Οι προτάσεις της ΠΔΕ/ΕΠΟ στη FIFA για τις εκλογές, τα κωλύματα και τα μέλη της Ε.Ε.

Print Friendly, PDF & Email

Μείωση ψήφων από τρεις σε μία για κάθε ΕΠΣ και διατήρηση της μίας ψήφου σε κάθε ΠΑΕ Super League πρότεινε η ΠΔΕ/ΕΠΟ στη FIFA, μέσω της υποβολής, προς την παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία, σχεδίου του νέου καταστατικού, μέρος του οποίου φέρνει στη δημοσιότητα το Soccerplus

Ωστόσο δεν προβλέπεται ότι εκλέκτορες πρέπει να είναι υποχρεωτικά οι πρόεδροι των EΠΣ αλλά ότι «πρέπει να ανήκουν στο Διοικητικό Συμβούλιο του Μέλους το οποίο εκπροσωπούν και να έχουν οριστεί ή εκλεγεί σύμφωνα με το παρόν καταστατικό και το καταστατικό του Μέλους»

Επίσης προβλέπει ότι «οι εκλογές του Προέδρου, του Γενικού Γραμματέα και του Ταμία γίνονται πάντα κατά θέση», ενώ για την εκλογή των υπολοίπων μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής «γίνεται από ενιαίο ψηφοδέλτιο με βάση την σειρά ψήφων προτίμησης που λαμβάνουν και θα εκλέγονται οι υποψήφιοι που λαμβάνουν τις περισσότερες ψήφους, με την επιφύλαξη της ποσόστωσης για τους εκπροσώπους των Ενώσεων Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α΄ και Β΄Εθνικής Κατηγορίας και της γυναίκας – μέλους».

Αυτό σημαίνει ότι διατηρείται το υπάρχον εκλογικό σύστημα, ότι πλέον οι εκπρόσωποι της Super League στην Ε.Ε. της ΕΠΟ δεν θα εκλέγονται από το ΔΣ του συνεταιρισμού αλλά από τη ΓΣ της ομοσπονδίας και ότι ο πρόεδρος της Super League δεν θα είναι ex officio A’ αντιπρόεδρος της ΕΠΟ.

Ασυμβίβαστο

Επίσης η ΠΔΕ/ΕΠΟ προτείνει τα «μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας (σ.σ. πρώην ΔΣ) υποχρεούνται εντός επτά (7) ημερών από την εκλογή τους να παραιτηθούν από την θέση Προέδρου Μέλους της ΕΠΟ, αν κατέχουν αυτή τη θέση. Αν δεν παραιτηθούν εκπίπτουν αυτοδικαίως από την θέση τους στην Εκτελεστική Γραμματεία», κάτι που συνιστά ασυμβίβαστο και εφόσον περάσει στο καταστατικό θα οδηγήσει όσους προέδρου ΕΠΣ εκλεγούν στην Ε.Ε. σε παραίτηση από την προεδρία της Ένωσής τους.

Πάντως οι πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα είναι ότι τελικά δεν θα ισχύσει.

Περιορισμός εκλογής

Η ΠΔΕ/ΕΠΟ προτείνει χρονικό περιορισμό στη δυνατότητα επανεκλογής των μελών του προεδρείου: «Πρόεδρος μπορεί να επανεκλεγεί για συνολικά όχι περισσότερες από τρεις θητείες. Οι παραπάνω παράγραφοι εφαρμόζονται ανάλογα και για την εκλογή των Αντιπροέδρων και του Ταμία».

Κωλύματα

προτείνεται να παραμείνουν τα κωλύματα της πενταετίας προκειμένου να θέσουν υποψηφιότητα πρώην διαιτητές και ποδοσφαιριστές, αλλά και υπόδειξη από οκτώ Ενώσεις του υποψήφιου προέδρου της ΕΠΟ.

Σύνθεση ΚΕΔ

Προτείνεται η εκλογή των πέντε μελών της ΚΕΔ από τα μέλη της Ε.Ε. και από τον πίνακα των πρώην διεθνών διαιτητών.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή