Οι τρεις τάσεις

Print Friendly, PDF & Email

Ενώ ο χρόνος κυλά αντίστροφα στο στρατηγείο κάνουν τα σχέδια τους για την επικείμενη αναμέτρηση, χωρίς, για πρώτη φορά, να βρίσκονται σε θέση ισχύος και να παίζουν μόνοι τους, όπως είχαν συνηθίσει.

Στο πλαίσιο των επαφών που γίνονται έχουν καταγραφεί τρεις τάσεις.

Η πρώτη αφορά την επιλογή προσώπου από μεγάλο νησί. Το πρόσωπο αυτό έχει τη στήριξη κατ’ αρχήν ευάριθμων εκλογέων αλλά και τη στήριξη προσώπου που είναι δεξί χέρι του στρατηγού.

Η δεύτερη τάση έχει να κάνει με τη στήριξη υποψηφιότητας προσώπου κάτω απ’ το αυλάκι, το οποίο συσπειρώνει κάποιους από την ευρύτερη περιοχή, στηρίζεται επίσης από άλλο ισχυρό πρόσωπο που είναι δίπλα στον στρατηγό, αλλά δεν χαίρει αποδοχής από το σύνολο της εναπομείνασας «παράταξης».

Η τρίτη τάση είναι της επιλογής πολιτικού προσώπου, ώστε να υπάρξει κεντρική πίεση προς τους εκλογείς που έχουν την ίδια κομματική ταυτότητα, αλλά βρίσκονται στην απέναντι πλευρά.

Ένα δείγμα τέτοιας επιλογής έχει ήδη γνωστοποιηθεί, αλλά δεν είναι αυτή τη στιγμή η «τελική επιλογή».

Εξετάζονται και άλλες περιπτώσεις. Κομματικές αλλά παράλληλα και με παρελθόν στο «χώρο»…

Το ίδιο στρατηγείο θα ήθελε να δει ένα συγκεκριμένο πρόσωπο με πλούσιο παρελθόν, που δεν συνδέεται ευθέως μαζί του, αλλά βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή, στην «επιτροπή παρακολούθησης», ώστε να ελέγχονται «καλύτερα» οι πράξεις της νέας διοίκησης.

Προς το παρόν αυτό που υπάρχει είναι η επιλογή τριών ξένων για την «παρακολούθηση» και ενός για τη διαιτησία…

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή