Οι απόψεις της ΕΙΤΗΣΕΕ για τον διαγωνισμό αδειοδότησης των καναλιών

Print Friendly, PDF & Email

Τις απόψεις της για τον επικείμενο διαγωνισμό σε ό,τι αφορά τις τηλεοπτικές άδειες παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας.

O πρόεδρος, Πάνος Κυριακόπουλος, και ο Γενικός Γραμματέας της ΕΙΤΗΣΕΕ, Στρατής Λιαρέλης, τόνισαν – μεταξύ άλλων – ότι θα πρέπει να γνωρίζουν εκείνοι που θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό το σύνολο των αδειών που θα δοθούν, ενώ εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους στο νόμο Παππά για την ψηφιακή πλατφόρμα διαφήμισης.

Σε ό,τι αφορά την τιμή εκκίνησης που θα οριστεί για την κάθε άδεια, ανέφεραν πως θα πρέπει να βασιστεί σε μελέτη που θα εκπονήσει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Σε καμία περίπτωση – είπαν – δεν μπορεί το ποσό των 240 εκατομμυρίων ευρώ που συγκεντρώθηκε στον προηγούμενο διαγωνισμό να αποτελεί προηγούμενο, δεδομένου ότι οι άδειες τότε ήταν τέσσερις κι όχι επτά, και πως ο διαγωνισμός κρίθηκε αντισυνταγματικός από το ΣτΕ.

Χαρακτήρισαν επίσης άκρως προβληματικό τον διαγωνισμό που διεξήχθη τον περασμένο Αύγουστο, αναφέροντας πως υπήρχε η δυνατότητα σε κάποιον που δεν είχε χρήματα να καταθέτει προσφορές, και πως το πληροφοριακό σύστημα που χρησιμοποιήθηκε δεν ήταν πιστοποιημένο.

Οι εκπρόσωποι της ΕΙΤΗΣΕΕ μάλιστα άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να προσφύγουν στο δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μετά την εμπειρία που βίωσαν τον περασμένο Αύγουστο, όταν παρέμειναν επί τέσσερις ημέρες σε απομόνωση μέσα στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης.

Σε ό,τι αφορά το νόμο Παππά, στον οποίο προβλέπεται η λειτουργία της ψηφιακής πλατφόρμας διαφήμισης, τα μέλη της ΕΙΤΗΣΕΕ υποστήριξαν πως συνιστά παρέμβαση του κράτους στην αρχή της ελευθερίας των συναλλαγών και πως πρόθεση της Ένωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών είναι να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή