, με το που μου έγινε τέτοια πρόταση, σταμάτησα τη συζήτηση. Πρώτη φορά γνώρισα τον συγκεκριμένο άνθρωπο».

Για το αν έχει μιλήσει με άλλους ανθρώπους που έχουν εξίσου προσεγγιστεί από τον συγκεκριμένο παράγοντα: «Δεν το γνωρίζω αυτό. Το γεγονός, βέβαια, πως μου εκμυστηρεύτηκε πως έκανε κάτι αντίστοιχο και πέρσι σε 4-5 αγώνες, αν και πιστεύω πως έγινε περισσότερες φορές, τότε…Ό,τι γνωρίζω, θα το καταθέσω στην εισαγγελέα για να μπορέσει να αξιολογήσει τις πληροφορίες που γνωρίζω. Έχω διαπιστώσει πως οι άνθρωποι που μπαίνουν σε διαδικασία να στήσουν αγώνες, έχουν αποθρασυνθεί τελείως. Κανείς εξ αυτών δεν έχει πάει ακόμα φυλακή, ελπίζω πως όλοι αυτοί που έχουν μπει στο ποδόσφαιρο για άλλους λόγους σε σχέση με αυτούς που ασχολούμαστε εμείς, αυτά τα μιάσματα, να φύγουν…».

Για το πώς στήνονται τέτοια παιχνίδια: «Υπάρχουν τεχνικοί διευθυντές, πρόεδροι, ποδοσφαιριστές. Οι αγώνες δεν στήνονται μεταξύ προέδρων μόνο, συμμετέχουν και παίκτες. Δεν κάνουν σέντρα και εκτελέσεις οι παράγοντες, οι παίκτες το κάνουν. Ο άνθρωπος που με πλησίασε μου είπε πως έχει 5-6 ποδοσφαιριστές που τους ελέγχει για να γίνεται η συμφωνία. Υπάρχουν συγκεκριμένα φετινά περιστατικά, τα οποία έχω πληροφορηθεί και θα τα καταθέσω στην εισαγγελέα. Θα μιλήσω για φετινούς αγώνες, γιατί πέρσι ο Απόλλων Πόντου ήταν στην Γ’ Εθνική και δεν γνωρίζω».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή